Salma Kafes Yapımında Malzeme Önerisi.

mubissever98

Çevirmen
Merhaba herkese,

Muhabbet kuşum için ve sultan papağanım için orta boylu iki adet salma kafes yapmayı düşünüyorum. Malzeme araştırması yaptım çoğu kişi çam yada kavak ağacından malzeme kullanmış ve telleri de kümes tellerinden seçmişler. Sorum şu; kafesin her yeri tel mi olmalı yoksa özellikle yabancı kaynaklarda sıkça gördüğüm bir tarafı cam ile kaplı model mi olmalı?

Malzeme model öneriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim :) şimdiden teşekkürler

Merhaba, her yeri cam veya tel olmak zorunda değil elbette. Kafesçilerden istediğiniz boyutta ön tel yapıp yapamayacağını sorabilirsiniz. kontrplak, mdf gibi ürünler kullanılabilir bazı yüzüyler için :)

Oyla 0
Merhaba, her yeri cam veya tel olmak zorunda değil elbette. Kafesçilerden istediğiniz boyutta ön tel yapıp yapamayacağını sorabilirsiniz. kontrplak, mdf gibi ürünler kullanılabilir bazı yüzüyler için :)
cevabınız için cok teşekkürler, peki siz tel mi yoksa kafesçilerde yaptırılan tel mi? cam bana cok güvenli gelmiyor açıkçası çarparlar diye cok korkarım. ızgaralığın altı için kontrplak düşünmüştüm ben de. umarım sonucu güzel olur sadece hangi malzeme sağlık açısından daha iyidir bilemedim

Oyla 0
Boyayıp verniklemek sağlıklı olabilir bu tip ürünleri. Boceklenmeler oluşabiliyor zamanla. Bütçenizi bilmiyorum ancak ben ön tel sipariş edip, ona göre yapardim. Ben de kontrplak kullanırdım muhtemelen

Oyla 0
Genellikle yaptırılan tel bu;
1616181762607.png
Ama ben şunu kullandım;
1616181809033.png

Aralarında hiç bir fark yok renk dışında(benim aldığım yerde öyleydi). Arkayı ve kafesin tabanını kontrplak yapabilirsiniz...

Oyla 0
aslında güzel kafesler yapılabilir ama aklımızda ki malzemeleri bulmak zor olabiliyor. Bazı malzemelerde hiç ummadığınız kadar maliyetli olabilir. 150 cm altı olacaksa eğer bir salma kafes inşası ne kadar gerekli bilemiyorum. 120-150 cmlik salma kafesler satılıyor çünkü

Oyla 0
Merhaba herkese,

Muhabbet kuşum için ve sultan papağanım için orta boylu iki adet salma kafes yapmayı düşünüyorum. Malzeme araştırması yaptım çoğu kişi çam yada kavak ağacından malzeme kullanmış ve telleri de kümes tellerinden seçmişler. Sorum şu; kafesin her yeri tel mi olmalı yoksa özellikle yabancı kaynaklarda sıkça gördüğüm bir tarafı cam ile kaplı model mi olmalı?

Malzeme model öneriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim :) şimdiden teşekkürler

Merhabalar

Bu sorunun cevabının büyük bölümü sizde gizli.
Salmayı koyacağınız yerde kuşlar haricinde başkası yaşayacak mı ?
Bulundukları ortamın aldığı ışık ?
Harcayacağınız tutar ?
Temizlik şartlarınız vs uzar gider bu.

Eğer ışık alımında vs sıkıntı yok ise. PVC'den sadece ön tarafı açık altı ızgaralı güzel bir salma yapabilirsiniz.

Tel olarak da bu tür kümes teli değilde direk kafes ön teli üretimi yapan bir çok site var ölçülerinizi belirtirsiniz ona göre ayarlarlar. Akıllı yemlik olsun kapılar vs olsun çok daha kullanışlı.
Örnek olması açısından aşağıya bir resim ekliyorum.

Ekli dosyalar

• 11211298242610.jpg
    11211298242610.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Oyla 0
Merhabalar

Harcayacağınız tutar ?

Eğer ışık alımında vs sıkıntı yok ise. PVC'den sadece ön tarafı açık altı ızgaralı güzel bir salma yapabilirsiniz.

Tel olarak da bu tür kümes teli değilde direk kafes ön teli üretimi yapan bir çok site var ölçülerinizi belirtirsiniz ona göre ayarlarlar. Akıllı yemlik olsun kapılar vs olsun çok daha kullanışlı.
Yanlış hatırlamıyorsam bir tane sultan papağanı bir tane de muhabbet kuşu vardı @mubissever98 'in. Bu durumda çok daha iyi bir seçenek olan tel kafes varken neden PVC'ye yönelsin? diye düşünmedi değilim...

Oyla 0
Merhabalar

Harcayacağınız tutar ?

kendi odama koyacağım odamda müsait alan var.
odam yeteri kadar ışık alıyor.
tutar konusunda esneyebilirim. geniş alan sağlamak önemli şu an benim için.
temizlik konusunda da herhangi bir sıkıntı yok

sanırım teli yaptıracağım. teşekkürler önerileriniz için

Oyla 0
kendi odama koyacağım odamda müsait alan var.
odam yeteri kadar ışık alıyor.
tutar konusunda esneyebilirim. geniş alan sağlamak önemli şu an benim için.
temizlik konusunda da herhangi bir sıkıntı yok

sanırım teli yaptıracağım. teşekkürler önerileriniz için
pvc kısmını okumamısım, sultan papağanım uçamıyor o nedenle dışarıdaki ortamı minimum seviyede kafesin içine taşımayı istiyorum. salma kafes yaptırmak isteğim de sultan papağanım yüzünden. tekrardan teşekkürler

Oyla 0
Yanlış hatırlamıyorsam bir tane sultan papağanı bir tane de muhabbet kuşu vardı @mubissever98 'in. Bu durumda çok daha iyi bir seçenek olan tel kafes varken neden PVC'YE yönelsin? diye düşünmedi

Orası kişisel bir tercih tamami ile . Bana pvc daha kullanışlı gelir başkasına tel kafes. Seçeneklerden birisi sadece bu .

Birde ufak bir kişisel deneyim diyebilirim. Pvc deneyimimde oldu tel kafeste .Kuşları azalttığım için elden çıkardım pvc'yi şuan elimde 2 tane sebanın tel kafesi var .Temizlik olayı 2 katı diyebilirim en basitinden. Sadece kuşlara ait bir yer olsa sorun yok ama insan faktörüde girince içeriye her gün temizlik şart oluyor.

Oyla 0
Benim kendim için düşündüğüm salman kafes önerisini yazayım eksiği var ise buradan arkadaşlar düzelecektir 100x100 cm uzunluğunda 4x4 kalınlığında çıtalardan olacak şekilde bir iskelet sistemi kurabilirsiniz bunun arka tarafına 100x100 kontraplak konulabilir alt kısmı çıkmalı gene çıta ve kontraplaktan kızakli sistem yapılır bir tarafına tel diğer tarafına cam değil ama pleks şeklinde kestirilip takılır diğer iki tarafına kafes teli koyarsınız bi tarafı kapı yaparsınız menteseli güzel birsey olur boyarsiniz tercih konusuna göre. Kontra plak tarafına tercihen led konulabilir üstü kapatılacak şekilde

Oyla 0
Geri