Arda Altun
iyikus.com Üyesi
Rainbow bir kuş gördüm çok güzel rengi var ama merak ediyorum rainbow kuşlar daha az mı yaşıyor yoksa öbür ırklarla aynı mı
Yeşil kuşların daha çabuk konuşabildiği, daha fazla kelime dağarcığına sahip olduğu ve daha kolay evcilleştirileceği gibi rivayetler var.
Keza, mutasyon kuşlara göre daha sağlıklı ve uzun ömürlü oldukları da dedikodular arasında
Mümkünmüdür? Olabilir elbette
Bununla alakalı bilimsel bir açıklama okumadım daha evvel
Fakat şunu söyleyebilirim; tüm mutasyonlar, hemen hemen aynı durumdalar.
Mantık olarakta şöyle bakıyorum duruma, 170 yıldır günümüze gelen safkan bir yeşil orjinal kuş yoktur Yani bu sürecin içinde bütün muhabbet kuşu türleri vardır.
mutasyon/ıslah derecesi arttıkça canlıların dayanıklılığı azalır ancak pratikte önemli olan kuşun bakım koşullarıdır, zira kuşların gen havuzu insanlara göre çok geniştir. özellikle dikkat etmeniz gereken şey, sürekli bilinçsizce kardeş çiftleştirmesi yapan üreticilerden kuş almamak. elbetteki yüksek vasıf amaçlı çiftleştirme yapan bilinçli bir üreticiyse o başka
@neanderthalensis rütben hayırlı olsun Birde şu nickini değiştirsen güzel olucak etiketlerken zorlanıyorum. Normal ismini yazsan olmuyormu