PELET YEM HK

Rdenizkis

iyikus.com Üyesi
Merhaba herkese. Canımdan cok sevdiğim bir muhabbet kuşum var. Versele laga yem kullanıyoruz fakat bayaaaa uzun süredir 30 dışkının 3ü yemli dışkıydı. Kum aldık düzelme oldu fakat bazen bazen devam etmekte. Pelet asla yemiyor görünce yemliğe yanaşmıyor:) ne yapabilirim ? Bir de sitraks kullanmak istiyorum önlem amaclı nasıl kullanalım ne önerirsiniz? TEŞEKKÜRLER..

Sitraks iç parazit için 5-6 ayda bir tam dolu suluğa 5 damla ekleyip ve 6 saatte bir tazeleyerek 2 gün uygulanması gerekir.. Bir hafta/10 gün sonra (parazitlerin kuluçka süresi) bir kere daha 2 günlük uygulama yapılırsa iyi olur.

Yemli dışkı nın yem markası ile alakalı olacağını düşünmüyorum.Kuşunuzda farklı bir hastalık olabilir.Havlu peçete üzerinden resim eklerseniz iyi olur. Yok ben versele laga yem kullanmayacağım derseniz de Benelux kullanabilirsiniz.Alta koyduğum linkteki yem piyasadaki en iyi yemlerin başında geliyor.

Pelet konusuna da gelirsek yapabileceğiniz tek şey beklemek.Kafesinde hep bulundurun.Hiç olmadı rondodan geçirip toz haline getiren birde öyle ikram edin.Hangi marka kullanıyorsunuz?

Oyla 0
Sitraks iç parazit için 5-6 ayda bir tam dolu suluğa 5 damla ekleyip ve 6 saatte bir tazeleyerek 2 gün uygulanması gerekir.. Bir hafta/10 gün sonra (parazitlerin kuluçka süresi) bir kere daha 2 günlük uygulama yapılırsa iyi olur.

Yemli dışkı nın yem markası ile alakalı olacağını düşünmüyorum.Kuşunuzda farklı bir hastalık olabilir.Havlu peçete üzerinden resim eklerseniz iyi olur. Yok ben versele laga yem kullanmayacağım derseniz de Benelux kullanabilirsiniz.Alta koyduğum linkteki yem piyasadaki en iyi yemlerin başında geliyor.

Pelet konusuna da gelirsek yapabileceğiniz tek şey beklemek.Kafesinde hep bulundurun.Hiç olmadı rondodan geçirip toz haline getiren birde öyle ikram edin.Hangi marka kullanıyorsunuz?
@taha.aktaas tesekkür ederim yanıtınız icin. Kusum gercekten saglıklı görünüyor kusma ishal kabarıklık yok bu dıskıda yem kroniklesmis gibi bir durum oldu sanırım onun icin. Rasyon marka granül pelet yem bulabildim. Benelux ilk kez duyuyorum, pelete alısmazsa muhakkak deneyecegim. Suluğumuz 100 ml. 5 damla mı koyayim?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Merhabalar

Oyla 0
Merhabalar

Teşekkürlerrr çok çok..

Oyla 0
Kuşunuz halen yem sindirmekte problem yaşıyorsa enfeksiyon sebepli olmasi olası.
Gün içinde belki 1-2 kez belki hiç, cok uzun zamandır böyleydi. Şimdilerde kum kullanımıyla yok denecek kadar azaldı fakat sindirim sisteminin gittikce kötüleşeceğini düşündüğümden pelet yem’e geçiş yapmaya çalışıyorum..

Oyla 0
Sitemizde benzer soruna sahip bir kaç arkadaşımız var. Konularını inceleyebilirseniz yardım niteliğinde olacaktır. Dışkıda yem tam anlamıyla bulmak gerekiyor nedenini

Oyla 0
Geri