Solunum rahatsızlığı

Melisaminz

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle erkek bir muhabbet kuşum var . Geceleri hırlıyor yani vik vik sesler çıkarıyordu ama sabah aşırı iyi , oynuyor hatta çiftleşebiliyor . Sonra ben veterinere sordum bir ilaç ismi söyledi ama önceden sabah ve gece olmak üzere çıkan sesler aşırı azaldı gün geçtikçe ve gece de çok az ses geldi geri normaldi ve ben iyileştiğini sanmıştım o yüzden ilaç kullanmadım ama bugün sabah çok iyi olmasına rağmen akşam yine hırıltı, vik vik sesi gelmeye başladı tekrardan ve burnu kapalı . Veteriner de buradaki pek bilgili değil siz ne önerirsiniz hangi ilaç vs yazar mısınız lütfen çok önemli.

öncelikle veterinerden kullandığınız ilacin ismini MUTLAKA öğreniniz. biz de aynı ilacı önerirsek süreç başa döner boşa ilaç kullanır
Ay üzgünüm yanlış anlaşılma olmuş ilaç önerdi ama hiç kullanmadık çünkü durum iyiye gittiği için . Yani hiç ilaç kullanılmadı sizin öneriniz nedir ?

kuşun o sesi çıkarırken min 20 sn videosunu ve kafes tabanındaki dışkilarin NET fotolarıni paylaşmanız gerekir
Merhabalar video uzun olduğu için link bırakıyorum. Videoda gördüğünüz gibi bir ses çıkarıyor belli aralıklarla bazen uzun süre normal oluyor. Normal oyun falan da oynuyor .Dışkısı da ishal .
Link;

Merhabalar video uzun olduğu için link bırakıyorum. Videoda gördüğünüz gibi bir ses çıkarıyor belli aralıklarla bazen uzun süre normal oluyor. Normal oyun falan da oynuyor .Dışkısı da ishal .
Link;
Dışkısının fotoğrafı da bu

Ekli dosyalar

• E71EB9F5-B704-4608-B26C-B216006D35CE.jpeg
    E71EB9F5-B704-4608-B26C-B216006D35CE.jpeg
    247.3 KB · Görüntüleme: 3
Videoyu izledim. Benim kuşumda biraz daha ileri düzeyde aynı problem ve kuyrukta atma var. Sitede 2020'de açılan bir forumu okudum ancak ilaç isimleri değişmiş olabilir, tedavi şuan daha gelişmiş düzeyde olabilir diye buranın cevaplanmasını bekliyorum. Eve gittiğimde video ve ses kaydı atmaya çalışacağım. Geceleri ışık kapansa bile ses çıkarmaya devam ediyor. Ara ara kendini kabartıyor. Kuş bakımı hakkında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Önerebileceğiniz genel bir kuş bakımı bilgilendirmesi varsa link verebilirseniz sevinirim.

Videoyu izledim. Benim kuşumda biraz daha ileri düzeyde aynı problem ve kuyrukta atma var. Sitede 2020'de açılan bir forumu okudum ancak ilaç isimleri değişmiş olabilir, tedavi şuan daha gelişmiş düzeyde olabilir diye buranın cevaplanmasını bekliyorum. Eve gittiğimde video ve ses kaydı atmaya çalışacağım. Geceleri ışık kapansa bile ses çıkarmaya devam ediyor. Ara ara kendini kabartıyor. Kuş bakımı hakkında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim. Önerebileceğiniz genel bir kuş bakımı bilgilendirmesi varsa link verebilirseniz sevinirim.
Merhaba, sıkıntınız için yeni başlık açınız
Önce ben kimim kısmından kuşunuzu ve kendinizi tanitiniz

Peki ne yapmam lazım kendi kendine geçer mi yoksa ilaç tedavisi zorunlu mu ? Şuan sadece buhar yapıyorum ,sıcak tutuyorum, vitamin vs veriyorum . Öneriniz nedir ?
Merhaba, üşütme kaynaklı ise vitamin ve probiyotik takviyesi + ısı arttırmak yeterli ama solunum sorunu ise doksisiklin etken maddeli bir ilaç denenebilir. Doksimis gibi

Merhaba, üşütme kaynaklı ise vitamin ve probiyotik takviyesi + ısı arttırmak yeterli ama solunum sorunu ise doksisiklin etken maddeli bir ilaç denenebilir. Doksimis gibi
O zaman ben bir hafta boyunca gözlemleyeceğim ve dediğiniz gibi vitamin falan vereceğim işe yaramazsa eğer tekrardan yazarım . Teşekkürler

Dediğim gibi gözlemledim baya ve sarımsaklı su da yaptım iyi geldi ama geçirmedi maalesef sesler baya azaldı ama kuyruğu aşağı yukarı hızlı hareket ediyor ve hızlı nefes alıp veriyor gibi . Burnunda da sümük gelip gidiyor. Arada da o vik sesi geliyor yine ama onun dışında gayet iyi yem yiyor,oynuyor, konuşuyor falan şükür ishali ise de sulu yeşil. Yani kendi kendine düzelmicek gibi daha kötü olsun istemiyorum o yüzden hangi ilacı önerirsiniz?

Yine bahsettiğim doksimis i öneririm ancak deneme yaptığımızı unutmayalım. Bazı etken maddelerine karşı dirençli olabiliyor kuşlar ve etkisini göstermeyebiliyor.

Geri