Eylemeyluk
Yeni Üye
Bugun sabah 8 de kuş papağanımın yumurtası çıktı ama saat 2 oldu hiç beslemedi sadece üstünde yatıyor. Ben elle besleme yaptım biraz altına geri koydum. Yardımcı olur musunuz yaşar mı bu şekilde
Bazen çıktıktan birkaç saat sonra beslemeye başlıyorlar. Keşke hemen müdahale etmeseydiniz. Sizi görüp tedirgin olduğundan da beslememiş olabilir. Bence akışına bırakılabilir. Ama risk almak da istemem tabi. Mesela 2 saat onları rahat bırakıp 2 saat sonra kursağı kontrol edin eğer az bi mama bile varsa artık hiç müdahale etmeyin. Kuş size alışkın olsa bile yavruyu sizden kıskanır ve üstüne yatarak koruma modunda kalır. Bir süre rahat bırakın stres yapmasın hayvan.Bugun sabah 8 de kuş papağanımın yumurtası çıktı ama saat 2 oldu hiç beslemedi sadece üstünde yatıyor. Ben elle besleme yaptım biraz altına geri koydum. Yardımcı olur musunuz yaşar mı bu şekilde
Bazen çıktıktan birkaç saat sonra beslemeye başlıyorlar. Keşke hemen müdahale etmeseydiniz. Sizi görüp tedirgin olduğundan da beslememiş olabilir. Bence akışına bırakılabilir. Ama risk almak da istemem tabi. Mesela 2 saat onları rahat bırakıp 2 saat sonra kursağı kontrol edin eğer az bi mama bile varsa artık hiç müdahale etmeyin. Kuş size alışkın olsa bile yavruyu sizden kıskanır ve üstüne yatarak koruma modunda kalır. Bir süre rahat bırakın stres yapmasın hayvan.
Yok beslemiyor. Sadece üstünde yatıyor. Tamam ilk kuluçkası bilgisiz ama bunu yapmadan nasıl öğrenecek anlamıyorum ciddenBazen çıktıktan birkaç saat sonra beslemeye başlıyorlar. Keşke hemen müdahale etmeseydiniz. Sizi görüp tedirgin olduğundan da beslememiş olabilir. Bence akışına bırakılabilir. Ama risk almak da istemem tabi. Mesela 2 saat onları rahat bırakıp 2 saat sonra kursağı kontrol edin eğer az bi mama bile varsa artık hiç müdahale etmeyin. Kuş size alışkın olsa bile yavruyu sizden kıskanır ve üstüne yatarak koruma modunda kalır. Bir süre rahat bırakın stres yapmasın hayvan.
3 gün beslemediler ben a21 mama aldım bide besleme şırıngası aldım 3 gün 3 saatte bir gece uyanıp besledim bugun bir beslemeye başlamışlar anlatamamÇok nadir ilk gün bazı kuşlar beslemiyor ancak sonrasından besleme yapabiliyorlar. Durum hala aynı ise yatmadan önce kontrol ediniz. Hala benzer bir durum söz konusu ise bir miktar elle besleme maması yedirebilirsiniz.
En başta da söylediğim gibi siz boşuna telaş yapıp beslemeye başladınız. Halbuki anne besleyecekti biraz sabırlı olsaydınız . Ama önemli olan yaşaması sonuçta. Diğer yavrular çıkınca müdahale etmeyin sakın.3 gün beslemediler ben a21 mama aldım bide besleme şırıngası aldım 3 gün 3 saatte bir gece uyanıp besledim bugun bir beslemeye başlamışlar anlatamamçözdüler bu işi 3 gün ben yaşattım tabi allahın izniyle