Önerdiğiniz Kafes ?

klonemo25

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar Önerdiğiniz Kafes Varmıdır 65-75 cm ve akıllı yem ,ızgaralı takıcam teşekkürler

Akbıyık kardeşlerdeki kafesler kalın telli diye biliyorum ama sosyal medyadakiler kalın tellimi diye soracak olursanız çok nadir bulunur direk üreticiden almak mantıklı doganay,ın dedigi gibi.

Oyla 0
Oyla 0
Evet akıllı yemlik girişi bulunuyor modellerini değiştirmediyse.

ilk olarak sayfası sanırım kapatılmış bulamadım birde önerdiğiniz kafeslerde akıllı yemlik girişi varmı ?
Berat Akbıyık Kardeşler Kafes diye aratırsanız çıkması lazım. Az evvel kontrol ettim. Üye profili. Aynı zamanda kafes imalat eden bir çok yer mevcut.

Oyla 0
Selamlar üretimde salma kafes sart mi bende 50ye 50 bı kafes var kuşlarım ikinci kez kuluçkaya yattılar iki yıldır sultan besliyorum 6 belki 8 aydır eş aldım dişiye ilk kuluckadan yavru cikaramadilar erkek çok acemiydi şimdi yine kuluckadalar dördüncü yumurtayi ptesi yaptılar gecen seferki süreçle kiyasliyorum alakası yok erkek sürekli yumurtaya yatıyor on saniye boş bırakmıyorlar yumurtayı çiftleşme merasimleri de uzun sürdü şimdi asıl konu kafes salma değil yuvalikta kafesin nerdeyse yarı hizasında?

Oyla 0
Sultan papağanları için daha büyük kafesler gerekiyor. Tek bir sultan papağanı için bile dar sizin kafesiniz ne yazık ki. Bu nedenle salma kafes almanızı öneririm. Yahut kendinizde yapabilirsiniz eğer uğraşabilirim derseniz.

Oyla 0
Sultan papağanları için daha büyük kafesler gerekiyor. Tek bir sultan papağanı için bile dar sizin kafesiniz ne yazık ki. Bu nedenle salma kafes almanızı öneririm. Yahut kendinizde yapabilirsiniz eğer uğraşabilirim derseniz.
paylasmamisim ismim de cihan. Şu süreçte değişiklik yapmam pek uygun olmayacaktır sanki bu arada yeni üye oldum ama zaten aklıma takılan bütün sorular için forumda yanıt buluyordum harikasınız saolun :) yuvayı dişi kuş yapar derler de bizim kız bı gece yatıyor yumurtaya günün nerdeyse tamamında erkek yumurtada kuluçka dönemi sultanlarda erkek ağırlıklı galiba

Oyla 0
paylasmamisim ismim de cihan. Şu süreçte değişiklik yapmam pek uygun olmayacaktır sanki bu arada yeni üye oldum ama zaten aklıma takılan bütün sorular için forumda yanıt buluyordum harikasınız saolun :) yuvayı dişi kuş yapar derler de bizim kız bı gece yatıyor yumurtaya günün nerdeyse tamamında erkek yumurtada kuluçka dönemi sultanlarda erkek ağırlıklı galiba
Demek ki oldukça uyumlu bir çiftler. Erkek kuşlar pek sık yatmaz yumurtaya. Aynen dediğiniz gibi kuluçka sonrası yapılabilir yeni değişiklik. Peki çiftleşme gözlemlediniz mi? yumurtalar dolu görünüyorlar mı?

Oyla 0
Geçen sefer baktım pek anlamadım bu sefer de bekleyip görme kararı aldım öğlen bı bakayım dedim yumurtalara 5 olmuş yumurtalar ilk üçünü işaretlenmiştim 4uncu de zaten isaretsiz olan diye düşünmüştüm ama 5 olunca iş değişti çiftleşme geçen kuluçka döneminde bı kez şahit oldum belki on saniye surmemisti zaten yumurtayada yatmadilar doğru düzgün erkek yumurtada değil yumurtanın yanında yatiyordi dişi de bı girip yatıp bı cikiyordi hemde kış mevsimiydi Kasım aralik dönemi ya başarılı ciftlesemediler ya tecrübesizlik. Bu dönemde araları çok iyiydi 2 3 dakikalik 3 çiftleşmeye şahit oldum malum evdeyiz bu dönemde daha iyi gözlem yapabildim çiftleşme okey ama denk getirebildimi bilmiyorum erkek yumurtalara bakmamı onerirmisin yoksa bekleyeyim mi

Oyla 0
Eğer agresif değiller ise hızlı bir şekilde ışık tutarak dolup dolmadığını anlayabilirsiniz. Hatta yumurtalara ellemeden bile görülebilir. İlk 2-3. yumurtanın dolmuş olması gerekir eğer çiftleşme ve döllenme gerçekleşmiş ise. Hafif kırmızı halka oluşmuş olmalı.
Eğer tüm yumurtaların gelişimi (ilk 5 gün) tamamlandığında kanlanma yoksa yumurtaları alın derim çünkü dişi ve erkek yoruluyorlar.

Oyla 0
Geri