sevda papağanım yumurtayı halen vermedi

emrah topaloğlu

iyikus.com Üyesi
merhaba arkadaşlar eş tutmuş sevda papağanlarım var 1 nisandan bugüne dek hep çiftleşme halindeler dişi bu süreçte yuvasını hazırlamakla meşgul erkek ise sürekli çiftleşme isteği halinde ve günde en az 2 defa çiftleşiyorlar dişinin karnı şiş durumda ama yumurtayı vermesi gerekmez miydi? 10 günde vermesi gerektiğiyle ilgili bilgiler okudum sizce sorun nedir? :(

Merhaba, yuva hazırlığını tamamlamadan yumurtlamayacaktır. Dişi kuşlar hazır olduğu anda yumurtayı bırakıyorlar. Bu yumurta oluşum süreci kuşa bağlı biraz. Kimisi çiftleşir çiftleşmez, 4. günde yumurtluyor. Kimisi ise 20 güne kadar tutabiliyor. Eli kulağındadır.

Oyla 0
Merhaba, yuva hazırlığını tamamlamadan yumurtlamayacaktır. Dişi kuşlar hazır olduğu anda yumurtayı bırakıyorlar. Bu yumurta oluşum süreci kuşa bağlı biraz. Kimisi çiftleşir çiftleşmez, 4. günde yumurtluyor. Kimisi ise 20 güne kadar tutabiliyor. Eli kulağındadır.
Haklısınız sanırım çünkü sürekli yuvasını düzenlemekle meşgul şu an çok rahatladım acaba problem mi var diye korkmuştum açıkçası bu arada bol bol yumurta maması (havuç rendesi ve sevdiği tohumları) veriyorum

Oyla 0
Yumurta geldikten sonra haftada 1 ya da 2 ye düşürün derim yumurta mamasını. Yumurtalar çıkmaya başlayınca mamayı düzenli şekilde 2 günde bir ya da hergün verebilirsiniz. Tabi düzenli bir programınız varsa ve onu uyguluyorsanız bozmayın :)
Fazla kızıştıklarında yumurtalara zarar verebiliyorlar ya da yatmayabiliyor. Bazende kırabiliyorlar.

Oyla 0
Merhaba dediğiniz gibi oldu ve yuvasını hazır etmesiyle beraber ilk yumurtasını verdi şu durumda 2 günde 1 yumurta vermeye devam edecek peki sorum olacak 22 derece olan oda sıcaklığı yeterli olur mu yumurtaların soğumaması için Extra bişey yapmam gerekiyor mu? Şimdiden teşekkür ederim

Oyla 0
22 derece çok iyi. Nem oranınında %60-65 civarı olmasına dikkat ediniz. Verimli çıkım için bu oran iyidir.
Bundan sonrası onların elinde. Düzenli yatması gerekiyor ve sizin onları mümkün mertebe az rahatsız etmeniz lazım.

Oyla 0
bilgileriniz bizi çok iyi aydınlattı , nem oranıyla ilgili çalışma yapacağım bugün 2. yumurtasını da verdi :) herşey olması gereken gibi ilerliyor sanırım , yumurta mamasını günlük veriyorum inşallah dolu gelir yumurtaları. iyi çalışmalar ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim

Oyla 0
Tavsiyem yumurta mamasını haftada 1 ya da 2 kez veriniz ve mümkün olduğu kadar kızıştırıcı ek besinleri azaltınız. Yumurtalar çıkmaya başladığında daha düzenli vermeniz iyi olacaktır.
Teşekkür ederiz. Umarım iyi bir kuluçka süreci geçirirler

Oyla 0
Geri