Sağlıklı bir kuşun dışkısı nasıl olmalıdır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Merhaba hocalarım daha öncelerde konularım vardı fakat eski olduğu için yeni konu açmak istedim. Dışkılar hafif leke bırakıyordu ancak kuşlar gayet neşeli ve mutlu görünüyorlardı. @Selçuk YÜKSEL hocam powerchol önermişti. Henüz alamadım ama devedikeni tohumu kullanıyorum. Gayet normal şekilde yiyorlar. Şuan görünen leke bırakma olayımızda yok ama aynı şeyleri yiyor olmalarına rağmen dişi ve erkeğin dışkı renkleri farklı erkeğin yeşil dişinin kahverengi gibi yardımcı olurmusunuz ? Aklıma tek gelen şey dişi yumurtlayacak olabilir mi ?

Alt tarafta duran 2 dışkı dişiye üst tarafta duran tek dışkı erkeğe ait

Ekli dosyalar

• 4198eaa3-9dca-457c-bac1-78510a28ea63.jpeg
    4198eaa3-9dca-457c-bac1-78510a28ea63.jpeg
    307.2 KB · Görüntüleme: 7
Dışkı rengini etkileyen bir çok faktör olabilir. Sorun bulmak içinde yeterli bir veri oluşturmaz. Bir tık dişide sindirim sorunu yaşanıyor gibi. Brokoli, roka, tere gibi sebzelerden az oranda yemesini sağlayınız. Genelde bu tip görüntülerin temel sebebi K grubu takviyelerin eksikliğinden kaynaklanıyor ( farklı yem/ gıda vs. verilmediyse).

Dışkı rengini etkileyen bir çok faktör olabilir. Sorun bulmak içinde yeterli bir veri oluşturmaz. Bir tık dişide sindirim sorunu yaşanıyor gibi. Brokoli, roka, tere gibi sebzelerden az oranda yemesini sağlayınız. Genelde bu tip görüntülerin temel sebebi K grubu takviyelerin eksikliğinden kaynaklanıyor ( farklı yem/ gıda vs. verilmediyse).

Farklı yiyecekleri birşey yok hocam yumurta haşlıyorum 2 ye bölüp 2 ayrı kapta veriyorum sebzeyi haftada 2-3 gün veriyorum onu da yine aynı şekilde aynı kaplarda ayrı ayrı veriyorum. Tek farklı yiyecekleri şey kafesteki yemleri erkek ak darı yiyorsa dişi kızıl darı yiyordur. 😊 onun haricinde farklı şeyler yiyecekleri bir durum yok. Kafesten çıkarken ikisi birden çıkıyor. Girerken ikisi birden giriyor. Aklıma gelen tek şey yumurtlayacak olabilir mi

Pelet yem veriyormusunuz kuşlara?

Yok hocam vermiyorum. Normal yeme 2-3 farklı yem karıştırıyorum. Hafta 1-2 gün yumurta 2-3 gün sebze veriyorum. 1 gün probiyotik 1 gün temiz su 1 gün vitamin şeklinde veriyorum. Tek vermediğim şey pelet sanırım

Yok hocam vermiyorum. Normal yeme 2-3 farklı yem karıştırıyorum. Hafta 1-2 gün yumurta 2-3 gün sebze veriyorum. 1 gün probiyotik 1 gün temiz su 1 gün vitamin şeklinde veriyorum. Tek vermediğim şey pelet sanırım
Bir de aynı tür tohum verilmiyorsa (örneğin sadece beyaz darılı yem gibi) içlerinden belirli tohumları daha fazla tüketiyor olabilir. Bunu da ayırt etmek zor. Bunun sonucu olarak arada görünümü farklı dışkılar olabilir. Gizli tüye girmiş olabilir.

Bence sorun yok dışkılarda. Doğanay ın dediği gibi belki yemdeki bazı tohumlardan fazla yiyordur. Bu yüzden renkte biraz farklılık olabilir..

Bir de aynı tür tohum verilmiyorsa (örneğin sadece beyaz darılı yem gibi) içlerinden belirli tohumları daha fazla tüketiyor olabilir. Bunu da ayırt etmek zor. Bunun sonucu olarak arada görünümü farklı dışkılar olabilir. Gizli tüye girmiş olabilir.

Dişi bu aralar tüyde zaten hocam erkekte fazla bişey yokta dişi biraz fazla döküyor. Bende biraz önce onu demeye çalıştım aslında ikisi yemdeki farklı tohumları mı yiyor acaba. Kahverengi dışkı kabul edilebilir bir dışkı mı ? Benim için kahverengi yeşil yapması çok problem değil istediği gibi yapabilir 😊

Dişi bu aralar tüyde zaten hocam erkekte fazla bişey yokta dişi biraz fazla döküyor. Bende biraz önce onu demeye çalıştım aslında ikisi yemdeki farklı tohumları mı yiyor acaba. Kahverengi dışkı kabul edilebilir bir dışkı mı ? Benim için kahverengi yeşil yapması çok problem değil istediği gibi yapabilir 😊
sorun yok ama biraz probiyotik de iyi olacaktır.

Geri