SARCOCYSTOSIS (SARKOSİSTOZ) HASTALIĞI?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cml450
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cml450

iyikus.com Üyesi
Bu hastalık hakkında bilgisi olan varmı tedavi hakkında, kullanılacak ilaçlar ve yöntemler konusunda yardımcı alabilecek biri..
İnternetten biraz araştırdım fakat tedavi yöntemi bulamadım.

kuşlarda nadir ama ciddi hasyalıklardan bir tanesi.
Trimetoprim / sülfa ve pirimetamin kullanılarak tedavi edilmiş canlılardan bahsedilmiş. Bactrim gibi ilaçlar etki edebilir ancak veterinere danışılmalıdır.

Oyla 0
kuşlarda nadir ama ciddi hasyalıklardan bir tanesi.
Trimetoprim / sülfa ve pirimetamin kullanılarak tedavi edilmiş canlılardan bahsedilmiş. Bactrim gibi ilaçlar etki edebilir ancak veterinere danışılmalıdır.
Yabancı sitelerden araştırdığım kadarı ile yavrulardaki ölüm belirtileri aynı, sağlaklı görünen kuş 1 saat içinde ani şekilde ölüyor, ölü kuşların ağzından sıvı gelmesi gibi belirtiler, bir tek bu hastalıkta gözüküyor. Kara benek değil kuşlarda hiç siyah nokta görmedim, mantar da değil büyük ihtimal, geriye bir tek bu bakteri türü kaldı. Bactrim denemeyi düşünüyorum bakalım inşallah kuşları kurtarırım bu hastalıktan. Yakınımda kuşlardan anlayan veteriner malesef yok,

Oyla 0
Hocam birde bu ilaçlar hakkında kullanım bilginiz varmı nasıl bir yol izlenmeli, tavsiye edeceğiniz bir şey varmı.

Oyla 0
hiç başıma gelmedi ancak koksidiyoz veya trikomonas gibi bu da protozoal bir hastalık. bu tarz amprolium + nizadol içeren mixler etkili olabiliyor

Screenshot_20210407-172712_Samsung Internet.jpg

Oyla 0
Dediğiniz belirtiler başıma gelmedi. Çok geçmiş olsun bahsettiğim ürü tüm kümesteki kuşlara (yavrulular hariç) uygulayınız. @neanderthalensis bahsettiği üründe kullanılabilir.

Oyla 0
Dediğiniz belirtiler başıma gelmedi. Çok geçmiş olsun bahsettiğim ürü tüm kümesteki kuşlara (yavrulular hariç) uygulayınız. @neanderthalensis bahsettiği üründe kullanılabilir.
Bactrim kullanmayı düşünüyorum, fakat kullanım şeklini ve dozazını bulamadım. Kuşlar salmada olduğu için yavrulu olan kuşlarda var malesef tek tek tutup ağızlarına damlatma imkanım yok, suya karıştırsam bir sakınca olurmu ve litre başına kaç ml koymam lazım.

Oyla 0
Tam dolu suluğa 6-7 damla arası kullanılabilir. Propektüsünü iyi okumak lazım. Yavrulu kuşlarda ya da üreme döneminde bazı ilaçlar uygun değil. Bu ilaçta onlardan biri maalesef :/

Oyla 0
Geri