Pelet yem

melisatk

Forum Sakini
Merhaba Birkaç gündür pelet yem karşıma çıkıyor biraz araştırdım ama kimisi vermezsen hayvanın ömrü kısalır kimiside gereksiz demiş siz ne düşünüyorsunuz bu konuda almalı mıyım gözle görülür ne gibi faydası oluyor

Merhaba Birkaç gündür pelet yem karşıma çıkıyor biraz araştırdım ama kimisi vermezsen hayvanın ömrü kısalır kimiside gereksiz demiş siz ne düşünüyorsunuz bu konuda almalı mıyım gözle görülür ne gibi faydası oluyor
pelet yem aslında en sağlıklısı. Tercih gibi düşünmek doğru değil çünkü iki üründe aynı anda farklı oranlarda sunulabilir. Örneğin %80 pelet %20 yem gibi. Pelet yem kuşların günlük alması gereken bir çok katkıyı da barındırdığından kafes kuşları için en idealidir. Sorun şu ki kuşlara alıştırması zordur

pelet yem aslında en sağlıklısı. Tercih gibi düşünmek doğru değil çünkü iki üründe aynı anda farklı oranlarda sunulabilir. Örneğin %80 pelet %20 yem gibi. Pelet yem kuşların günlük alması gereken bir çok katkıyı da barındırdığından kafes kuşları için en idealidir. Sorun şu ki kuşlara alıştırması zordur
Bizimkiler alışır diye düşünüyorum hocam yedikleri bişey yok maşallah 😂 o zaman alıp kullanmaya başlim

Benim pelet yem hakkındaki fikrim tamamen popülerlik üzerine kurulu bir satış aldatmacası olduğu. Sadece yemle ve marulla beslenen 15 yaşına gelmiş sağlık küpü kuşlar biliyorum. Bir noktada kuşa altın da yedirseniz olmuyor çünkü. Tabii şahsi fikrim bu verilmesin mi verilebilir ama gerek var mı derseniz bence yok.

Pelet yem geldi direkt ayrı yemlikle verdim bir iki tane yedi dişi sonra bıraktılar ikiside dokunmadı yeme karıştırdım yemden ayikliyorlar 😂 mama olarak mi versem acaba suyla karıştırıp hocam
demiştik :D

Hocam peki b14 ile b 18 farkı varmış b18 üreme dönemi içinmiş b14 genel olarak hep verilebilirmis b18 aldım ben bu bilgiyi öğrenmeden önce üremeye nasıl bir katkı sağlıyor yumurta kalitesine falan mı etki ediyor

Streamable Video hocam yemeye başladılar hafiften ıslattım hava güzel diye dışarı çıkardım iyi geldi 😂 başardım aynı zamanda 2. Kuluçka başlamak üzere

Ben inandırıcı bulmuyorum b14-18 farkını. Pelet yem kuşların gündelik alması gerekenleri karşılıyor olmasından kaynaklı kondisyon kazanmalarını sağlayacaktır. Buda elbette bir çok yönde olduğu gibi o yönde de olumlu etkileri olur.

Streamable Video hocam yemeye başladılar hafiften ıslattım hava güzel diye dışarı çıkardım iyi geldi 😂 başardım aynı zamanda 2. Kuluçka başlamak üzere
kuluçka sürecinde yem oranını azaltmamak en faydalısı olur. Pelet yem de kullanın ancak normal yem de dursun mutlaka.

kuluçka sürecinde yem oranını azaltmamak en faydalısı olur. Pelet yem de kullanın ancak normal yem de dursun mutlaka.
Öyle yapıyorum hocam her ikisini de taktım hangisini yemek isterlerse onu yesinler bunu hafif sulayarak koyduğum için normal yemin içine de normal şekilde çok az miktar koydum 🙂

Geri