Parazit spreyleri

ExcaliBOR

Forum Sakini
Vilmectin alacaktım ancak o gelene kadar kuş ölebilir.Bugün aynı yeri yine kanatmış kaşıya kaşıya parazit spreyi kullansam geçer mi lütfen yardımcı olun.Daha önce sorduğumda etki etmez dediniz de en azından rahatlatır mı vilmectini alana kadar internetten siparişle kaç günde geleceği belli değil.

Vilmectin alacaktım ancak o gelene kadar kuş ölebilir.Bugün aynı yeri yine kanatmış kaşıya kaşıya parazit spreyi kullansam geçer mi lütfen yardımcı olun.Daha önce sorduğumda etki etmez dediniz de en azından rahatlatır mı vilmectini alana kadar internetten siparişle kaç günde geleceği belli değil.
Normalde parazit spreyi kullanımını asla tavsiye etmem. Ama şu anlık kullanabilirsin, kuşunda anlık bir rahatlama sağlayacağını düşünüyorum ancak spreyin etkisi gittikten sonra yine kaşınmaya başlar. Şu anlık kullanabilirsin. Aslında Ümit abinin bir banyo yöntemi var onu da Doğanay abi tavsiye etmiyor ama acaba şu anda kullanılır mı kararsızım.

Oyla 0
Normalde parazit spreyi kullanımını asla tavsiye etmem. Ama şu anlık kullanabilirsin, kuşunda anlık bir rahatlama sağlayacağını düşünüyorum ancak spreyin etkisi gittikten sonra yine kaşınmaya başlar. Şu anlık kullanabilirsin.
Sanırım tyson bitason alıcam vilmectini bulana kadar kuş kendini çok ciddi zarar vericek gibi duruyor.

Oyla 0
Sanırım tyson bitason alıcam vilmectini bulana kadar kuş kendini çok ciddi zarar vericek gibi duruyor.
Bitason da alsan olur, aynı etkiyi gösterir. Ümit abinin şöyle bir banyo yöntemi var istersen dene.
Kuşu tekrar güzelce banyo yaptır. Bu sefer şöyle yap; 2 tane kova ayarla, içine ılıktan biraz sıcak su doldur, suyun birine bebe şampuanı sık biraz ve köpürt, daha sonra kuşu daldır içine güzelce yıka, ondan sonra diğer normal suya daldır durula, daha sonra bir tane kağıt havluya sar kuşu fazla suyunu kağıt havlu çekene kadar bekle 1-2 dakika, ardından kafesine koy kurumaya bırak. Camlar kapalı olsun kuruyana kadar. Ve odanın içinde güneş alan bir yere koyarsan daha iyi olur. Fön makinası falan kullanma sakın zararlı. Kendi kurusun.

Oyla 0
Bitason da alsan olur, aynı etkiyi gösterir. Ümit abinin şöyle bir banyo yöntemi var istersen dene.
Kuşu tekrar güzelce banyo yaptır. Bu sefer şöyle yap; 2 tane kova ayarla, içine ılıktan biraz sıcak su doldur, suyun birine bebe şampuanı sık biraz ve köpürt, daha sonra kuşu daldır içine güzelce yıka, ondan sonra diğer normal suya daldır durula, daha sonra bir tane kağıt havluya sar kuşu fazla suyunu kağıt havlu çekene kadar bekle 1-2 dakika, ardından kafesine koy kurumaya bırak. Camlar kapalı olsun kuruyana kadar. Ve odanın içinde güneş alan bir yere koyarsan daha iyi olur. Fön makinası falan kullanma sakın zararlı. Kendi kurusun.
Kuşun gözüne ve kulağına gelebilir bu şkeilde

Oyla 0
Eyvallah 6 7 güne temin ederim.Bir şey daha soracaktım.Eski kuşumun kafesi duruyor 6 yıl önce almıştık kuşu o kafese parazit sorunu çözüldükten sonra mı koymam lazım bir de şu anki kafesi nasıl temizleyeceğim internette güneşe koyun diyorlardı Ben de elma sirkeli suyla yıkayıp güneşe koymaya karar verdim yeterli olur mu yoksa ekstra bir işlem gerekli mi ?

