Show jumbo

Muhabbetlerimiz

iyikus.com Üyesi
Selamun Aleyküm kuş sevdalıları
Öncelikle kuşlarımın show jumbo özelliklerinden bahsedeyim 15 aylıklar bir türlü yavru alamadım mama veriyorum yemiyorlar yuvalığa hiç girmediler. şuan kuşlarım ne durumda cinsleri iyi mi kötü mü hiç fikrim yok kızışmışlar mı bu konularda detaylı bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim☺

Ekli dosyalar

• grvJrR.jpg
    grvJrR.jpg
    171 KB · Görüntüleme: 6
  • 7aWraW.jpg
    7aWraW.jpg
    159.6 KB · Görüntüleme: 6
  • r5Xo5N.jpg
    r5Xo5N.jpg
    176.8 KB · Görüntüleme: 6
  • 16al6p.jpg
    16al6p.jpg
    149.3 KB · Görüntüleme: 6
Teşekkür ederim :)
Aramıza hoş geldiniz, kuşlarınız jumbo dediğimiz ayarda kuşlar. Show jumbo değiller. Dişi show kırması olabilir. Maşallah çok güzel bir eşleme olmuş. İlk gördüğümde dişide yumurta mı var dedim çünkü kuyruk, kanat düşüklüğü o şekilde :)
Dişiniz normal (açık yeşil)spangle, erkek kuşunuz ise sarı yüzlü spangle.

Neden eş olmuyorlar öncelikle doğru besinleri sağlıyor musunuz, kafes konumu ve düzeni, yem kalitesi, mama ve vitamin verme sıklığınız, sağlık sorunları vb. şeyler etken olabilir.

Dişi kuşunuzda anlam veremediğim bir durgunluk var. Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla. Tüm gün bu mod da ise mutlaka bir veterinere danışmanızı öneririm. ikisi de oldukça hazır görünse de, dişide bir terslik var gibi.

** Belki siz görmeden eşleşmiş olabilirler?
Eğer yumurta belirtisi yoksa ayırma yöntemine gidilebilir tüm şartlar kontrol edildiğinde.

Son düzenleme:
Oyla 0
Hoş buldum ilginiz için ayrıca teşekkür ederim Muhabbet kuşu sesi dinletigimde keyifleri yerine geliyor öpüşüyorlar çiftleşme görmedim falan aldığım günden bu güne aynı durgunluk var.

Oyla 0
hmm. Yapı olarak öyle bir karaktere sahip olabilir tabi. Başka bir dişi ve erkekle gözlem yapabilirsiniz. Ya da bir süre ayırma yöntemine gidebilirsiniz. Erkek kuşun olduğu kafeste yuvalık olmalı.

Oyla 0
Dişi tam kondisyonda değil gibi. Bu nedenle süreç ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Bence minimum 20 gün yeterli olacaktır. Hazır olduğunda dişi hareketlendiğini göreceksinizdir. Ama öncelikle yumurta var mı kontrol edin derim. Sanki varmış gibi görünüyor.

Oyla 0
Anladım. Şimdilik bir müdahale yapmayın o halde. Yanlışlıkla zarar verebilirsiniz. Hafifçe, çok ürkütmeden kuşu elinize alın ve popo kısmının etrafını kontrol edin. Yumurta varsa o kısım normal durumdan daha şiş olacaktır. Normal durumu gözünüzde canladıramazsanız eğer erkek kuşun popo kısmına bakabilirsiniz. Tam olarak iyi bir örnek olmasa da farkı anlayacaksınızdır. Eğer yoksa bir şeyler Ayırın ve gözlem yapın bir süre.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim artık bu sayfadayim Allah sizden razı olsun tecrübe edindikce ilerde paylaşımlar yaparım yazarim ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz :):)

Oyla 0
:)Maşallah çok güzel çift olmuşar.Elinize alıp bakmaya korkarsanız eğer şunu deneyebilirsiniz.Eğer yumurta varsa popo tüyleri azalır genellikle.oradan çıkarım yapabilirsiniz.Bir de siz baktığınızda yuvalığa kaçıyorsa eğer yuvadan dişiyi çıkarıp kısa süreliğine yuvalığın deliğini kapatın.Dişinin tellerde durmasını sağlayabilirseniz daha kolay olur bakmak yok durmaz ise tğnekteyken poposuna bakın belli olacaktır emin olun şişliği.Zaten bir sefer çözdükten sonra gerisi geliyor.hemen anlıyorsunuz.Hoş geldiniz bu arada

Oyla 0
Hoş buldum daha yuvaliga girdiklerini hiç görmedim bende bundan tedirgin oluyorum :(:rolleyes:Birde kuşların hep vasıflarından bahsediyorlar kuşlarım nasıl bu durumda

Oyla 0
dediğim gibi erkek jumbo ama dişiniz show kırığı. Yani ben pek sevmiyorum vasıflı muhabbeti yapmayı. Kendine has farklılıkları var. Show jumbo deryası oldukça geniş. 200'den başlıyor fiyatları 15-20 bine kadar değişen varyeteleri mevcut.

Oyla 0
Üretim için daha çift alacağım da satış konusuda kırık olması sorun olur galiba
Arkadaşın dediği hepsinin kendine has özellikleri var.Ama ben jumbo çılgınlığını anlayamıyorum:rolleyes:Evet güzel kuşlar ama bana göre çok ağır kanlı üşengeç ve hantal kuşlar.Ben olsam hareketli kıvrak isterdim.Tabi tercih meselesi.Yanlış anlaşılmasın.Ancak güzel kuşlarınız var maşallah.Bence tek ırkla sınırlamayın kendinizi.

Oyla 0
Geri