ODA DEĞİŞTİRMEK SAKINCALIMIDIR

SadeceHasan

iyikus.com Üyesi
Kuşumu çok seviyom oda beni seviyo onun yanından ayrılınca sağa sola gidip ötüyo.Benim sorum şu kuşumun odasının yerini değiştiriyorum maalesef.Normalde oturma odasında kalıyordu bize daha çabuk alışsın diye oraya koydum ama kardeşim gelince oturma odasında kalması gerekti kuş sesinden rahatsız oluyor bende beraber yatmak için kendi odama götürüyorum akşam yatarken.Sabah kalkarkende oturma odasına geri götüyorum bu sakıncalımıdır

Merhaba bu yapılabilir fakat hemen olmasa da uzun vadede sakıncaları olabilir. Sabit bir yer kuş için önemli maalesef. Bu nedenle eğer odanızda kalması mümkünse iyi olacaktır. Eğer halinde memnun ise sorunda olmaz gerçi. Herhangi bir stres belirtisi gözlemliyor musunuz yerini değiştirdiğinizde?

Oyla 0
Merhaba bu yapılabilir fakat hemen olmasa da uzun vadede sakıncaları olabilir. Sabit bir yer kuş için önemli maalesef. Bu nedenle eğer odanızda kalması mümkünse iyi olacaktır. Eğer halinde memnun ise sorunda olmaz gerçi. Herhangi bir stres belirtisi gözlemliyor musunuz yerini değiştirdiğinizde?
Merhaba.Ne gibi hareketler yapabilir mesela?Ötmesinde sorun yok.Kafesinden tutup diğer odaya taşıdığımda noluyor diye bi bakıyor etrafa sonrasında susma gibi sorunları yok gayet güzel konusuyor ama suan tüy döküyor kafa bölgesinde beyaz uzun sert tüyler çıkıyor sahiplendiğimiz için yaşınıda bilmiyorum.Profesyonelde olmadıgım için size fotoğraf atsam yaşını tahmin edebilirmisiniz?Belki yavru değildir o tüy dökmeleride bir hastalıktır diye

Oyla 0
4-6 ay arası gibi görünüyor. Ceresi mavileşmeye başladığı için bunu söyledim. Yoksa direk 3 diyecektim. Ortam değişimi olduğunda gece korkuları başlayabilir, strese girip tüy yolabilir, güven kaybı yaşayabilir, ısı değişiminden dolayı devamlı tüye girebilir ya da hastalanabilir. Benzer şeyler söz konusu olabilir. Sabit yerin temel önemi güvendiği bir yer oluşturulması gerektiğidir. Tedirgin oluyor kuşlar diğer türlü.

Oyla 0
Geri