Hosmanoglu
iyikus.com Üyesi
Videoda görünen sultan papağanı başkasında ama kurtarmak istiyorum. Sallabaş olmuş sanırsam. Daha önce böyle bir rahatsızlıkla karşılaşmadım. Kendi imkanlarımla kurtarabilir miyim?
Beslenmesinde sıkıntı yok gerekirse elle beslerim tüm aparatlarım mamalarım var.Yazık ya sürekli böylemi? Suyunu içebiliyormu, yemini yiyebiliyormu?
Beslenmesinde sıkıntı yok gerekirse elle beslerim tüm aparatlarım mamalarım var.
Ümit hocam, d3 vitamini ile alakalı bilgilere eriştim.
Hergün 1 damla d3 vitamini ağzına damlatmak suretiyle tedavi bulan çok kişi olmuş.
Ne düşünüyorsun?
Gecmis olsun cok uzuldum.
Bunun adi "stargazing" veya "twirling" diye de geciyor, bu sekilde daha detayli arastirabilirsiniz. Genelde fungal ve norolojik bir rahatsizlik. Fakat viral ve bakteri tabanli olarak da bas gosterebiliyor.
B vitamin kompleksi konusunda umit e katiliyorum. Multivitamin olarak degil de konsantre B olarak daha dogru bir uygulama olur ama.
Genelde hekimler bu vakalarda Nystatin ve Trimethoprim Sulfa basliyorlar. Agirligina gore dozajlama ve uygulama sikligi icin uzman avian vet e danisilmali diye dusunuyorum.
Sick Bird Symptoms: Circling, Head Twisting, Unnatural Head Positioning
Bird Species and Their Respective Syndromes (Lists diseases specific bird species are most susceptible to)www.beautyofbirds.com
Supradyn all day efervesanı uygulama sıklığım nasıl olacak hocam. Yemesini hangi yöntemle sağlayacağım. Veterinere götürme imkanım kalmadı kime sorsam kuştan anlamıyoruz diyorlar. Kimisi ensesinden tüy çekip kan akıtmak gerek diyor. En azından bi yöntemden başlamak adına Supradynden başlayayım. Sahibi gözünü kapatmış sağlıklı kuş ücreti istese de bu kuş karşıma çıktıysa yardıma ihtiyacı var diye düşündüğümden almak istiyorum. D vitaminiyle birlikte uygulamam hatalı mı olur. Yardımlarınız için teşekkürler.O hekimlere sormak lazım nistatin ve trimetoprim/sülfametoksazol ile kaç kuş tedavi etmişler acaba? Bunların ikiside işe yaramaz teorik bilgiler değil pratik önemli...
İkincisi sade b kompleks tek başına yeterli olmayabilir. Zira diğer vitamin ve mineralllerinde önemi var. Özellikle muratsaninin dediği d3 + selenyum + kalsiyum bunların hepsinin bu hastalıkta faydası var. Supradyni bu yüzden önerdim. Ve sadece supradyn kullanılarak iyileşen bir çok kuş var..
Supradyn all day efervesanı uygulama sıklığım nasıl olacak hocam. Yemesini hangi yöntemle sağlayacağım. Veterinere götürme imkanım kalmadı kime sorsam kuştan anlamıyoruz diyorlar. Kimisi ensesinden tüy çekip kan akıtmak gerek diyor. En azından bi yöntemden başlamak adına Supradynden başlayayım. Sahibi gözünü kapatmış sağlıklı kuş ücreti istese de bu kuş karşıma çıktıysa yardıma ihtiyacı var diye düşündüğümden almak istiyorum. D vitaminiyle birlikte uygulamam hatalı mı olur. Yardımlarınız için teşekkürler.
Değil hocam çözüldüVideo yu güncellermisinz goremesim eger ki salla bas hastaligi ise sade b vit uygula sinir sistemine kas sistemine iyi gelir video tekrar günceller isen yardimci olayım