Uçmakta zorlanabilirler ama rahat ederler değil mi? üretim kafesi için küçük bir eve sahibiz maalesefMerhaba konum iyi ama kafes küçük maalesef 60 kafeste bile benimkiler ordan oraya uçuyor
Pirinç Kanarya kafesini tercih edebilirsiniz kafesin boyasız olması çok önemli Kafesteki tünekler ahşap mi ve kaç tane var iki ahşap tünek yeterli yukarıda bir tünek koysanız iyi olur genelde yukarıdaki tunekte durmak isterler kafeste kalamar kemiği Grit kum olmalı bunları eksik etmeyelim birde akıllı yemlik kullanmıyorsaniz kullanmanızı öneririm hem yemler daha uzun süre gider hemde ayiklamaya gerek kalmaz zaten çok maliyetli şeyler değil bu saydıklarım kafesin konumuna gelince gayet iyi olduğunu düşünüyorum
Bu söylenenlerin olması için kafes değişikliği gerekli bu kafese mümkün değil akıllı yemlik takılmaz bir tünek bile bu kafese fazlaPirinç Kanarya kafesini tercih edebilirsiniz kafesin boyasız olması çok önemli Kafesteki tünekler ahşap mi ve kaç tane var iki ahşap tünek yeterli yukarıda bir tünek koysanız iyi olur genelde yukarıdaki tunekte durmak isterler kafeste kalamar kemiği Grit kum olmalı bunları eksik etmeyelim birde akıllı yemlik kullanmıyorsaniz kullanmanızı öneririm hem yemler daha uzun süre gider hemde ayiklamaya gerek kalmaz zaten çok maliyetli şeyler değil bu saydıklarım kafesin konumuna gelince gayet iyi olduğunu düşünüyorum
Yanlış bir bilgi minyon kafeste üretim yapanlarıda gördüm kuşu mamalığın içine yumurtlayanıda gördüm önemli olan onlara sağlıklı bir yaşam alanı sunmak ve benim soru sorma sebebimde bu yanlış anlamayın size karşı çıkmıyorum ve fikirlerinize saygı duyuyorumEn azından 45 lik kafes te iş görür bu kafeste üremeleri mucize gibi birşey
Bilginiz olsun
Kafes genişliği stresi önler ve üreme için olanak sağlar
Bende düşüncenize saygı duyarım kuş sizin en doğru kararı siz verirsinizYanlış bir bilgi minyon kafeste üretim yapanlarıda gördüm kuşu mamalığın içine yumurtlayanıda gördüm önemli olan onlara sağlıklı bir yaşam alanı sunmak ve benim soru sorma sebebimde bu yanlış anlamayın size karşı çıkmıyorum ve fikirlerinize saygı duyuyorum
kafes küçük hocam. Daima 2 tünek ve aralarında atlayabilecekleri bir mesafe en sağlıklısı olur. Şimdilik kuluçka süreci için uygun olabilir ancak bebekler çıktıklarında sağlıklı olmayacaktır. Düşünün o kafeste 6-7 kuş olduğunu ve yaklaşık yuvadan atladıktan sonra 7-15 gün birlikte yaşadıklarınıUçmakta zorlanabilirler ama rahat ederler değil mi? üretim kafesi için küçük bir eve sahibiz maalesef
Haklısınız hocam kafes değiştirilmeli en başta pirinç kanarya kafesi tercih edilebilir demiştim nasıl insanlar ferah büyük evde rahat edebiliyorlarsa kuşlar içinde bu böyledirBu söylenenlerin olması için kafes değişikliği gerekli bu kafese mümkün değil akıllı yemlik takılmaz bir tünek bile bu kafese fazla
Tünek sayısı ikiye çıkınca yaşam alanı oldukça zorlaşır
Bu kafesler kullanılsa dâhi evcil kuşların yatmadan yatmaya girmesi gereken bir kafes taşıma kafesi için de kullanılması ideal ama üretim için hayır
Şunu da ekleyeyim yuvalık çok küçük yavru sayısı çok olursa bit parazit ve boğulma durumları kaçınılmaz olacaktır
Bebekler çıktıktan sonra 2tünek yapabilirmiyim peki?kafes küçük hocam. Daima 2 tünek ve aralarında atlayabilecekleri bir mesafe en sağlıklısı olur. Şimdilik kuluçka süreci için uygun olabilir ancak bebekler çıktıklarında sağlıklı olmayacaktır. Düşünün o kafeste 6-7 kuş olduğunu ve yaklaşık yuvadan atladıktan sonra 7-15 gün birlikte yaşadıklarını
işte sorun biraz da orada başlıyor. İki tünek takıldığında normal duruş sergilediklerinde bile birbirlerine çok yakın oluyorlar. Her türlü yavruları ayırmak için bir kafes almanız gerektiğinden, en az 60 cmlik bir kafes almanızı tavsiye ederim.Bebekler çıktıktan sonra 2tünek yapabilirmiyim peki?