SALYALI KUSMA

DEFNE DURAN

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba , aynı kafes içerisinde iki tane dişi muhabbet kuşum var son on gündür kuşlarım ciddi şekilde kusma hareketi yapıyor. Günde bir iki kere salyalı yem kustuklarını gördüm bir defa da sadece köpük kustu bir tanesi. Çevremdeki tüm veterinerlere götürdüm ama kuşlardan pek anladıkları söylenemez , kuşlarım canlı ve ishal olmadıkları için sağlıklı deyip yolluyorlar... Ama insan kuşunu bilir iki yıldır hiçbir şey yoktu, nasıl bir tedavi uygulayabilirim?

Merhaba, kusmanın çok fazla sebebi var. Öncelikle neden dolayı olabileceğini bulmak gerekiyor. Son zamanlarda tohumlarında, beslenme düzeninde değişiklikler yapıldı mı acaba?

Oyla 0

Merhaba, kusmanın çok fazla sebebi var. Öncelikle neden dolayı olabileceğini bulmak gerekiyor. Son zamanlarda tohumlarında, beslenme düzeninde değişiklikler yapıldı mı acaba?
Hayır herhangi bir değişiklik yapmadım , iki kuşum birbirini besliyor kusma hareketinden sonra onu yapıyorlar fakat tek başlarına ikende kusma hareketi yapıp yem kustuklarını gözlemliyorum

Oyla 0
Bakteriyel ya da mantar problemli bir kuşunuz vardı demek ki ve taşındı birbirine. Veteriner kontrolüne götürmenizi öneririm. Salyalı kusmalar risk sınıfındadır ve ölümcül olabilir.

Oyla 0
Geri