Ortama Alışma Süreci Ve Çiftleşme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JheqiLL_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JheqiLL_

Yeni Üye
Selamlar, hayırlı Ramazanlar, 2 Çift Muhabbet kuşu aldım geçen hafta petshopcudan ve Kuşları orda çok fazla inceledim saatlerce 3 4 saat kadar.. ve hatta Çiftin birinin erkeği Yem kusması sonrası Dişiye ayak atıp üzerine çıktı ama dişi kaçtı altından.Demek istedigim aldıgım 2 kuş'ta Gayet Güzel anlasıor Yem kusuyor birbirlerini kaşıyor Ve 2 çiftin hem erkeği hem dişileri Kızışmış durumda petshopta yuvalık flan yoktu aldıgımda boş kafeslerde ayrı yerlerdeydi kuşlar (Dişili Erkekli çift olarak ayrılmışlardı) Petshoptan cıkmadan 2 yeni yuvalık ve 2 büyük boy Kafes aldım ve yuvalıklara hamster talaşımıdır nedir bilmiorum onlardan koyduk sonrasında kuşları koyduk ve 2 dişide yaklaşık 1 saat içinde yuvalığa flan girmeye basladı ve ara ara yuvalıktan çıkar oldular 2side petsopta buraya kadar herşey güzel. aldım ewe getirdim yatak odası sessiz sakin diyerek yaklaşık omuz hizasında Astım (Boyum 178) aralarında 30 cm bırakcak şekilde normal olarak yer değişiklginden dolayı Kuşlar Sessiz tabiki Hergün Telefondan 4 5 saat kadar çiftleşme sesi açıorum ortama alıssınlar die ve odadan cıkıorum uzaktan izledigimde birbirlerine yine yem kusmalar Ayak atmalar flan çiftimin birinin dişisi Yuvalıga ara ara girmeye başladı yuvalıgın girişini kemirior,içindeki follugu gagayla kaldırıp kaldırıp bırakıor ama dier çiftin dişisi petsoptayken yuvadan cıkmadı ewe gelince henüz girmedi daha 2 günde bir yumurta havuç taze nane yapragı yapıorum mama olarak,Yem olarak Dal darının Tane halinde olanını buldum içine Yemlik başına 1 yemek kaşığı yulaf ve çay kaşıgı ucuyla Nijer atıorum. ayak atmalar Var ewet ama çiftleşme yok henüz 1 hafta oldugunun Farkındayım.Nette çok fazla araştırdım nijeriydi vs.. tüğe soktugu için çay kasıgı ucu kadar weriorum ama yine aynı 1 saat kadar önce 100 tL ye Nekton E siparişi verdim Nekton S 'de 100 Liraydı onu almadım malesef sadece nekton E aldım nasıl uygulamalıyım bunu ? Ve Nekton S kullanmak yerine Ne kullanabilirim ? yeni doğan çocuklar için SUPRAVIT Kullanılabilir yazıor forum sitelerinde nekton S yerine bunu kullansam skıntı olurmu ? kuş deiştirmekten imanım gevredi bir türlü yavru alamadım daha nekton S'yi ve SUPRAVIT'i nasıl uygulasam bu hayvanlar şevke gelir çifleşir Bi fikir Lütfen.. Kuşların Ortam değişikliginden dolayı çekingen oldugnun farkındayım Sadece Ortama Alışma sürecini hızlandırma derdindeyim :)
Kuşlar Birbirleriyle Gayet güzel anlaşıyor yem kusma Kaşıma Ayak atma hepsi Var ..

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba, yeni alınan kuşların ortama alışması karakterlerine ve sizin yaklaşımınıza göre değişiyor. Tabi ortamda başka kuşun olup olmamasıda durumu çok etkiler. Bazı durumlarda da pet shopta o şekilde görünen kuşlar evde tam tersi olabilir. Ses ve ortam aurasından dolayı o hareketleri yapabiliyorlar bazen.
Sabretmek gerekiyor çiftleşme ve diğer durumlar için. Umarım kısa sürede istediğiniz gibi olur. E vitaminin suyuna çay kaşığı ucu ile ya da mamasına katarak verebilirsiniz. İçinde ölçekli kaşığı çıkarsa eğer 1 gr. verilir. İçme suyu kafeste 8 saatten fazla durmamalı vitamin verilince. 8 saatten sonra tazelenmelidir temiz su ile

Oyla 0
Geri