Premiks kullanım miktarı kaç olmalı

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar muhabbet kuşum solunum sıkıntısı yaşadığı için ekteki premiks'i almıştım. İçinde okaliptus yağı ve b vitamini var. Veteriner 200 ml içme suyuna 1 gram dedi şırınga verdi, 1'e kadar çekeceksin demişti.
Arkasını okudum, 1 ton içme suyuna 500 ml yazıyordu. 2 litreye 1 ml gibi bir hesap yaptım. 200 ml'ye de 0.1 gram, veteriner beni yanlış mı yönlendirdi? Kuşa ilk 5 gün 0.5 gram 1 2 kere de 1 gram şeklinde verdim sorun bitmedi zor nefes alıyor hala. Bir zararı olmuş mudur ? 2 ayı geçti bu sorun düzelmedi

Ekli dosyalar

• 1598780610403.png
    1598780610403.png
    173.6 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba, premiksler eğer ciddi bir solunum yolu sorunu varsa yeterli olmaz. Tam dolu suluğa yarım gram yeterli olacaktır. 2 aydır solunum sorunu yaşanıyorsa kronikleşmiş ya da tedavi bekleyen bir sorun olmalı. Dışkıdan ve bu soluk verme evresinden bir video atmanız mümkün mü?

Oyla 0
Merhaba, premiksler eğer ciddi bir solunum yolu sorunu varsa yeterli olmaz. Tam dolu suluğa yarım gram yeterli olacaktır. 2 aydır solunum sorunu yaşanıyorsa kronikleşmiş ya da tedavi bekleyen bir sorun olmalı. Dışkıdan ve bu soluk verme evresinden bir video atmanız mümkün mü?
Bu konudaki kuş benim kuşum. Hala bir çözüme ulaşamadık. 1 gün yapıyor 2 gün yapmıyor. Yaptığı günler de nefes açıcı veriyorum biraz rahatlasın diye. sanırım kronikleşti bu durum bir çözümü yok.

Oyla 0
Bu konudaki kuş benim kuşum. Hala bir çözüme ulaşamadık. 1 gün yapıyor 2 gün yapmıyor. Yaptığı günler de nefes açıcı veriyorum biraz rahatlasın diye. sanırım kronikleşti bu durum bir çözümü yok.
muhtemelen olabilir. Detaylı bir tedavi edilmesili lazım teşekküllü bir veterinerde. Diğer türlü bizim anlamamız pek mümkün değil ilaç sonrası düzelmiyorsa.

Oyla 0
muhtemelen olabilir. Detaylı bir tedavi edilmesili lazım teşekküllü bir veterinerde. Diğer türlü bizim anlamamız pek mümkün değil ilaç sonrası düzelmiyorsa.
Dün akşam fark ettim dışkısının rengi hafif değişti ve etrafında yeşil sıvı bırakmaya başlamış. İshal ya da mantar olabilir mi kuşum tüy değiştirme döneminde hala.

Oyla 0
Tüy döneminde bozuk dışkılar olabiliyor. Bakteriyel sorunlar, mantar türevi dışkılar benzer görünümde olabildiğinde test ettirmek gerekir. Bu nedenle tüy ddöneminde toparlamazsa veterinere danışılmalıdır. BU sürede elektrolit ve probiyotik takviyesi sağlayınız.

Oyla 0
Tüy döneminde bozuk dışkılar olabiliyor. Bakteriyel sorunlar, mantar türevi dışkılar benzer görünümde olabildiğinde test ettirmek gerekir. Bu nedenle tüy ddöneminde toparlamazsa veterinere danışılmalıdır. BU sürede elektrolit ve probiyotik takviyesi sağlayınız.
Kuşum sanırım tüy döneminden çıktı. Fakat sulu dışkı devam ediyor. 3 gün probiyotik 1 gün vitamin verdim bayağı düzelmişti. Sonrasında yeni bir yem aldım hatta konusunu açmıştım önceki yem bayat mıdır değil midir diye. Tüyleri hafif kabarık duruyor ve dışkısı yeni yem aldığım süreden beri yeşil ve sulu. Hasta mı yoksa yemden dolayı mı oldu. Ne yapmalıyım

Ekli dosyalar

• IMG_20200921_150038.jpg
    IMG_20200921_150038.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20200921_150038.jpg
    IMG_20200921_150038.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
Oyla 0

Oyla 0
Yazıda bahsettiğiniz yem yiyip aynaya kur yapma hareketini kuşumun akşamları yaptığını çok kez görmüştüm. Az önce çıkardım aynasını salonda koltuğun üstüne koydum. 3 4 gün böyle durup sonra çıkarmayı planlıyorum teşekkür ederim yazınız için
umarım kursak sorunu yaşamaz

Oyla 0
Geri