merhaba ben 2.5 hafta once bir sevda papagani aldim. petshop 2.5 aylik falan dedi. benim sikintim var. kusum asla bana yanasmiyor. kus eve geldiginde 3-4 gun sonra kafese elimi sokup parmagimda tuttum. baya zorlandim. hatta o gun biraktim yarin denedim yarin da aynisini oldu cunku kafesin icinde cok kaciyordu ve kendine zarar verecekti. bende diger gun tum esyalarini cikardim oyle denedim baya surdu. hatta cok kotu parmagimi isirdi ama pes etmedim bana alismasini istedim diger gunlerde boyle yaptigi icin birakmistim zaten ondan dolayi parmagimi yara bandi ile kaplayip aldim baya durdu avcumdan yem de yedi. sonra biraktim ertesi gun kafese elimi koydum yine kacti ama parmagima aldim diger gunler hep boyle yani hala boyle. hep kaciyor sonra kacarken ayaginin onune parmagimi koyuyorum oyle geliyor genelde hemen geri gidiyor ama bir iki kere daha alinca uzun sure parmagimda kaliyor. disari cikariyorum. disari bu zamana kadar kendi kendine cikmadi. zaten cok korkuyor her seyden. hep ben parmagimi sokup cikardim disari. disari cikinca da hic durmuyor yanimda direkt ucuyor dolabin ustune. dolabin ustune gittiginde yavasca parmagimi uzatiyorum kaciyor hep kacti. bugun ilk defa kafesin kapisini actim kendi ciksin diye cikmadigi icin kus sesi actim oyle yarim saatte cikti. bir de uykuluyken disari cikardigimda uzun sure parmagimda kaliyor ayilinca ucuyor. dun dari almistim dolabin tepesindeydi yine kus sesi actim dari tuttum oyle yedi. artik diyorum samimi oldugumu anliyor herhalde ama bugun yine ayni yanasmiyor bana birde kendi kendine kafesine girmeyi bilmiyor aciksa daha girmiyor yani aradan 3 saat geciyor hic aramiyor kafesini lutfen bana bu konuda yardim edin cok uzuluyorum