Selam eş tutan muhabbetler hk

pasa ile fistik

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar eş tutmuş muhabbet kuşları birbirini sertce gagalar mi. Sertce gagalama varsa eş olmadıkları anlamına mı gelir. Bendeki çifti anlayamadım. Aynı tunekte durup birbirleri ile otusuyor ama pek kurlasma yok. Bazen sertce gaga atıp kafalarına göre takılıyorlar. Beraber uçuyorlar. Arasira gagaya gelip erkek aşağı yukarı disinin gagasının yanında

Gagalama olur ama ısırma kanatma durumu varsa sıkıntılı. Gözlem yapmak gerekir. Kavga etmelerinide rahatlıkla anlayabilirsiniz. Erkek ve dişi karşılıklı bağırarak birbirlerine vuruyorlar ya da bir taraf hep zarar görüyor.

Eşleşme dönemlerinde gaga teması önemli. Gagayı gagasına vuruyor ise bu çiftleşmek istediğini, dişiyi ikna etmek istediğini gösteriyor.

Oyla 0
Gagalama olur ama ısırma kanatma durumu varsa sıkıntılı. Gözlem yapmak gerekir. Kavga etmelerinide rahatlıkla anlayabilirsiniz. Erkek ve dişi karşılıklı bağırarak birbirlerine vuruyorlar ya da bir taraf hep zarar görüyor.

Eşleşme dönemlerinde gaga teması önemli. Gagayı gagasına vuruyor ise bu çiftleşmek istediğini, dişiyi ikna
Sağol hocam. Bu kuşlar çok ilginç. Az önce erkeğin yaptığı hareketleri dişi diye düşündüğüm kuş yapar oldu. Erkek öle bakıyor. Dişi gagasına dokunup geri çekilip kafasını hafif aşağı yukarı yapıyor. :)) normalde bu hareketi erkek yapardı. Acaba dişi diye bildiğim kuş erkek mi olabilir mi. Yukledigim foto yeterlimi. Mavi olan dişi diyordum. Etkenlerin gagaları hicbir zaman kahverengi olmaz demi.

Ekli dosyalar

• 1.foto.png
    1.foto.png
    415.9 KB · Görüntüleme: 6
Oyla 0

Malzemeler

Yarım havuç,
1 adet haşlanmış yumurta,
4-5 adet bebek bisküvisi,
2 Adet Etimek

avuçları incecik rendeleyip peçete arasında suyunu biraz alın. İyice ufalanmış yumurta ile karıştırın. Bebek bisküvisi ve etimekleri robottan geçirip yumurtayla karıştırın. Yumurta kabuklarını da içindeki zarını çıkarıp bu karışıma dövülmüş olarak ekleyin. Mamayı çok ıslak olmayacak şekilde hazırlamaya dikkat edin. 3 saatte bir mamayı değiştirin. Arta kalanını buzdolabında muhafaza edin.

Oyla 0
Teşekkür ederim. 3 saat te bir yenileme nedeniyle bu uygulamayı sadece haftasonları yapabileceğim. Yararlı bilgiler için teşekkür ler.

Oyla 0
Yumurta oldugu icin kokar ve bayatlar ayrica nemidegider saglikli olsun derken sagligindan etmemek lazim yumurta degilde havuc eklerseniz biraz daha fazla kalabilir ama 5 saate cikarabilirsiniz

Oyla 0
Yumurta oldugu icin kokar ve bayatlar ayrica nemidegider saglikli olsun derken sagligindan etmemek lazim yumurta degilde havuc eklerseniz biraz daha fazla kalabilir ama 5 saate cikarabilirsiniz
(y)(y)(y) teşekkürler. Sizi tebrik ediyorum. Erkek tadına baktı. Ara ara yiyor. Dişi çok tedirgin. Dişi ye begendiremedik.

Oyla 0
Estafurullah merak etmeyin oda yiyecek zamanla biri yediginde digeride yemege baslar hatta onunda yemesini kolaylastirmak Adina mamanin uzerine cok az yem serpebirsiniz

Oyla 0

Malzemeler

Yarım havuç,
1 adet haşlanmış yumurta,
4-5 adet bebek bisküvisi,
2 Adet Etimek

avuçları incecik rendeleyip peçete arasında suyunu biraz alın. İyice ufalanmış yumurta ile karıştırın. Bebek bisküvisi ve etimekleri robottan geçirip yumurtayla karıştırın. Yumurta kabuklarını da içindeki zarını çıkarıp bu karışıma dövülmüş olarak ekleyin. Mamayı çok ıslak olmayacak şekilde hazırlamaya dikkat edin. 3 saatte bir mamayı değiştirin. Arta kalanını buzdolabında muhafaza edin.
Hazırladığımız mamayı kaç gün buzdolabında muhafaza ederek kullanabiliriz. Dişide yemeye başladı. Pazartesi hazırlamıştım mamayı. Eve akşamları geldiğimden hergun dolaptaki mamadan akşam menüsü niyetine veriyorum. Bir sakıncası olur mu hergun akşam verilen mamanın.

Oyla 0
Merhaba dolapta mama 2 günden fazla durmamalı. Kuşlar taze yiyecekler sevdiği için beklemiş ya da kokusu tatmin etmeyince yemiyorlar.

Oyla 0
Geri