Sadece daldarı yeme

Rüştü Okumuş

Çevirmen
Merhabalar ilkkez böyle bir durumla karşılaştığım için ustalardan destek bekliyorum. 2.5 3 aylık lutino sultan yavrusu sahiplendik ancak sıpa yem yemiyor birtürlü. Daldarı görünce kendinden geçiyor. Sürekli daldarı yemenin zararlı olduğunu biliyorum. Farklı tohum karışımı yapıyorum ( perilla, sağlık tohumu, aspur, yulaf ) bu seferde yulafları seçiyor. 10 gündür bu şekilde ilerlemeye çalışıyoruz en son diğer sultan papağanımın yanına koydum belki ondan öğrenir yem yemesini diye. Bu sıpayı yem yemeye nasıl alıştırabilirim en hızlı şekilde?

Haşlanmış yumurta beyazı da severler. İçine yulaf ve darı hariç azdan çoğa doğru gün gün ölçeklendirme ile ezilmiş yumurta beyazı ve tohumlardan sunun yavaş yavaş alışır.

Sürekli sarı dal darı ishal yapıyor, kızıl dal darı da fazla alışkanlık ve diğer tohumlara karşı tembellik. Hemen dal darıyı çekmeyin ama yavaş yavaş azaltın sonra haftada bir iki yeterli olur.

Oyla 0
İlk işlemi yapmışsınız Rüştü hocam. Bende bilen bir kuşun yanına taşırdım.
Aldığınız kişiye kullandığı yemi bir sorar mısınız? Alışmış olduğu karışım dışına çıkmıyorlar bazen. Nadirde olsa pelete alışmış olabilir.

Oyla 0
Geri