sebebi nedir

pleurerpourdormir

iyikus.com Üyesi
merhaba. kuşum birkaç gündür ayaklarını kapatıp bu şekilde duruyor. çok fazla tüylerini silkeliyor, tüyleri çok düzensiz ve kabarık duruyor. ayrıca sürekli kafasını arkaya koyuyor ve koyduğu zaman titriyor. ağzını açıp konuşuyormuş gibi yapıp kapatıyor. eskisi kadar da yemek yemiyor. iş oyuna gelince pek halsiz değil ama normal durduğunda hemen uyuklamaya başlıyor. ve gagasının üstünde toz gibi bir şey var. son birkaç gündür daha önce görmediğim şeyler olduğu için endişelendim 20210314_153924.jpg20210314_154218.jpg20210314_154422.jpg20210313_205944.jpg20210313_205954.jpg

Ekli dosyalar

• 20210314_154542.jpg
    20210314_154542.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 6
  • 20210314_154528.jpg
    20210314_154528.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
  • 20210314_154524.jpg
    20210314_154524.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
  • 20210314_154238.jpg
    20210314_154238.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 4
Sürekli kaşınıyor her saniyede ise bit pire gibi bişe olabilir.

Hayır günde 4 5 kere kaşınıyorsa normal

Banyo yapma vakti Gelmiş olabilir

Tavsiyem gece kafes altına beyaz bir tül koyun bit pere varmı bakın. Şu sıralar size agresif davranabilir çinkü kızışmış

Oyla 0
Sürekli kaşınıyor her saniyede ise bit pire gibi bişe olabilir.

Hayır günde 4 5 kere kaşınıyorsa normal

Banyo yapma vakti Gelmiş olabilir

Tavsiyem gece kafes altına beyaz bir tül koyun bit pere varmı bakın. Şu sıralar size agresif davranabilir çinkü kızışmış
Tül koyunca bit pire üstüne mi düşer.?
Beyaz peçete de aynı işi görür mü?

Oyla 0
merhaba, bit pire sorununa karşın kafesindeki dışkıların konumuna bakmanızı öneririm. dışkılar her yerde dağılmış mı yoksa belli bir noktada toplanmış mı? eğer böyle bir sorun varsa kuş özellikle geceleri rahatsız olacağından dışkılarının konumu dağınık olacaktır. ayrıca sıcak bir yerde banyo ettirmenizi de öneririm sürekli kendini temizleyen kuşunuzu rahatlatacaktır.

ancak diğer söylediğiniz sorunlar başka bir şeye işaret olabilir. ağzını açıp kapaması sindirimsel bir sorun olabilir. sanırım kuşunuzun kafasını arkaya koymasıyla alakalı bir konu daha açmıştınız. eğer bu pozisyon artıştaysa başka sorunlar olabilir diye dusunuyorum.

eğer kuşunuzun yeteri kadar beslenmediğini dusunuyorsanız dal darı verebilirsiniz.

vitamin takviyesi yapmanızı da öneririm. geçmiş olsun :)

Oyla 0
merhaba, bit pire sorununa karşın kafesindeki dışkıların konumuna bakmanızı öneririm. dışkılar her yerde dağılmış mı yoksa belli bir noktada toplanmış mı? eğer böyle bir sorun varsa kuş özellikle geceleri rahatsız olacağından dışkılarının konumu dağınık olacaktır. ayrıca sıcak bir yerde banyo ettirmenizi de öneririm sürekli kendini temizleyen kuşunuzu rahatlatacaktır.

ancak diğer söylediğiniz sorunlar başka bir şeye işaret olabilir. ağzını açıp kapaması sindirimsel bir sorun olabilir. sanırım kuşunuzun kafasını arkaya koymasıyla alakalı bir konu daha açmıştınız. eğer bu pozisyon artıştaysa başka sorunlar olabilir diye dusunuyorum.

eğer kuşunuzun yeteri kadar beslenmediğini dusunuyorsanız dal darı verebilirsiniz.

vitamin takviyesi yapmanızı da öneririm. geçmiş olsun :)
tek bir yerde toplanmış dışkıları. eve geldiğinden beri çok kaşınıyor aslında bit yüzünden olabilir diye düşünmüştüm beyaz kağıt koyunca hiçbir şey görememiştim sadece üzerinde kepek gibi şeyler var. ve evet kafasını arkaya koymasında artış var daha önce hiç yapmayan kuş şimdi günde 3 4 defa yapıyor. teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Oyla 0
vitamin takviyesi her halükarda yapılması gerekiyor bu arada. yemini sevmediği için de yem yemiyor olabilir bu nedense halsiz düşmüştür. yem markanızı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. eğer imkanınız olursa gece onu biraz gözlemleyin belki onu rahatsız eden bir sey vardır bu nedenle uykusunu alamayıp gün içinde fazla uyukluyordur.
duruma bakarak sesli düşünmeye calıstım hiçbir yazdığıma "kesin" diyemem. ancak halsiz düşmüş kuşunuza dal darı vitamin ve banyoyu şiddetle öneririm.

