Papağanı Kurtarmak İstiyorum.

Hosmanoglu

iyikus.com Üyesi
Videoda görünen sultan papağanı başkasında ama kurtarmak istiyorum. Sallabaş olmuş sanırsam. Daha önce böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmadım. Kendi imkanlarımla kurtarabilir miyim?

Yazık ya sürekli böylemi? Suyunu içebiliyormu, yemini yiyebiliyormu?

Oyla 0
Beslenmesinde sıkıntı yok gerekirse elle beslerim tüm aparatlarım mamalarım var.

Öncelikle 2-3 gün sağlam bir vitamin kullanmak gerekiyor. Daha sonra duruma göre antibiyotik başlanması lazım.

Eczaneden bir adet supradyn all day efervesan vitamin alman lazım. Birde alabilirsen CIPRO 250 mg tablet (Siprofloksasin) lazım...

Oyla 0
@Ümit T. hocam, d3 vitamini ile alakalı bilgilere eriştim.

Hergün 1 damla d3 vitamini ağzına damlatmak suretiyle tedavi bulan çok kişi olmuş.

Ne düşünüyorsun?

Oyla 0
Ümit hocam, d3 vitamini ile alakalı bilgilere eriştim.

Hergün 1 damla d3 vitamini ağzına damlatmak suretiyle tedavi bulan çok kişi olmuş.

Ne düşünüyorsun?

Yok sorum sinir sisteminde olduğu için. Öncelikle multivitamin ile çözmeye çalışmak lazım. Özellikle b vitamini. Eğer vitamin eksikliğinden değilse salmonella onun içinde antibiyotik şart.

Son düzenleme:
Oyla 0
Gecmis olsun cok uzuldum.

Bunun adi "stargazing" veya "twirling" diye de geciyor, bu sekilde daha detayli arastirabilirsiniz. Genelde fungal ve norolojik bir rahatsizlik. Fakat viral ve bakteri tabanli olarak da bas gosterebiliyor.

B vitamin kompleksi konusunda umit e katiliyorum. Multivitamin olarak degil de konsantre B olarak daha dogru bir uygulama olur ama.

Genelde hekimler bu vakalarda Nystatin ve Trimethoprim Sulfa basliyorlar. Agirligina gore dozajlama ve uygulama sikligi icin uzman avian vet e danisilmali diye dusunuyorum.

Oyla 0
Sinir sisteminde b vitamini önemli bir rol üstleniyor evet, bu hastalığı deneyimleyen tecrübelerine de bakmak lazım, o açıdan söyledim. D vitamininin de sinir sistemi üzerinde etkisi var, tabi ana bir görev niteliğinde değil.

Oyla 0
Gecmis olsun cok uzuldum.

Bunun adi "stargazing" veya "twirling" diye de geciyor, bu sekilde daha detayli arastirabilirsiniz. Genelde fungal ve norolojik bir rahatsizlik. Fakat viral ve bakteri tabanli olarak da bas gosterebiliyor.

B vitamin kompleksi konusunda umit e katiliyorum. Multivitamin olarak degil de konsantre B olarak daha dogru bir uygulama olur ama.

Genelde hekimler bu vakalarda Nystatin ve Trimethoprim Sulfa basliyorlar. Agirligina gore dozajlama ve uygulama sikligi icin uzman avian vet e danisilmali diye dusunuyorum.

O hekimlere sormak lazım nistatin ve trimetoprim/sülfametoksazol ile kaç kuş tedavi etmişler acaba? Bunların ikiside işe yaramaz teorik bilgiler değil pratik önemli...

İkincisi sade b kompleks tek başına yeterli olmayabilir. Zira diğer vitamin ve mineralllerinde önemi var. Özellikle muratsaninin dediği d3 + selenyum + kalsiyum bunların hepsinin bu hastalıkta faydası var. Supradyni bu yüzden önerdim. Ve sadece supradyn kullanılarak iyileşen bir çok kuş var..

Oyla 0
O hekimlere sormak lazım nistatin ve trimetoprim/sülfametoksazol ile kaç kuş tedavi etmişler acaba? Bunların ikiside işe yaramaz teorik bilgiler değil pratik önemli...

İkincisi sade b kompleks tek başına yeterli olmayabilir. Zira diğer vitamin ve mineralllerinde önemi var. Özellikle muratsaninin dediği d3 + selenyum + kalsiyum bunların hepsinin bu hastalıkta faydası var. Supradyni bu yüzden önerdim. Ve sadece supradyn kullanılarak iyileşen bir çok kuş var..
Supradyn all day efervesanı uygulama sıklığım nasıl olacak hocam. Yemesini hangi yöntemle sağlayacağım. Veterinere götürme imkanım kalmadı kime sorsam kuştan anlamıyoruz diyorlar. Kimisi ensesinden tüy çekip kan akıtmak gerek diyor. En azından bi yöntemden başlamak adına Supradynden başlayayım. Sahibi gözünü kapatmış sağlıklı kuş ücreti istese de bu kuş karşıma çıktıysa yardıma ihtiyacı var diye düşündüğümden almak istiyorum. D vitaminiyle birlikte uygulamam hatalı mı olur. Yardımlarınız için teşekkürler.

Oyla 0
Supradyn all day efervesanı uygulama sıklığım nasıl olacak hocam. Yemesini hangi yöntemle sağlayacağım. Veterinere götürme imkanım kalmadı kime sorsam kuştan anlamıyoruz diyorlar. Kimisi ensesinden tüy çekip kan akıtmak gerek diyor. En azından bi yöntemden başlamak adına Supradynden başlayayım. Sahibi gözünü kapatmış sağlıklı kuş ücreti istese de bu kuş karşıma çıktıysa yardıma ihtiyacı var diye düşündüğümden almak istiyorum. D vitaminiyle birlikte uygulamam hatalı mı olur. Yardımlarınız için teşekkürler.

Kuş ölücekmi kalıcakmı belli değil bide paramı istiyor:confused: Ekstra d vitamini uygulamana gerek yok. Supradynin içinde d vitaminide var...

Tableti ezip toz haline getir 100 ml suluğa 2 pirinç tanesi kadar ekleyip karıştır. Vitaminli suyu 6 saatte bir tazeliyeceksin. Sabah 9da ver, öğlen 3te tazele, akşam 9da vitaminli suyu al normal su ver. Akşam bir iki saatte normal su içsin..

Bu şekilde 3 gün üst üste supradini uygulayalım. Ardından durum değerlendirmesi yapalım. Eğer iyiye gidiş var ise, bir gün normal su verip kuşu dinlendirelim ardından bir 3 gün daha uygulayalım. Ama yok hiç faydası olmuyorsa ozaman ikinci kez vitamine gerek yok. Yani antibiyotik başlanıcak...

Eğer kuş kendi suyunu içicek durumda değil ise ozaman ya mamasına vitamini ekliyeceksin yada belirli aralıklarla suyu ağzına damlatıcaksın...

Oyla 0
Kuşun görme kaybı varmış veterinere götürdüğümde öyle dedi. Gözüne bir takım tedavide bulunup kapattı. Böyle yaşar dedi. Sahibinden tedavi için aldım tedavisini yapıp geri verdim. Yapılacakları anlattım fakat gerisini bilmiyorum zira il değiştirdim.

Oyla 0
Video yu güncellermisinz goremesim eger ki salla bas hastaligi ise sade b vit uygula sinir sistemine kas sistemine iyi gelir video tekrar günceller isen yardimci olayım

Oyla 0
Geri