Renk faktörleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oğuz Y.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oğuz Y.

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Renk faktörleri hakkında detaylı bir yazınız var mıdır. Gri yeşil ve zeytin yesilinde olması gereken standartlar ayrımlar veya hangi renk ile hangi renk eslenirse hangi renkler ve mutasyonlar elde edilir .
Bu gibi konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum.

Teşekkürler.

Kısaca şunu söyleyim. Detaylar sitede var.
ÇekinikX çekinik eşlemelerinden kaçının. Örneğin ;

Lutino X lutino
Lutino X albino
Albino X albino eşlemeleri yapmayın. En güzeli yeşil renk çaprazlayıp renkler yakalamaktır 👍

tek bir kategoride değil ancak çoğunlukla burada bir çok konu mevcut.
Gri yeşil ile zeytin yeşili aslında çok karışıyor. Piyasada farklı şekillerde isimlendirme yaptıkları için bir karışıklık söz konusu ve çoğu zaman gri yeşil ile zeytin yeşilinin aynı olduğu söylenir. Bir açıdan doğrudur fakat minik farkları mevcut.
Zeytin yeşili gri yeşilden ayıran şey menekşe rengi yanak lekeleri ve kuyruk tüylerinin gri ve siyahtan oluşmasıdır. Bir de bir siyah faktör az içermesidir.
Ekran görüntüsü 2025-02-07 104009.png
Bazı durumlarda olive green ve grey green aynı renk gibi görünebilir.
Gri yeşil kuşların kendisi gibi veya gri renk ile eşleştirilmesi önerilmez çünkü bu eşlemeden gelecek bebekleri farklı renklere çevirmek süreçte zorlayıcı oluyor.
herhangi bir yeşil ile gri yeşil eşlenirse bebeklerin çoğu gri yeşil çıkacaktır.
Aynı şekilde mavi ile eşlendiğinde ise gri, gri yeşil, yeşil ve mavi bebekleri olabilir.
Yine de görsel ekleyip bu kuşlardan ne gelir gibi bir sorunuz olursa daha sağlıklı istatistik yapabiliriz. Çoğu zaman koyu yeşil kuş gri yeşil veya olive ile karıştırılabiliyor.

Resim yükleyemiyorum dosya büyük diyor. Acık yeşil opal erkek ile spangle gri dişiyi eslemeyi düşünüyorum önerileriniz ne olur ne renk ve mutasyonlar konusunda

Gri boyuyan renklerden olduğu için gri bebekler ve siyah faktör eklenmiş koyu yeşil veya zeytini bebek gelme ihtimali de var. Bebeklerin bir kısmı opal, bir kısmı spangle bir tanesi de klasik gelecektir eğer özel bir mutasyon tasimiyorlarsa

Hocam teşekkür ederim,gri yeşil de kanat uçları gri ve yanak yamaları gri zeytinde ucus tüyleri siyah ve yanak yamaları menekşe mi oluyor

Geri