Nefes sorunu ve dengesizlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Denizz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Denizz

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum da yaklaşık 2 aydır nefes problemi var başlarda sadece tık tık ses geliyordu daha sonra daha çok ses gelmeye başladı kuyruğuda sürekli hareket ediyordu ve sürekli hapşırıyordu Respiratory Turbo nefes açıcıyı kullandıktan sonra hapşurması azaldı nefes açıcıdan dolayımı bilmiyorum ama hapşurma azaldıktan sonra durumu daha kötü olmaya başladı kafesin dibine inip gagasını demire takıyor ve öyle duruyor kuyruğu eskisi kadar sallanmıyor yemek de arada bir iki birşey yiyip bırakıyor bugün biraz uçtu ama bazen dengede duramıyor ve arada kuyruğunun üzerini kaşıtıyor kursağıda biraz şişmiş gibi veterinere de getiremiyorum daha önce getirince yeterli aleti olmadı için bakamayacağını söyledi tekrar getirirsen yanlış bir şey yapar diye korkuyorum ama elimden de bir şey gelmiyor her şeyi açıklamaya çalıştım lütfen yardımcı olabilir misin eğer eski videolar da isterseniz koyabilirim

Hocam ağzında koku var mı bir kontrol edin. Respiratory Turbo ürününü hemen tekrar uygulayın. Çabuk olun geç kalmışsınız zaten.

Hocam ağzında koku var mı bir kontrol edin. Respiratory Turbo ürününü hemen tekrar uygulayın. Çabuk olun geç kalmışsınız zaten.
Hayır ağıza koku yok ama söylemeyi unutmuşum birkaç hafta arayla bir iki kere yem kusmuştu ama şuan öyle bir durum yok dışkıda yem gibi bir durum da olmadı hiç Respiratory Turbo aldığım tavsiyeyle burnuna fıs fıs da yaptım ama pek bir sonuç olmadı söylediğinizi yapıp tekrar bi vereyim ama çok su da içmiyor ağızdan vermeli miyim

Hayır ağıza koku yok ama söylemeyi unutmuşum birkaç hafta arayla bir iki kere yem kusmuştu ama şuan öyle bir durum yok dışkıda yem gibi bir durum da olmadı hiç Respiratory Turbo aldığım tavsiyeyle burnuna fıs fıs da yaptım ama pek bir sonuç olmadı söylediğinizi yapıp tekrar bi vereyim ama çok su da içmiyor ağızdan vermeli miyim
Bu tarz ürünler tedavi edici değildir hocam. Geçici rahatlatır. Siz bir yemek kaşığı suya bir damla katın. O sudan 2 damla ağzına damlatın içsin. Ayrıca tedavi başlamanız gerekecek.

Bu tarz ürünler tedavi edici değildir hocam. Geçici rahatlatır. Siz bir yemek kaşığı suya bir damla katın. O sudan 2 damla ağzına damlatın içsin. Ayrıca tedavi başlamanız gerekecek.
Yarım suluğa 3 damla olacak şekilde yaptım susamış zaten tam su içerken alıp içirdim ilaç gerekli olduğunu biliyorum araştırdım da baya bi ama kendi kafama göre verip yanlış bir şey de yapmak istemedim

Yarım suluğa 3 damla olacak şekilde yaptım susamış zaten tam su içerken alıp içirdim ilaç gerekli olduğunu biliyorum araştırdım da baya bi ama kendi kafama göre verip yanlış bir şey de yapmak istemedim
Bu ilaçlardan birini alıp tedaviye başlamak gerek : Enrocure, eritrom, baytril %2.5 ( Ama %5 veya %10 verirlerse almayın sakın ), Amoksisilin veya Doksisiklin etken maddeli veya veterinerin solunum yolu enfeksiyonu için vereceği bir antibiyotik alın. Kullanmaya başlayın. Almaya giderken suluğunu çıkarın 6 saat kadar susuz kalsın sonra ilaçlı su hazırlayıp verin ilk verdiğinizde kana kana içmeli.

