Selam arkadaşlar kolay gelsin... benim 2 tane sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sümen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sümen

iyikus.com Üyesi
1. Sultan papağanım 2 aydır çiftleşiyor dişi yuvadan sadece yem yemek için çıkıyor fakat yumurta yok bu durum sebebi ne olabilir. 2. Sürekli titriyor stres olabileceği bir durum da yok anlam veremedim teşekkürler.

Merhaba, sultanlarda bu durum çok yaşanıyor. Eşleşip uzun süre yumurta bırakmıyorlar. Zannımca durum kuşların sadece kızgınlığı gidermek ya da erkek baskınlığından kaynaklı eşleştiği. Dişi de böyle durumlarda yumurta yapmayabiliyor
Titreme stres/kaygı ve ateşli hastalıklarda gözlemlenir. Nadiren de olsa eşleşme dönemlerinde bazı kuşlar titreme hareketi de yapabiliyor.

Oyla 0
Merhaba, sultanlarda bu durum çok yaşanıyor. Eşleşip uzun süre yumurta bırakmıyorlar. Zannımca durum kuşların sadece kızgınlığı gidermek ya da erkek baskınlığından kaynaklı eşleştiği. Dişi de böyle durumlarda yumurta yapmayabiliyor
Titreme stres/kaygı ve ateşli hastalıklarda gözlemlenir. Nadiren de olsa eşleşme dönemlerinde bazı kuşlar titreme hareketi de yapabiliyor.
İlginiz için teşekkür ederim.. peki bu durumda dişi ve erkeği bir süre ayırmak mantıklı olur mu?

Oyla 0
İlginiz için teşekkür ederim.. peki bu durumda dişi ve erkeği bir süre ayırmak mantıklı olur mu?
Eğer yumurta gelmemesinin sebebi dişinin kalsiyum eksikliğinden ve hazır olmayışından kaynaklıysa, dişiyi farklı bir kafese aldıktan sonra, kalsiyum takviyesi yapmanız ve bunun yanında çiftleşme isteğini artırmak için daha çok Kızıştırıcı yani enerji verici yiyecekler vermeniz yararlı olacaktır.

Kalsiyum için, Nekton MSA veya Versele Laga Calci-Lux kullanabilirsiniz.

Kızıştırma konusunda Röhnfried Taubenfit çok işe yarıyor, bizzat deneyip gördüm. Aynı zamanda Taubenfit'i erkeğe de verirseniz yumurtaların doluluk oranında gözle görülür fark olacaktır.

Oyla 0
Ayırılabilir ancak bu süreçte ayırmak sonuç getirir mi bilemiyorum. Sabretmek lazım

Oyla 0
Geri