Petshoplardan alisveris yapmayin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mubis10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mubis10

Yasaklanmış Kişilik
Bulundugum ilde 5 6 petshop var . Hepsi fiyat kazikcisi. Bir yavru muhabbet kusuna 150 diyorlar. İnternette 15 tl ye satilan yem 30 tl. Mineral blok 12 tl. Boyle kazikci insanlar olamaz. Küçük ihtiyaclar harici petshoplardan alisveris yapmayin yaptirtmayin. Pet sitelerinden alin yada ticaret sitelerinden alın. İşini iyi yapan petshoplara lafım yok.

Bulundugum ilde 5 6 petshop var . Hepsi fiyat kazikcisi. Bir yavru muhabbet kusuna 150 diyorlar. İnternette 15 tl ye satilan yem 30 tl. Mineral blok 12 tl. Boyle kazikci insanlar olamaz. Küçük ihtiyaclar harici petshoplardan alisveris yapmayin yaptirtmayin. Pet sitelerinden alin yada ticaret sitelerinden alın. İşini iyi yapan petshoplara lafım yok.
E-ticaret sitelerinin petshoplarla kıyaslanması yanlış aslında. Ticari anlamda çok farklılıkları bulunmaktadır. Pahalı olmasının en temel sebebi kaba haliyle maddi giderlerin farklılığı diyebiliriz.

Carrefour vs bakkal gibi düşünebilirsiniz maddi farklılığı:)

Elbette hangisi bütçenize uygunsa onu tercih edebilirsiniz.

Oyla 0
Birde yemlerin bayat, kurtlu ve böcekli olması..

Oyla 0
Kendisi de pet yetiştiren veya üreten, toptancı formunda iş yapan kaliteli pet shop olursa çok iyi oluyor. Nadiren de olsa çıkmıyor değil. Tam emin olana kadar büyük işlere girmemek lazım bilmediğimiz dükkanlar ile. Şu anda giderler döviz endeksine bağlı olarak uçtu ancak müşterisi memnun olan pet shoplar kaliteli hizmet vermeye bir şekilde devam etmeye çalışıyor. Bence aradan cımbızla böyle dükkanları bulmak ve herkese tavsiye etmek lazım.

Oyla 0
Tek maddi açıdan fiyatları uçuk değil geçen gün açtığım konu da da dediğim gibi hayvanlara da çok kötü bakıyorlar :(

Oyla 0
5 parmağın hepsi aynı değildir. Düzgün petshoplar vardır, rastladım da. Petshopların çoğu kuş sağlığını değil de cebine girecek olan paraya bakıyorlar. Birkaç insan tanıdım, satacağı kuşlara çok önem veriyor.

Oyla 0
5 parmağın hepsi aynı değildir. Düzgün petshoplar vardır, rastladım da. Petshopların çoğu kuş sağlığını değil de cebine girecek olan paraya bakıyorlar. Birkaç insan tanıdım, satacağı kuşlara çok önem veriyor.
Elbette var ama çok sayılı olduklarını düşünüyorum.

Oyla 0
Çok kural var bu tip işletmeler için ama bir şekilde esnetiliyor, denetlenmiyorlar düzenli. Örneğin kuş satışı yapacağı kuşların tamamının bilezikli olması gerektiğini biliyor muydunuz?
Diğer bileziksiz kuşlar ihbar sebebidir ama kim uğraşır bunlarla.

Oyla 0
Çok kural var bu tip işletmeler için ama bir şekilde esnetiliyor, denetlenmiyorlar düzenli. Örneğin kuş satışı yapacağı kuşların tamamının bilezikli olması gerektiğini biliyor muydunuz?
Bilezik zorunluysa piyasanın %90’ı ceza yedi o zaman. Ama denetleme yok işte. İlginç.

Oyla 0
Kuş besleme ve üretme hobisine niyetlendiğim dönemde çevredeki petshop'lara keşif yapmıştım. Sadece gözlemledim ve bir iki de soru sordum. O dönemde bazı petshop'lara toplu kuşlar geliyordu. 90x40'lık kafeslerde 200-250 kuş. Hallerini görmek istemezsiniz. %95'i yavru. Bazı kuşlar seçilmek istercesine size ilgi gösteriyor. Bilezik konusu açıldığında şu cevabı aldım : bilezik aranmıyor sedece kuş bulundurma ruhsatı olması yetiyormuş. Denetleme pet türleri bulundurma/satma ruhsatı bazında yapılıyormuş ve olmadan bulundurana-satana da cezası ağırmış. Bilezik epey teferruat kalıyor sanırım.

Oyla 0
Kuş besleme ve üretme hobisine niyetlendiğim dönemde çevredeki petshop'lara keşif yapmıştım. Sadece gözlemledim ve bir iki de soru sordum. O dönemde bazı petshop'lara toplu kuşlar geliyordu. 90x40'lık kafeslerde 200-250 kuş. Hallerini görmek istemezsiniz. %95'i yavru. Bazı kuşlar seçilmek istercesine size ilgi gösteriyor. Bilezik konusu açıldığında şu cevabı aldım : bilezik aranmıyor sedece kuş bulundurma ruhsatı olması yetiyormuş. Denetleme pet türleri bulundurma/satma ruhsatı bazında yapılıyormuş ve olmadan bulundurana-satana da cezası ağırmış. Bilezik epey teferruat kalıyor sanırım.
Maalesef üzücü görüntüler. Kesinlikle dediğiniz gibi. Her şeyin teoride kalması üzüyor :(

Son düzenleme:
Oyla 0
Bilezik ayağa mı bağlanıyor? Ben bi ara bi kuşun ayağında ödem gibi birşey yaptığı için kaldırıldığını okumuştum bir yerde.

Oyla 0
Şimal Bilezikler için yanlış bir algı dönüyor. Tam tersi bilezik önemlidir. Eğer doğru bileziği kullanırsan (her bir kuş türünün farklı boyutta bileziği var) problem yaratmıyor. Zaten o tip bir durum olmaması için kuşları devamlı gözetlemek gerekiyor. Bilezik kuşun bileğine oturmuyor tam anlamıyla hareket edebilir yapıda oluyor.

Oyla 0
Şimal Bilezikler için yanlış bir algı dönüyor. Tam tersi bilezik önemlidir. Eğer doğru bileziği kullanırsan (her bir kuş türünün farklı boyutta bileziği var) problem yaratmıyor. Zaten o tip bir durum olmaması için kuşları devamlı gözetlemek gerekiyor. Bilezik kuşun bileğine oturmuyor tam anlamıyla hareket edebilir yapıda oluyor.
Anladım. Zaten çoğu kişi de yok takan da düzgün takar diye düşünüyorum. Bilezikler tam olarak ne işe yarıyor?

Oyla 0
Geri