Sevdapapaganim kendiniyiyor

xd Aleyna

iyikus.com Üyesi
Oncelikle iyi gunler. Benim sevda papaganim var. Petshopa yavru ve kiz istedigimi soyledim ama bana yavru diye 8 9 aylik kus vermis. Ayagindaki pencelerden birinin olmadigini gordum bugun biz mi yaptik severken yoksa o mu bilemiyoeum ama bugun pencesini isirirken gordum. Bir de sey var yorgun gozukuyor kusum anlamadim surekli mayisiyor dunden beri. Kafasini surekli kanadinin altina koyuyor kit kit ses geliyor anlamadim bir de 1 saat falan once kanadini 1 saniyeligine acti ve kirmizi kan veya yara gibi bir sey gordum kus kendini oldurmek mi istiyor.. lutfen olmesin 6 gun once aldim bir de simdi gagasini surtuyor ses geliyor anlayabilmis degilim.. sabah da uyutmadi surekli bagirdi kus sesi acinca cok yuksek sesle bagiriyor korkuyorum cunku ona cok baglandim...

Çok bilgili değilim ama kuş kendini yemez. Ayağında parazit vardır onu kasiyordur. Geri kalan konular ile ilgili bilgili arkadaşlar dönüş yapacaktır.

Oyla 0
Çok bilgili değilim ama kuş kendini yemez. Ayağında parazit vardır onu kasiyordur. Geri kalan konular ile ilgili bilgili arkadaşlar dönüş yapacaktır.
Ayaginda sadece tornagi yok yarasi oanadinin altinda surekli kafasiyla kanadinin altinda ve ses cikiyor sanki tuylerini kesiyormus gibi bugun de yara gordum iste

Oyla 0
Tırnakları genelde kendileri çekmezler, hastalık kaynaklı dökülmüş olabilir. Bir ihtimalde kendisi stres kaynaklı çekmiş olabilir. Kanattan foto atmanız gerekir. Kırılmış bir tüy kökü olabilir ya da parazit sorunu olabilir. Gıcırtı sesi normal sayılır. Stres durumlarında ve kimi zaman da sindirimi kolaylaştırmak, uyku hallerinde yapabiliyor.

Oyla 0
Tırnakları genelde kendileri çekmezler, hastalık kaynaklı dökülmüş olabilir. Bir ihtimalde kendisi stres kaynaklı çekmiş olabilir. Kanattan foto atmanız gerekir. Kırılmış bir tüy kökü olabilir ya da parazit sorunu olabilir. Gıcırtı sesi normal sayılır. Stres durumlarında ve kimi zaman da sindirimi kolaylaştırmak, uyku hallerinde yapabiliyor.
Tirnaklari icin sey olabilir mi ben yastik kilifyla tutuyorum sonra boyle oksuyorum seviyorum bana alissin diye yani benden dolayi dusmus olabilir mi? Kanattan nasil tutup fotograf atabilirim bilmiyorum durmayip kaciyor. Kirilmis tuy koku derken kendisi mi isirip kiriyor acaba ? Yani ortada ciddi bir sey var mi acaba bir de coddi bir sey varsa her veteriner ilgilenir mi kuslarla? Cok tesekkurler fakat halen daha bilmiyorum nasil kanadinin fotografini atabilecegimi...

Oyla 0
Maalesef bu şekilde anlamam mümkün değil. Stresten, parazit kaynaklı belki sağlıklı uzamayan tüylerden dolayı oluyor olabilir. Ciddi bir sorun olmasa bile rutin bir kontrole götürmenizi önereyim.

Oyla 0
Maalesef bu şekilde anlamam mümkün değil. Stresten, parazit kaynaklı belki sağlıklı uzamayan tüylerden dolayı oluyor olabilir. Ciddi bir sorun olmasa bile rutin bir kontrole götürmenizi önereyim.
Bir de benden korkmuyordu boyle kafesin disindan opucuk falan atiyordum elimi yaklastiriyordum degmedigi surece korkmuyordu ama dun ve bugun cok fazla korkuyor cikliyor bunu nasil duzeltebilirim acaba

Oyla 0
Güvenini kazanmak gerekiyor. Sıfırdan eğitim vermek lazım. Alttaki linkte verdiğim konu tüm kuşlarda çalışıyor

Oyla 0
Geri