Popoda sarı şişlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kivun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kivun

iyikus.com Üyesi
IMG-20210826-WA0005_1.jpgIMG-20210826-WA0007_1.jpg

Merhaba. Kısa bir aradan sonra tekrar içerik açmak üzücü. Dişi bir kuşum var adı Kivi. Kivinin poposunda uzun zamandır bi şişlik var. 3-4 hafta olabilir. Yumurta vardır diye düşünüyordum, kızgınlık yumurtası yapıyordu çünkü ayda bir falan. Ama yumurta sertliği oluşmadı hiç ve yavaş yavaş inmeye başlamıştı şişlik. Bugün farkettim resimdeki gibi sarımsı bir parça oluşmuş. Yumuşak birşey sertlik yok. Ve tam poposunun ucunda da bir koyuluk var. 3 gündür falan kabız gibi zaten ayaklarını açarak zorlanarak yapıyor kakasını. Kakalar koyuydu bigün sirke bigün sarımsaklı su damlatıyoruz suluğuna. Zeytinyağı verdim biraz poposuna da sürdüm marul da verdik falan kakasındaki son durum da resimdeki gibi. Herhangi bir halsizliği falan yok. Hastayken baygın bakar belli olur hasta olduğu ama öyle de bakmıyor anlamadım ne olduğunu. Yağ bezesi diyeceğim çok hareketli tüylerin bozukluğundan da anlarsınız zaten. Her yere girer durmaz. Eşi ölmüştü stresten kaynaklı bişey olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yağ bezesi gibi görünüyor o bölge. Yumuşak bir dokusu vardır muhtemelen. Kuşların o bölgesi en çok yağ tutan kısımdır. Yaşam standartını pek etkilemez ancak daha da büyürse sıkıntı yaratır. Besleme düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor ve kuşları daha sık uçurmalı, oyun alanları oluşturmalısınız. Dışkı kabul edilebilir koku yoksa

Oyla 0
Yağ bezesi gibi görünüyor o bölge. Yumuşak bir dokusu vardır muhtemelen. Kuşların o bölgesi en çok yağ tutan kısımdır. Yaşam standartını pek etkilemez ancak daha da büyürse sıkıntı yaratır. Besleme düzeninizi değiştirmeniz gerekiyor ve kuşları daha sık uçurmalı, oyun alanları oluşturmalısınız. Dışkı kabul edilebilir koku yoksa
Ak darı ve aspur veriyorum arada da dal darı veriyorum. Karışık yemi sevmiyor aralarından ak darıyı tek tek seçip yiyor diye karışık almıyorum. Hangi tohumları önerirsiniz az yağlı olabilecek? Dışkıda koku yok. Çok teşekkür ederim.

Oyla 0
Darı türleri ve aspur en ideal karışımı sağlıyor. Nijer, yulaf gibi tohumlardan uzak tutulması gerekiyor. Aminoasit katkıları bu süreçte olumlu etki yapar. Ek olarak çedene de yağlanma yapmayan tohumlardan bir tanesidir. Muhabbet kuşları yoğun tüketmese de severler.

Oyla 0
Darı türleri ve aspur en ideal karışımı sağlıyor. Nijer, yulaf gibi tohumlardan uzak tutulması gerekiyor. Aminoasit katkıları bu süreçte olumlu etki yapar. Ek olarak çedene de yağlanma yapmayan tohumlardan bir tanesidir. Muhabbet kuşları yoğun tüketmese de severler.
Tamamdır teşekkür ederim :)

Oyla 0
Merhaba. Kuşumdaki o sarı bölge önce yumuşaktı ama bugün baktığımda sertleşmiş ele gelen bi yapısı var artık. Kaka rengi de koyulaştı dün böyle değildi. Çok fazla kuş kumu yiyor ve normalden fazla uyumaya başladı. Ne yapmamı önerirsiniz? Sizce neden olabilir? İnşallah ciddi bişey değildir. IMG-20210903-WA0012.jpgIMG-20210903-WA0014.jpg

Poposunun fotoğrafını çekeyim sonra kafes tabanına beyaz kağıt koyup kaka yapmasını bekleyeyim demiştim ama çektikten sonra elime yaptı ondan elimde ?

Oyla 0
Yağlanması azalıyor gibi ancak bu tarz durumlarda mutlaka bir veterinere göstermek şart. Sebebi ise yağlanma yerine tümör durumu da söz konusu olabilir. Bazen ayrımı zor olabiliyor.

Oyla 0
Yağlanması azalıyor gibi ancak bu tarz durumlarda mutlaka bir veterinere göstermek şart. Sebebi ise yağlanma yerine tümör durumu da söz konusu olabilir. Bazen ayrımı zor olabiliyor.
Aaah inşallah tümör değildir. Çevremde kuşlara bakan bildiğim veteriner yok. Konyada bildiğiniz kuşlara bakan veteriner var mıdır? Ya da bu konuda başlık açsam olur mu? Teşekkür ederim yardımınız için. Kakası için ne yapabilirim peki sizce?

Oyla 0
Aaah inşallah tümör değildir. Çevremde kuşlara bakan bildiğim veteriner yok. Konyada bildiğiniz kuşlara bakan veteriner var mıdır? Ya da bu konuda başlık açsam olur mu? Teşekkür ederim yardımınız için. Kakası için ne yapabilirim peki sizce?
Merhaba, benim bildiğim yok ancak bir konu açabilirsiniz. Bence tümör değil ancak ihtimali var

Oyla 0
Merhaba. Bugün baktığımda o ele gelen yapı erimişşş?sadece düz deri olarak duruyor artık sarılığı da zamanla geçer diye düşünüyorum inşallah. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. ?

Oyla 0
Süper çok sevindim. Dediğim gibi muhtemelen yağlanma. Daha çok egzersiz yaptırınız kuşunuza

Oyla 0
Geri