Sevda papağanı yeni arkadaş alma

SevdaPapaganimKarpus

iyikus.com Üyesi
Merhaba stres kaynaklı tüy yolan 6-7 aylik bir sevda papaganim var forumda bahsetmiştim ona bir arkadaş almanin iyi olabilecegini düşünüyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.
Sizce yavru dişi bir sevda mı yoksa yaşıt bir dişi mi alınmalı ve bu alistirma süreci nasil ilerler? Cennet papağanınin farkli soydan geldiğini biliyorum ama forpus olarak geçen tür de sevdadan farklı mıdır arkadaş, eş olabilirler mi?

Merhaba, bir arkadaş alınacaksa mutlaka kendi türü olmalı hocam. Genelde yavru kuşlara baskınlık kurma çabasında olabileceğinden ya da yavruların yetişkinlere yaklaşma şekli farklı olduğundan kavgalı olabiliyor. Bu demek değildir ki yetişkin bir dişiyle sorun olmaz. Alıştıkları sürece kafesi iyi kullanıp, arkadaş olabilirler. Forpuslar cennete göre çok daha minikler ve türü gereği çevresindeki farklı kuşlara pek tahammül edemezler :(

Merhaba, bir arkadaş alınacaksa mutlaka kendi türü olmalı hocam. Genelde yavru kuşlara baskınlık kurma çabasında olabileceğinden ya da yavruların yetişkinlere yaklaşma şekli farklı olduğundan kavgalı olabiliyor. Bu demek değildir ki yetişkin bir dişiyle sorun olmaz. Alıştıkları sürece kafesi iyi kullanıp, arkadaş olabilirler. Forpuslar cennete göre çok daha minikler ve türü gereği çevresindeki farklı kuşlara pek tahammül edemezler :(
Hocam bizim kusu 19 temmuzda aldik 19Haziranda yeni yeme düştü ilanı kuşçunun vardı bu sure de bi 2 ay alsa bizim kuş nerdeyse 11 aylik mı oluyor?
Bu durumda yaşına yakin bir dişi sevda mı bakmalıyız bazi sitelerde de erkek büyük olmali diyor kafamız karıştırdı

Benim bunca yıllık deneyimim şu şekilde, eğer kuluçka süreci için tecrübeniz yoksa mutlaka daha önce kuluçka geçirmiş genç bir anne adayı alınız. Örneğin 1-2 yaş arası. Erkekte ise ilk kuluçkası olacaksa acemilikleri olabiliyor. Böyle bir durumda yaşı değil önemli olan tecrübe edinmiş olması. En sağlıklısı birbirine yakın olmaları daima ne çok yaşlı nede çok genç

Geri