Sıcak havada yumurta maması verilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Yaşadığım yer çok sıcak 40-41 derece civarı. Kuşlarımda zaten sıkıntılı dışkılama mevcut. Onun dışında sıkıntımız yok çok şükür. Dişi kuş bir ara tüy döktü ama toparlanıyor. Havalara bağladım ben çünkü bir anda ısındı. Çok hassas oldukları için (özellikle dişi kuş) yem dışı bir şeyler verirken ince eleyip sık dokuyorum. Probiyotik ve vitamin takviyesi yapıyorum düzenli olarak. Ek gıdayı pek veremediğim için içim rahat etmiyor sanki eksik besleniyorlarmış gibi geliyor. Yumurta mamasını bu havalarda vermemin bir sakıncası olur mu?

Sıcaklarda yumurta maması pek tavsiye etmiyoruz. Oda sıcaklığınız 26-27 C üzeri ise kısa sürede yumurta maması bozulmaya başlar. Yumurtayı buz dolabından çıkarıp hazırlayıp sunsanız bile en fazla 35-40 dk ömrü var. Bunun yerine bol sebzeli hazır mama karışımı yapın daha iyi olur. Hazır mamalar fırınlanıp hazırlandığı için sıcak havalarda bir kaç saat durur. Yine de az sunup yediklerinde hemen toparlamak en iyisi. Sıcakta bakteri ve gıda bozulma riski çok yüksek.

Oyla 0
Yumurta maması verilebilir ancak haşlama yumurta eşliğinde değil. Hazır mamalar ya da kendi yapacağınız karışımlar uygun olacaktır. Daha çok sebze mamaları iyi olur bu aylarda

Oyla 0
yaşadığınız bölge nem ve ısı itibariyle maalesef kıvrık gagalılar için çok uygun değil, neticede endemik kelaynak türünün yaşadığı bir iklim. mantar ve diğer patojenlere karşı extra dikkat etmek gerekiyor. yumurtalı mamayı mümkün mertebe erken saatte verip fazla tutmamak iyi olur. bu bölgelerde yaz öncesi ve sonrası 5 gün kadar mantar ilacı da kullanılabilir tedbir amaçlı.

Oyla 0
yaşadığınız bölge nem ve ısı itibariyle maalesef kıvrık gagalılar için çok uygun değil, neticede endemik kelaynak türünün yaşadığı bir iklim. mantar ve diğer patojenlere karşı extra dikkat etmek gerekiyor. yumurtalı mamayı mümkün mertebe erken saatte verip fazla tutmamak iyi olur. bu bölgelerde yaz öncesi ve sonrası 5 gün kadar mantar ilacı da kullanılabilir tedbir amaçlı.
Evde klima çalışıyor tabi yoksa biz de yaşayamayız bu sıcakta :) İki büyük odanın birleşiminden oluşan bir salonum var. Kuşlar klima olmayan tarafta duruyor yani onlara hiç bir şekilde klima çarpmıyor. Zaten çok düşük ısıda da çalıştırmıyorum klimayı. Biraz soğuduktan sonra 24 derece civarında çalışıyor. Elimden geldiğince rahat ettirmeye çalışıyorum onları. Yumurtalı mamayı da havalar ısındığından beri hiç vermedim zaten nanemolma kuşlar en ufak şeyde dışkıları bozuluyor.

Oyla 0
Sebze maması derken? Ben kafeslerine elma havuç asıyordum. Sebze mamasını nasıl hazırlayabilirim?
örneğin

Oyla 0
Oyla 0
Geri