Nokta kadar minik böcek

Maviş Paşa

Forum Sakini
Merhabalar tekrardan.
Kuşlar odamda duruyor. Her gün odayı havalandırıyorum. Günlük temizlik yapıyorum. Kafesler sabah akşam temizliyorum hep. Bugün ışık kapalı tele bakarken toz gibi bişey düşüyo sandım üfler gibi gitmedi. Bakayım dedim yürüyordu. Çekemem zaten nokta kadar minik bişey. Bu kuş bit pire falan mıdır cam açıktı temizlik yaparken dışarıdan mi gelmiştir. Kuşlarım tüyden çıktı. Temizlik yapıyorlar normalin dışında kaşınma vs yok şuanlık.
Toz gibi kum tanesi gibi olunca çekemedim maalesef.
Evdekiler kuşları gönder diye sebep arıyolar inşallah bit pire bişey değildir.

Bunu anlamak için şimdi kafes tabanına beyaz peçete serin
Eğer parazit veya bit varsa kendilerini silkeledikleri zaman düşecektir
Dış parazit tedavisi uygulanabilir
Şüphede ortadan kalkmış olur
Gözlem yapın gece çırpınma varsa parazit olasılığı güçlenmiş olur

Bunu anlamak için şimdi kafes tabanına beyaz peçete serin
Eğer parazit veya bit varsa kendilerini silkeledikleri zaman düşecektir
Dış parazit tedavisi uygulanabilir
Şüphede ortadan kalkmış olur
Gözlem yapın gece çırpınma varsa parazit olasılığı güçlenmiş olur
Yani çarpınma yok ılık suyla banyo yaptırsam olur mu. Kuşlar elimde durmaz korkutmak da istemiyorum.

Yani çarpınma yok ılık suyla banyo yaptırsam olur mu. Kuşlar elimde durmaz korkutmak da istemiyorum.
Elinize almanıza gerek yok bu süre içerisinde
Parazit ise kırmızı nokta şeklinde olurlar
Bit ise daha belirgin olur
Bende bir keresinde kafes içinde böcek gördüm ama dışarıdan geldiğine emindim
Siz banyo yaptırın sorun olmaz.
Ama gözlem yapmakta fayda var

Elinize almanıza gerek yok bu süre içerisinde
Parazit ise kırmızı nokta şeklinde olurlar
Bit ise daha belirgin olur
Bende bir keresinde kafes içinde böcek gördüm ama dışarıdan geldiğine emindim
Siz banyo yaptırın sorun olmaz.
Ama gözlem yapmakta fayda var
Yarın dip köşe temizlik yapayım tekrar.
Bide onlardan bize gecer mi ? Telefon ekranında yürüyünce merak ettim. Şuan karanlık gece lambası var. Kuşlarda olsa kaşınıyor olurdu. Sanırım dışarıdan geldi.

Eğer gece bitiyse ki anlattığınıza göre akşam görmüşsünüz, muhtemelen olabilir bit. Eğer tahmin ettiğim bit ise bize geçmiyor ama kaşındırıyor. Yani çok hızlı hareket ediyorlar boyutlarına göre.
Akşam derken 1 saat öncesi Telefon parlaklığı düşük. Bişey dökülüyor toz gibi dedim üfledim düşmedi yürüdü böcek olduğunu fark ettim zaten 🙄

Aslında takibe alabilirsiniz tekrar görürseniz. Gece özellikle tünek köşeleri, suluk köşeleri ya da üzeri örtülüyorsa kumaşın herhangi bir yerine yuvalanabiliyorlar.

Eğer gece bitiyse ki anlattığınıza göre akşam görmüşsünüz, muhtemelen olabilir bit. Eğer tahmin ettiğim bit ise bize geçmiyor ama kaşındırıyor. Yani çok hızlı hareket ediyorlar boyutlarına göre.
Okudum yazıyı benim gördüğüm rengini bilmiyorum ama peçete ile bastım ölmedi. Sonra bi daha bastım. İç dış parazit için enseye vs damlası oluyor. Suya yapılabilecek bişey yokmu. Sürekli de temizliyorum. Kafes altı üstü tünek salıncak yemlik vs.Tül kullanmıyorum. Ancak üstünü örtüyorum kafesin. Yarın tam temizlik yapmam lazım. İnşallah görmem çıkmazlar da.

Geri