Nezle olan mubişime nasıl bi mama yapsam en iyi şekilde toparlanmasına yardımcı olur?

roadhouseblues

Veteran
Siteden ve internette çoğu yerden aldığım tarifleri yaptım.Yumurta-havuç maması vb.Ama mesela havucu rendeliyoruz sonra da ishal olmasın diye suyunu alıyoruz böyle yapınca vitamini kalıyor mudur diye emin olamıyorum :(

Siteden ve internette çoğu yerden aldığım tarifleri yaptım.Yumurta-havuç maması vb.Ama mesela havucu rendeliyoruz sonra da ishal olmasın diye suyunu alıyoruz böyle yapınca vitamini kalıyor mudur diye emin olamıyorum :(
Havucun suyunu sıkmanı önermem. Dediğin gibi vitamini kaybolur. @Ümit T. abi de bas bas bağrıyordu “Suyunu sıkmayın.” diye. Suyunu sıkmana gerek yok. Rendele ve direkt mamana ekle. Ben suyunu sıkmıyorum ve kuşlarım ishal falan da olmuyor. Maşallah ikisi de sapsağlıklı.

Mama tarifine gelecek olursak benim mamam şöyle (1 çift kuş için):
1 tane çok çok iyi haşlanmış yumurta (rendelenecek)
Rendelenmiş yarım havuç. (Havucun da kabuğunu soyma, direkt rendele)
Roka, maydanoz, dereotu, marul, nane, taze kekik, nane (Yani o anda evde kuşunun yiyebileceği ne varsa ekle.)
Birazcık tarçın
Bir tutam çörek otu
Azıcık toz kuru maya
Üstüne sos olarak da multivitamin döküyorum

Benim tarifim bu şekilde. O anda evde ne varsa ekliyorum yani. Mantık bu. Aşağıya Ümit abinin tarifi de bırakayım. Yararlanabilirsin.
Powermax mama

Oyla 0
Merhaba @nextwhiskey , şahsen bende eğer tek ya da çift kuşa mama hazırlıyorsam suyunu sıkmıyorum. Genelde ishal olur denilmesi yanlış dönen bilgilerdendir. Bu şekilde kullanan oranı çok olsa da A vitamini içeriği fazla olan ürünler genelde ishale döndürmüyor. Kuşların yoğun oranda alması gereken vitaminlerden de biri. Sadece A yazdım havuçla özdeşleştiği için.

Çok sayıda kuş için birden fazla havuç rendelenebildiğinden bir miktar (tamamı değil) suyu alınabilir. Sebebi de ishal ya da hastalık için değil, mama nem dengesini korumak için.

Oyla 0
Geri