Petshop öleceğini söyledi

Esrayılmaz

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Komşunun muhabbet kuşunun göz çevresinde görüldüğü gibi tüyler dökülmüştü ilk başka tüy değiştiriyor diye düşündük ama sonra tüyler daha çok dökülmeye ve sanki hafif şişmeye başladı gibi oldu. Araştırdığım da göz mantarı ya da göz nezlesi olabileceği ve terramycin kremin sürülmesi gerektiğini söylediler. 3 4 gün uyguladım ama bir iyileşme olmadı. Bugün de petshop a götürdük. Değişik bir mantar olduğunu çok ilerlediğini şu evrede kullanılan hiçbir ilacın işe yaramayacağını ve 1 hafta içinde öleceğini söyledi. Kuşun ayakları kuvvetli değil parmağıma aldığım zaman tam tutunamıyor elimin üzerinden kayıyor. Dünden beri de uçmayı bıraktı uçarken yere düşüyor. Ve bugün de kafesin dibinde duruyor sürekli ve titremesi var. Kabarması felan yok. Yapabileceğimiz birşey var mı? Yoksa sessizce ölmesini mı bekleyeceğiz? Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• IMG-20210330-WA0008.jpg
    IMG-20210330-WA0008.jpg
    62.5 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20210330-WA0007.jpg
    IMG-20210330-WA0007.jpg
    65.4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20210330-WA0006.jpg
    IMG-20210330-WA0006.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG-20210330-WA0009.jpg
    IMG-20210330-WA0009.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 27
Merhabalar. Komşunun muhabbet kuşunun göz çevresinde görüldüğü gibi tüyler dökülmüştü ilk başka tüy değiştiriyor diye düşündük ama sonra tüyler daha çok dökülmeye ve sanki hafif şişmeye başladı gibi oldu. Araştırdığım da göz mantarı ya da göz nezlesi olabileceği ve terramycin kremin sürülmesi gerektiğini söylediler. 3 4 gün uyguladım ama bir iyileşme olmadı. Bugün de petshop a götürdük. Değişik bir mantar olduğunu çok ilerlediğini şu evrede kullanılan hiçbir ilacın işe yaramayacağını ve 1 hafta içinde öleceğini söyledi. Kuşun ayakları kuvvetli değil parmağıma aldığım zaman tam tutunamıyor elimin üzerinden kayıyor. Dünden beri de uçmayı bıraktı uçarken yere düşüyor. Ve bugün de kafesin dibinde duruyor sürekli ve titremesi var. Kabarması felan yok. Yapabileceğimiz birşey var mı? Yoksa sessizce ölmesini mı bekleyeceğiz? Yardımcı olur musunuz?
Öncelikle çok geçmis olsun Kuşun iştahası nasıl bide dışkısını paylaşırmısınız lütfen bilgili arkadaşlar yardımcı olur

Oyla 0
Kaka yapısı böyle. İştahı da iyi gibi

Ekli dosyalar

• IMG-20210330-WA0013.jpg
    IMG-20210330-WA0013.jpg
    225.7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20210330-WA0012.jpg
    IMG-20210330-WA0012.jpg
    198.8 KB · Görüntüleme: 24
  • 20210330_180735.jpg
    20210330_180735.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20210330-WA0011.jpg
    IMG-20210330-WA0011.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 24
Oyla 0
Tamam ölümü beklemektense elimizden ne geliyorsa onu yapalım teşekkür ederim

Oyla 0
Dışkılar kötü değil. Ancak tabanda gördüğüm yulaf ezmesi mi? yulaf ezmesi değil doğrudan işlenmemiş yulaf kullanımı uygundur. Kalsiyum ve D vitamini takviyesi yapmalısınız. Tutunma, titreme gibi problemler ileri seviye, profesyonel gözün muayene etmesi gereken durumlar.

Benim önerim ilaç değil ama bu takviyelerin öncelikle sağlanması yönünde.

Oyla 0
Kalsiyum ve D vitamini göz çevresindeki tüy dökülmesine de iyi gelir mi acaba? Malesef veterinere götürmezler. Petshop dan almışlar yulafı bu şekilde kullanın hatta bunu ıslatarak kuşa verin demiş. Kalsiyumve D vitaminini petshopdan damla olarak mı almalıyım?

Oyla 0
Görünüşte tüy dökülüyor lakin tüy döneminde değil gibi. Sadece bölgesel bir yenilemesi söz konusu olabilir ya da mantar kaynaklı olabilir. Fotoğraflarda ben mantar teşhisi koyamadım. Bu nedenle krem kullanımına gerek var mı emin değilim. B vitamini takviyesi sağlayınız.

Oyla 0
Göz kenarında kapsül oluşumu yok. Tamam o zaman kalsiyum D ve B vitamini takviyesine başlıyorum. Teşekkür ederim bilgileriniz için

Oyla 0
Kuş oldukça zayıf kalmış. Göz çevresindeki tüy dökülmelerinin ben mantar kaynaklı olduğunu düşünüyorum, artı iç mantar ile birlikte seyrettiğini düşünüyorum. Kuşun zayıflığınıda buna bağladım. Ama Doğanay'ında söylediği gibi ilk öncelikle iyi bir vitamin mineral takviyesi gerekir. Ardından da üstte yazdığım ilacın başlanması..

Eğer imkanınız var ise vitamin mineral olarak ben supradyn all day efervesan öneriyorum. Kısa sürede fayda sağlıyacaktır. Benimde zaman zaman kullandığım bir ürün...

Yulafıda sanırım kuş içini açıp yemiş ezme değil yani. Ama kesinlikle ıslatarak kullanmayın birdaha. Çünkü ıslak olarak kullandığınızda ve kafeste biraz fazla beklediğinde mantar üreme riski var. Ortamın sıcaklığıyla birlikte nemli olan herşeyde mantar ürer...

Oyla 0
Supradyn all day malesef alamam ama petshopdan alacağım vitaminler iyi gelir umarım
Kuş oldukça zayıf kalmış. Göz çevresindeki tüy dökülmelerinin ben mantar kaynaklı olduğunu düşünüyorum, artı iç mantar ile birlikte seyrettiğini düşünüyorum. Kuşun zayıflığınıda buna bağladım. Ama Doğanay'ında söylediği gibi ilk öncelikle iyi bir vitamin mineral takviyesi gerekir. Ardından da üstte yazdığım ilacın başlanması..

Eğer imkanınız var ise vitamin mineral olarak ben supradyn all day efervesan öneriyorum. Kısa sürede fayda sağlıyacaktır. Benimde zaman zaman kullandığım bir ürün...

Yulafıda sanırım kuş içini açıp yemiş ezme değil yani. Ama kesinlikle ıslatarak kullanmayın birdaha. Çünkü ıslak olarak kullandığınızda ve kafeste biraz fazla beklediğinde mantar üreme riski var. Ortamın sıcaklığıyla birlikte nemli olan herşeyde mantar ürer...

Oyla 0
Çok üzücü boyutta garibim bakımsız ve çelimsiz kalmış. Güzel bir mutivitamin mama takviyeleri ile toparlar inşallah. Kafesi çok temiz ve hijyen tutulmalı çünkü bünye zayıfladığı için her şeyden nem kapar. Ayrıca kafesinde bol bol sabit ısılı sıcak ortamda (23-24 C) dinlensin bir haftaya toparlar diye umuyorum. Ciddi ciddi takattan düşmüş.

Oyla 0
Geri