Merhaba. Kısa bir aradan sonra tekrar içerik açmak üzücü. Dişi bir kuşum var adı Kivi. Kivinin poposunda uzun zamandır bi şişlik var. 3-4 hafta olabilir. Yumurta vardır diye düşünüyordum, kızgınlık yumurtası yapıyordu çünkü ayda bir falan. Ama yumurta sertliği oluşmadı hiç ve yavaş yavaş inmeye başlamıştı şişlik. Bugün farkettim resimdeki gibi sarımsı bir parça oluşmuş. Yumuşak birşey sertlik yok. Ve tam poposunun ucunda da bir koyuluk var. 3 gündür falan kabız gibi zaten ayaklarını açarak zorlanarak yapıyor kakasını. Kakalar koyuydu bigün sirke bigün sarımsaklı su damlatıyoruz suluğuna. Zeytinyağı verdim biraz poposuna da sürdüm marul da verdik falan kakasındaki son durum da resimdeki gibi. Herhangi bir halsizliği falan yok. Hastayken baygın bakar belli olur hasta olduğu ama öyle de bakmıyor anlamadım ne olduğunu. Yağ bezesi diyeceğim çok hareketli tüylerin bozukluğundan da anlarsınız zaten. Her yere girer durmaz. Eşi ölmüştü stresten kaynaklı bişey olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.