Solunum hastaligi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamet

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Subat ayında limonu kaybettiğimi burada paylasmistim. Geriye dişi kuşum pamuk kalmıştı. Bu aralar o da hastalandı. Nefes alırken kuyruğu inip kalkiyor zamanla kisilan sesi artik hiç çıkmıyor. Gecen hafta sonu veterinere gittim. Bana funit verdi ve ilaci 5 e bolmemi bir gun ilacli iki gun ilacsiz şekilde su vermemi söyledi. Suan 3.dozdayiz. bir toparlanma yok. Devamli kabarik duruyor. Yem yemesinde ve diskisinda sorun görmüyorum. Ama tabiki keyifsiz. Ucarken vik vik ses cikariyor. Ve bugun cok huzursuz. Kafeste kendini koyacak yer bulamiyor. Dolaşıp duruyor. Ayrica ceresinde ve ayaklarinin üstünde kararma var. Suan fotograftaki gibi duruyor. Ne yapabilirim bilmiyorum. Birazdan video da gönderirim. Cekmistim ama burasi için büyük geldi.

Ekli dosyalar

• IMG_20221203_000923.jpg
    IMG_20221203_000923.jpg
    631.7 KB · Görüntüleme: 5
kızgınlık yumurtası yapma ihtimali olabilir kuşunuzun. Üstüne bir de tüy döneminde :(
Aldığımda 6 aylik oldugunu dusunursek yaklasik 1.5 yaşında olmali. Burda paylasmistim erkek ölmeden önce devamlı erkegin üzerine çıkıp ciftlesmek isteyen bir kustu. Hic yumurtlamadi daha. Semptomlarina pek aşina değilim. Ötmemesinden ve kuyruk sallamasindan solunum olduğunu düşündük.veteriner bir teshis koymadi direkt ilacı verdi. Sırf şu veteriner yoklugundan kuş bakmayı bırakacağım birgün. İlacta satmiyorlar.

funit'e devam edebilirsiniz zararı olmaz

ancak acilen doksisiklin etken maddeli antibiyotik temin etmenizi öneririm. veteriner kliniklerinde satılır
Funitin bitmesini beklemelimiyim. gerçi su icip icmediginden de emin olamiyorum. Bir kac aydır tek basima yasiyorum. Gun icinde iste olduğumdan ilgisiz kaldığını da itiraf etmem gerek.

Belki biraz tuhaf gelebilir ama aklıma geldi. Burada muhabbet kusuyla ilgilenen yok ama tavuklar icin ilac satan yerler var. Acaba aynı tür ilaclar mi kullaniyorlar. Oralarda bulabilir miyim?

Belki biraz tuhaf gelebilir ama aklıma geldi. Burada muhabbet kusuyla ilgilenen yok ama tavuklar icin ilac satan yerler var. Acaba aynı tür ilaclar mi kullaniyorlar. Oralarda bulabilir miyim?
evet, benzer tür ilaçlar kullanılır ve genelde bulabilirsiniz. Dışkı görseli ekleyebilir misiniz güncel?

Hayir sadece yem veriyorum. Gaga taşı var ayrica. Baska birsey yok. Zaten aldigimdan beri yemin yarısını döküyor seçerek yiyor. Herseyi yemiyor. O yüzden ben de vermeyi bıraktım.
Dışkısı bozmazsa 2 güne toparlamış olacaktır. Bozarsa isale dönüşümün ilk aşaması.
Probiyotik ve elektrolit veriniz 2 gün

😔
Hocalarımız gerekeni söylemiş ben ek olarak solunumu rahatlatmak için keki suyu spreyi öneririm burun kısmına kekik suyunu sıkın aynı zamanda suyunu öğlen çıkarın akşam yatmadan takın sabah erken saatlerde daha fazla su içerler çünkü aklınızda bulunsun geçmiş olsun 🙏

Baska bir veterinerin verdigi antibiyotikten sonra da kuş maalesef iyilesmedi. Hala kotuye gidiyor. Artık kafesin tabanında. Surekli uyuyor. Yedigi yemleri ogutemiyor. Kusuyor bütün olarak. Ama asıl ilginc olan ceresindeki kahverengi kabuk dusmeye basladi ve yerine erkeklerdeki gibi mor renkli bir cere olmaya basladi. Bu normal birsey mi.

Merhaba geçmiş olsun
tamamını okur musunuz?

Merhaba geçmiş olsun
tamamını okur musunuz?
Bu metin gayet bilgilendirici. Lakin gittigim iki veterinerinde bir bilgisi yoktu. Okullarda böyle seyler ogretmiyorlar sanırım. Kuşu kaybetmek üzereyim. Tepki vermiyor gözleri kapalı ve sadece nefes alıyor. Çok acı cekmemesini umuyorum. Elimden geleni yaptım. Açlıktan olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarinda surekli birseyler yemeye çalışıyordu. Elimle beslemeyi de denedim. Fakat yutamiyordu. Üzgünüm. 🥺😔

benim önerdiğim ilacı kullanmadıniz anladığim kadariyla.

kuş ölüyor siz cere rengini soruyorsunuz , detaylara takilmayın

kuş hala yasiyorsa 20 sn videosunu ve kafes tabanındaki dışkiların NET fotolarını atarsaniz bakalım. bi umut..

biliyorsaniz veterinerlerin verdigi antibiyotiklerin isimlerini de yazınız

benim önerdiğim ilacı kullanmadıniz anladığim kadariyla.

kuş ölüyor siz cere rengini soruyorsunuz , detaylara takilmayın

kuş hala yasiyorsa 20 sn videosunu ve kafes tabanındaki dışkiların NET fotolarını atarsaniz bakalım. bi umut..

biliyorsaniz veterinerlerin verdigi antibiyotiklerin isimlerini de yazınız
Kaybettim. Sizin soylediginiz ilaci bulamamistim. Veteriner siringayla bir ilac verdi. 10 gun kullanmami söylemişti. Pek etki etmedi. Cere rengini sorduğumda kuş ayaktaydı. Birkaç saat icinde daha kötü oldu. Bir süre muhabbet kuşu bakmaya ara vereceğim sanırım. İlginiz için teşekkürler.

Geri