Oyla 0
Kanatma durumları ciddi sorunlar. Vilmectin işe yaramayabilir kırmızı kan emiciler varsa. Gözlemlediniz mi kafes çevresi, kuşunuzda bit?
Güneş bir miktar kaynana yöntemidir ama işe yarar. Güneşten kaçıyor parazitler fakat yıkamak gerekir sıcak suyla. Dezenfektanlar kullanılabilir. Sebacil temin edebilirsiniz bitler için ama kuş üzerinde kullanımı tavsiye edilmez.

Oyla 0
Chrysamed, Ardap, Blotic %7 etkili oluyor. Vilmectin kırmızı kan emicilere etkisi pek olmuyor. Blotic ağır bir üründür ve mutlaka veteriner kontrolünde uygulanmalıdır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Ardap alacak bütcem yok 160 lira sanırım amcam veteriner ancak istanbulda yaşıyor ona soracağım .Bitleri de tespit edemedim kafesin 4 köşesine pamuk koydum bieş çıkmadı kağıtta da böyle siyah siyah şeyler yok .Ancak kaşıya kaşıya kanatıyor.Vilmectinin etkili olacağını düşünüyorum neden etkili olmasın ki

Oyla 0
Vilmectin etkili bir ilaç ama kırmızı kan akarlarına etkisi pek yok. Dermanyssus gallinae yani kırmızı akarları yok ettiğine dair spektrumunda bir açıklaması yok.
Karaciğer Kelebekleri:
Fasciola hepatica (ergin), Fasciola gigantica (ergin)
Gastro-intestinal Nematodlar:
Heamonchus placei, Ostertagia sp., O. ostertagi (erginler, larval devreler, hipobiotik larvalar), O. Iyrate (erginler, L4 larvalar), Mecistocircus digitatus (erginler), Trichostrongylus axei, T. colubriformis, Cooperia oncophora, C. punctata, C. pectinata, Cooperia sp., Nematodirus helvetianus (erginler), N. spathiger (erginler), Oesophagostomum radiatum, Strongylus papillosus (erginler), Bunostomum phlebotumum, Toxacara vitulorum
Akciğer Kıl Kurtları:
Dictyocaulus viviparus
Deride Filariosis Etkenleri:
Parafilaria bovicola
Göz Nematodları:
Thelezia sp. (erginleri)
Nokra Etkeni Sinek Larvaları (parazitik dönemde):
Hypoderma bovis, Hypoderma lineatum, Dermatobia hominis
Yara Kurtları (parazitik dönemde):
Chrysomya bezziana, Cochliomyia hominivorax
Uyuz Etkenleri:
Psoroptes communis bovis, Psoroptes communis ovis, Sarcoptes scabei bovis, Chorioptes bovis
Bitler:
Linognatus vituli, Haematophinus eurysternus, Solonoptes capillatus, Damalinia bovis
Keneler (bazı tek konaklı keneler, yumuşak keneler):
Boophylus microplus, Boophylus decoloratus, Ornithodurus savignyi

Oyla 0
benim dişi kuşumun ayağı kanıyordu bitlenmiş çok kaşımaktan kanatmıştı veterinere götürdüm bit spreyi vermişti ama seninki daha farklı duruyor yem yememesi de çok ciddi bir durum kuşun çok hareket etmiyorsa acilen veterinere götür hatta sen vermeye çalış yemi yoksa açlıktan gider çok dikkat et şırıngayla vermeye falan çalış eğer çok hareket etmiyorsa ve aynı yerde duruyorsa onunla konuş ona bir şeyler söyle kuşların hoşuna gider böyle şeyler

Oyla 0
Kafesi ve tüm ekipmanları yıkamaya devam et. Ben yuvalıklara bir çay kaşığı sarımsak tozu kullanıyordum. Bu seviyede pek etkili olmaz ama en azından akarları biraz uzaklaştıracağını düşünüyorum.

Oyla 0
Yem yememe olayı eskiye göre fazla yemiyor ama ben sürekli elimden vermeye çalışıyorum kritik seviyede yem yememe durumu yok hareketli de ayrıca ancak kaşınma sorunu devam ediyor malesef .Kafesi yıka demişsin de ben kafesi şimdi yıkasam yine kuşta olduğundan kirlenmeyecek mi ?
Düşüncem ilacı kullandıktan sonra başka bir kafes daha var ona alıp eski kafesini temizlemek .

Oyla 0
Geri