Son düzenleme:
Bu ilaçlardan birini alıp tedaviye başlamak gerek : Enrocure, eritrom, baytril %2.5 ( Ama %5 veya %10 verirlerse almayın sakın ), Amoksisilin etken maddeli veya veterinerin solunum yolu enfeksiyonu için vereceği bir antibiyotik alın. Kullanmaya başlayın. Almaya giderken suluğunu çıkarın 6 saat kadar susuz kalsın sonra ilaçlı su hazırlayıp verin ilk verdiğinizde kana kana içmeli.
Yazdığınız ilaçlardan sizin önerdiniz bir tane var mı yoksa hangisini bulursam onu mu almalıyım. Yoksa veterinerin vereceği ilacı mı kullanayım? Yanlış bir şey yapmak istemediğim için her şeyi soruyorum. Bu arada teşekkür ederim ilgilendiğiniz için 🙏

Yazdığınız ilaçlardan sizin önerdiniz bir tane var mı yoksa hangisini bulursam onu mu almalıyım. Yoksa veterinerin vereceği ilacı mı kullanayım? Yanlış bir şey yapmak istemediğim için her şeyi soruyorum. Bu arada teşekkür ederim ilgilendiğiniz için 🙏
Rica ederim. Herhangi biri olur. Yeterki solunum yolu enfeksiyonunda kullanılabilinsin. Ayrıca iyot takviyesi yapmanızı da öneriyorum. Eczaneden iyot damlası alabilirsiniz. Selenyum katkılı iyot damlası olursa daha iyi 👍

geç kalınmıs, hemen yarın ilaç başlamanız lazım

solunum yolu için en kolay bulabileceğiniz ilaç doksisiklin etken maddeli antibiyotiktir, çoğu veteriner kliniğinde satılir. bulamazsanız oksitetrasiklin kullanılabilir. trabzonda baska ilaç bulmaniz da pek mumkun değil

bu tür durumlarda 2-3 ilacı aynı anda kullanmak gerekir, ama minimum gereken ilacı yazdım size

geç kalınmıs, hemen yarın ilaç başlamanız lazım

solunum yolu için en kolay bulabileceğiniz ilaç doksisiklin etken maddeli antibiyotiktir, çoğu veteriner kliniğinde satılir. bulamazsanız oksitetrasiklin kullanılabilir. trabzonda baska ilaç bulmaniz da pek mumkun değil

bu tür durumlarda 2-3 ilacı aynı anda kullanmak gerekir, ama minimum gereken ilacı yazdım size
Bundan bir ay öncesine kadar durum bu kadar ilerlememişken başka bir yere sormuştum vitamin nefes açıcı probiyotik önerdiler sağolsunlar geçmezse ilaç dediler tekrar yazınca pek bir geri dönüş olmadı veterinere getirmemi söylediler
Kuşun durumu şuan birkaç gün öncesine göre iyi gibi geldi bana ya da ben kendimi avutuyorum ama tünekte duruyor ara sıra birkaç gün önce haraket edince çok yorulup dengesizleşiyordu hiç tepki vermiyordu
Söylediğiniz ilaçları almaya çalışacağım tabi bulabilirsem tekrar teşekkür ediyorum

Merhaba veteriner bana amoksivet adında bir hap verdi ucundan hafif kazıtarak 5 gün 1,2 damla içeceği şekilde kullanmamı söyledi sizede bir sormak istedim öncesinde üç gün probiyotik kullanmalı mıyım yoksa ilacı verdikten sonra mı kullanmalıyım

Merhaba veteriner bana amoksivet adında bir hap verdi ucundan hafif kazıtarak 5 gün 1,2 damla içeceği şekilde kullanmamı söyledi sizede bir sormak istedim öncesinde üç gün probiyotik kullanmalı mıyım yoksa ilacı verdikten sonra mı kullanmalıyım
Neden hap verdi ki ? Yaa bu veterinerleri anlamak mümkün değil...
İlaca başlayın yapacak birşey yok. Siz tabletin tamamını toz haline getirin tam toz olmalı yani. Sonra çeyrek suluğa o tozun 1/6 sını katarak 5 güm süreyle verin. Tozu 6 eşit parçaya bölüp suya katacaksınız yani

Geri