Salya Kusma

DEFNE DURAN

iyikus.com Üyesi
Merhaba iyi günler , kuşum 1 yaşında yaklaşık 1 senedir de benimle. Bugün kuşumun salya kustuğunu gördüm. 5 kez filan belirli aralıklar ile ama yem yiyor su içiyor daha sonra 1-2 saat geçince sade salya kusmaya başlıyor ve ishal. Suluğuna birkaç elma sirkesi damlattım. lütfen yardım edin ne yapabilirim?

Merhaba iyi günler , kuşum 1 yaşında yaklaşık 1 senedir de benimle. Bugün kuşumun salya kustuğunu gördüm. 5 kez filan belirli aralıklar ile ama yem yiyor su içiyor daha sonra 1-2 saat geçince sade salya kusmaya başlıyor ve ishal. Suluğuna birkaç elma sirkesi damlattım. lütfen yardım edin ne yapabilirim?
Güncel dışkı fotoğraflarını atarmısınız

Oyla 0
Sabah bu kadar sıvık değildi yine suluydu ama artık iyice sulandı. Bir de yemini yiyor gayet enerjik fakat salya kusuyor ve ishal anlam veremedim...

Oyla 0
Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi
Muhabbet Kuşları Neden Kusar?
Merhaba üstteki konuyu inceleyebilir misiniz?
Kusma sorunu çok sebepten olabiliyor orada değinildiği gibi.
Bakteri, mantar vb durumlarda gözlemleniyor. Bunun için veterinere danışmanızı öneririm çünkü antibiyotik ürün alınması gerekiyor.

Az evvel bir diğer konu için yazdığım mesajı sizlede paylaşayım.
Ciddi bir ishal değil gibi görünüyor. Öncelikle doğal önlemlerle başlayın isterseniz. Aspur, yulaf oranını yeminde arttırınız. Pet marketlerden bu tohumları açık olarak ya da paketli temin edebilirsiniz. Aspur sade kanarya yemi olarakta geçebiliyor. K vitamini eksiklikleri ishallerin görülme sıklığını ya da dışkı bozulmalarını tetikliyor. Bu nedenle K vitamini içeren yiyecekler sununuz. Örneğin ıspanak, brokoli, haşlanmış yumurta gibi.

Ayrıca kuşlar için yararlı olan probiyotik ve elektrolit bu süreçte kaybedilen suyun kazanılması ve yararlı bakterilerin üremesi için gereklidir. Kuşlar için satılan ürünlerden almanızı öneririm. Kuşlar laktoz sindiremediğinden yararlı değil. Bizlerin kullandığı ürünler zarar verebilir.

Oyla 0
Hayır kokmuyor. Yemini yiyor suyunu içiyor her zamanki gibi herhangi bi iştahsızlık yok. Ama arada salya çıkardığı için biraz duruluyor bir de ishal malum. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Anladım. İshali kesmek için önce yemdeki aspur ve yulaf miktarını arttırın şimdilik.

Oyla 0
Muhabbet Kuşu Kusma Sorunu ve Tedavisi
Muhabbet Kuşları Neden Kusar?
Merhaba üstteki konuyu inceleyebilir misiniz?
Kusma sorunu çok sebepten olabiliyor orada değinildiği gibi.
Bakteri, mantar vb durumlarda gözlemleniyor. Bunun için veterinere danışmanızı öneririm çünkü antibiyotik ürün alınması gerekiyor.

Az evvel bir diğer konu için yazdığım mesajı sizlede paylaşayım.
Ciddi bir ishal değil gibi görünüyor. Öncelikle doğal önlemlerle başlayın isterseniz. Aspur, yulaf oranını yeminde arttırınız. Pet marketlerden bu tohumları açık olarak ya da paketli temin edebilirsiniz. Aspur sade kanarya yemi olarakta geçebiliyor. K vitamini eksiklikleri ishallerin görülme sıklığını ya da dışkı bozulmalarını tetikliyor. Bu nedenle K vitamini içeren yiyecekler sununuz. Örneğin ıspanak, brokoli, haşlanmış yumurta gibi.

Ayrıca kuşlar için yararlı olan probiyotik ve elektrolit bu süreçte kaybedilen suyun kazanılması ve yararlı bakterilerin üremesi için gereklidir. Kuşlar için satılan ürünlerden almanızı öneririm. Kuşlar laktoz sindiremediğinden yararlı değil. Bizlerin kullandığı ürünler zarar verebilir.
Kursak mantarı olabilir mi diye şüphelendim ama yemi kusmadığı için emin olamadım. Yarın veterinere götüreceğim artık

Oyla 0
Geri