Parazit ilacı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Denizzzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sprey ürünleri kullanmak kuşlarda astım, solunum sorunlarını tetiklemektedir ve görüldüğü kadar güçlü ürünler değiller. Bu nedenle vilmectin türevi deriye 1 damla temasla çözüm sağlayan ürünler kullanmakta fayda var. Buda kullanılabilir ama dediğim riskleri mevcuttur.

Oyla 0
Sprey ürünleri kullanmak kuşlarda astım, solunum sorunlarını tetiklemektedir ve görüldüğü kadar güçlü ürünler değiller. Bu nedenle vilmectin türevi deriye 1 damla temasla çözüm sağlayan ürünler kullanmakta fayda var. Buda kullanılabilir ama dediğim riskleri mevcuttur.
Veterinere vilmectin de sordum ağır bir ilaç olduğunu ve sığırlarda kullanıldığını söyledi. Önermedi. Yoksa bende onu almayı düşünüyordum. Ama öyle diyince emin olamadım.

Oyla 0
Yıllardır kullanırım, kuş camiası da kullanır. İyi bir üründür ki biz 1 damla kullanıyoruz sadece. Sığırlara kullanılan oranı değil. Kuşlar için hazırlanmış daha pahalı ürünler var ama içeriği aynı :D
ivermectin
Bitason gibi...

Oyla 0
ivermectin içeren herhangi bir ilaç (vilmectin, bitason vb.) kullanabilirsiniz. ivermectin veterinerlerde satılır, bulamazsanız internetten bitason alabilirsiniz. kuşun ense derisine 1 damla damlatın, 10 gün sonra bir damla daha uygulayın. ivermectin esasen memelilerde kullanılır, kuşlarda beyin bariyerini aşabildiği için sinir sistemine zarar verebilir, veteriner bunu kastetmiştir. 1 damla sınırı bu nedenle önemlidir
Teşekkür ediyorum

Oyla 0
ivermectin içeren herhangi bir ilaç (vilmectin, bitason vb.) kullanabilirsiniz. vilmectin veterinerlerde satılır, bulamazsanız internetten bitason alabilirsiniz. kuşun ense derisine 1 damla damlatın, 10 gün sonra bir damla daha uygulayın. ivermectin esasen memelilerde kullanılır, kuşlarda beyin bariyerini aşabildiği için sinir sistemine zarar verebilir, veteriner bunu kastetmiştir. 1 damla sınırı bu nedenle önemlidir
10 değilde 3 gün sonra damlatılması daha uygun olur @Denizzzz

Oyla 0
Bit yavruları yumurtadan 7 günde çıkar, 10 gün sonra ise yumurtlayacak olgunlukta erişkinler haline gelirler. İlaç zaten vücutta 3 gün kadar kalacağı için 2. damlanın 10 gün sonra yapılması daha iyidir
Bana bu 10 günü bilimsel bir kaynakla belgeler misiniz?
Bitler ısı ve neme bağlı olarak 2-3 günde kuluçkalarını tamamlarlar. Bu evrede yani 3 ya da 4 gün müdahale etmek gerekir.

Oyla 0
Birde şöyle birşey var. İlacın prospektüsünden bir alıntı;

Dağılım hacmi yüksektir. Beyin-omurilik sıvısı hariç bütün dokulara, vücut sıvılarına nüfuz eder. Yağ dokularında depolanarak yavaş yavaş salındığı ve elimine edildiği için parazit türlerine göre 2-4 hafta arasında değişen kalıcı etkisi vardır.

Prospektüsünde yazana göre ikinci doza bile gerek yok :) Yani parazitler yumurtadan ister 3 günde çıksınlar ister 7 günde çıksınlar ilacın etkisi devam ediyor zaten...

Son düzenleme:
Oyla 0
Birde şöyle birşey var. İlacın prospektüsünden bir alıntı;

Prospektüsünde yazana göre ikinci doza bile gerek yok :) Yani parazitler yumurtadan ister 3 günde çıksınlar ister 7 günde çıksınlar ilacın etkisi devam ediyor zaten...
hocam nacizane ilave bir bilgi vermek isterim, o prospektüs bilgisi sadece memeli hayvanlardaki enjeksiyonla uygulamada geçerlidir. Yukarıda yazdığım gibi, memelilerden farklı olarak kanatlılarda ivermectin beyin bariyerini aşabildiği için enjeksiyon veya doz aşımı ölümcüldür, ayrıca yağda birikip uzum süreli salınım yapmaz. Biz bu nedenle 7-10 gün arayla deriye birer damla damlatırız ki bunun çok küçük bir kısmı kana geçer, beyni ve sinir sistemini fazla etkilemez. ivermectin kullanınca bazı kuşların sersemlemesi de bu yüzdendir

Oyla 0
Burada kuşlarla ilgili bir deney söz konusu:
Yapılan deneylere göre 2. dozu yapmaya bile gerek yok gibi görünüyor. Aradığım kaynağı bulamadım lakin o tez çalışmasında da 3. gün üzerine odaklanılmıştı.
Dediğiniz gibi kullansın o halde :) Yine bulabilirsem o tezi paylaşacağım ama ısrarla çıkmadı karşıma :D Kuş türlerine göre de değişen durumlar söz konusu malum. 10 gün ideal olabilir eğer tekrarlanacaksa
Vilmectin konusunu tekrar genişletmek gerekiyor. ÖRneğin kanarya, ispinozlar için ürün kullanımı birden fazla olması gerekirken, muhabbetlerde gerek olmayabilir ama bir kaç kaynak daha kontrol etmem lazım.

Son düzenleme:
Oyla 0
Kaynak hatırlamıyorum ancak BİTASON ilk damladan sonra kana geçip sağladığı korumanın en fazla üç ay sürdüğü aklımda kalmış. Üç ay sonra tekrar damlatıp o süreci başlatmak gerekiyor diye anımsıyorum.

Oyla 0
Fotoğraftaki spreyi önlem amaçlı önerir misiniz?
Dış parazit için tavsiye edilen şey kuşun kendisine enseden ivermectin etken maddeli damla; spreyleme işini ise Ardap (orjinali) gibi etkili bir ilaç ile kuşlar yok iken boş kafeslere dip köşe ilaçlama şeklinde .... olması faydalı olur

Oyla 0
Dış parazit için tavsiye edilen şey kuşun kendisine enseden ivermectin etken maddeli damla; spreyleme işini ise Ardap (orjinali) gibi etkili bir ilaç ile kuşlar yok iken boş kafeslere dip köşe ilaçlama şeklinde .... olması faydalı olur
Bugün veterinere gittim ve bir şırınganın içinde ivermectin verdi. Bunun oranını nasıl ayarlamam gerekiyor? Kaç damla olmalı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada kuşlarda bir parazite rastlamadım sadece kaşındıkları için önlem amaçlı kullanacam. Bir zararı olur mu?

Oyla 0
Bugün veterinere gittim ve bir şırınganın içinde ivermectin verdi. Bunun oranını nasıl ayarlamam gerekiyor? Kaç damla olmalı? Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada kuşlarda bir parazite rastlamadım sadece kaşındıkları için önlem amaçlı kullanacam. Bir zararı olur mu?
Ense tüylerini aralayıp deriye 1 damla şeklinde uyguluyorsunuz. Dozaj kaçırılırsa 3 damla üstü problem yaratabilir. 1-2 damla sorun yaratmıyor genelde. Hiç başıma gelmedi yıllardır kullanırım

Oyla 0
Geri