Oyla 0
vitamin takviyesi her halükarda yapılması gerekiyor bu arada. yemini sevmediği için de yem yemiyor olabilir bu nedense halsiz düşmüştür. yem markanızı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. eğer imkanınız olursa gece onu biraz gözlemleyin belki onu rahatsız eden bir sey vardır bu nedenle uykusunu alamayıp gün içinde fazla uyukluyordur.
duruma bakarak sesli düşünmeye calıstım hiçbir yazdığıma "kesin" diyemem. ancak halsiz düşmüş kuşunuza dal darı vitamin ve banyoyu şiddetle öneririm.
banyosunu kışın diye yaptırmadım ama sürekli dal darı vitamin veriyorum zaten gece de bakıyorum uyumasında bir problem gözükmüyor rahatça uyuyabiliyor ve yem markasını daha birkaç hafta önce değiştirdim eskisini beğenmiyordu aslında bu geldiğinde ise bayılmıştı arada da yulaf ekliyorum yemine onu da yiyor. banyosunu sıcak bir ortamda yaptırayım o zaman belki rahatlar teşekkürler tekrardan

Oyla 0
Kışın 2 haftada bir banyo yapabilir ev sıcaksa.

Bitler akşam uyanır hareket eder sabah uyur o nedenle beyaz tül çok iş görür kolay bulmamızda peçetede olur ama altına falan girer belki farkedilmez ayrıca bu uygulamayı bit şüpeniz varsa yapılmalı şüpe yoksa gerekte yok
Tül koyunca bit pire üstüne mi düşer.?
Beyaz peçete de aynı işi görür mü?
Dışkılar konusunda biraz deneyimsizim o nedenle yorum yapmıcam

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 14245

ilk attığım yeni yapmış olduğu diğerleri de kafesinin altı

dışkılar kötü değil ama bazılarında hafif düzensizlik var benim tam yorumlayabileceğim bir dışkı değil , tecrübeli arkadaşlar bakarlar

ancak kuşta bir süredir bulunan (eski başlıklarınızda yazmıştınız) genel halsizlik, uyuklama, titreme, ağız hareketleri birleşince enfeksiyon belirtisi de olabilir

izmir'desiniz sanırım, vaktiniz/durumunuz müsaitse "hekim veteriner kliniği" ni tavsiye ederim

Son düzenleme:
Oyla 0
dışkılar kötü değil ama bazılarında hafif düzensizlik var benim tam yorumlayabileceğim bir dışkı değil , tecrübeli arkadaşlar bakarlar

ancak kuşta bir süredir bulunan (eski başlıklarınızda yazmıştınız) genel halsizlik, uyuklama, titreme, ağız hareketleri birleşince enfeksiyon belirtisi de olabilir

izmir'desiniz sanırım, vaktiniz/durumunuz müsaitse "hekim veteriner kliniği" ni tavsiye ederim
enfeksiyon için ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu dedikleriniz dışında? ve evet izmir'deyim ege beta isimli kiliniğe götürüyordum bundan sonra dediğiniz yere bakacağım

Oyla 0
enfeksiyon için ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu dedikleriniz dışında? ve evet izmir'deyim ege beta isimli kiliniğe götürüyordum bundan sonra dediğiniz yere bakacağım

ege beta daha çok kedi-köpek türleriyle ilgileniyor diye biliyorum, hekim veteriner kliniği kanatlılara daha detaylı teşhis/tedavi yöntemleri uyguluyor.

kuşunuzda çok bariz belirti olmadığı için şu ilacı kullanın demem doğru olmaz, deneme yanılma olur. elbette tecrübeli arkadaşlar da yorum yapar

Oyla 0
ege beta daha çok kedi-köpek türleriyle ilgileniyor diye biliyorum, hekim veteriner kliniği kanatlılara daha detaylı teşhis/tedavi yöntemleri uyguluyor.

kuşunuzda çok bariz belirti olmadığı için şu ilacı kullanın demem doğru olmaz, deneme yanılma olur. elbette tecrübeli arkadaşlar da yorum yapar
tamamdır teşekkürler

Oyla 0
Geri