Muhabbet kuşum
iyikus.com Üyesi
Sizce kuyruğu normal mi? Sallanıyor solunumuyla birlikte
Teşekkür ederim sağolunÖtüşler esnasında kuyruk salınımı normal. Salınım için yandan baktığınızda 1 cm limiti diye bir şey var ama bu her zaman geçerli değil çünkü yumurtlayacak dişilerde de bazen büyük salınımlar olur. Büyük kuyruk salınımı (1 cm civarı), nefes almada hırıltı, tıksırma, kabarma, zaman zaman gözlerde şişme/sulanma gibi hadiseler solunum problemlerinin en ilerlemiş hali kabul edilir. Bu dereceye gelmeden fark etmek iyi olur. Sizin kuşunuz görebildiğim kadarı ile normal ama takip edin ve ilerleme yada kronikleşme olmadan müdahale iyi olur. İlk başta ılık suya nefes açıcı basit premiksler ancak yetmezse Hipradoxi-S başlamak gerekli olabiliyor. Bu durumların olmaması için kuşun üşümemesi, odasında ve yakınında sigara içilmemesi, elektrik süpürgesi tozlarına maruz kalmaması ve kafesinin de tozsuz olması önem arz ediyor. Sağlıklı günler diliyorum.
Yok oraya fosforlu kalem değdiNormal göründü bana ama gagasının yanında mantar mı var yoksa tüy mü çıkartıyor?
Nasıl becerdi değdimeyi açıkçası merak ettim .Yok oraya fosforlu kalem değdi
Benim elimden bile*Ders çalışıyordum geldi masama fark etmedim bile sonradan gördüm benim elimden ve zor geçiyor yazık böyle kaldı kaç gündür
zamanla geçer muhtemelen ama nemli ılık bezle hafif yardımcı olun diyeceğim fakat kimyasal olduğu için yayılma riski de var. ben onu pancar maması gibi bir şey sanmıştım ilk bakıştaDers çalışıyordum geldi masama fark etmedim bile sonradan gördüm benim elimden ve zor geçiyor yazık böyle kaldı kaç gündür
Kendine dokundurtmuyor hiç fena ısırıyor, inşallah geçer kendiliğindenzamanla geçer muhtemelen ama nemli ılık bezle hafif yardımcı olun diyeceğim fakat kimyasal olduğu için yayılma riski de var. ben onu pancar maması gibi bir şey sanmıştım ilk bakışta