Solunum sıkıntısı

sehnsuch

Yeni Üye
Merhaba iyi forumlar
Muhabbet kuşum (dişi) normalde herhangi bir sıkıntısı yokken ilk başta doğum yapmakta zorluk çekti ama yumurtayı vucudundan attıktan sonra sanki hastalanmaya başladı.Solunum sıkıntısı çekiyor gibi ekte eklediğim seste ki gibi sürekli ses çıkarıyor nedenini çözemedim lütfen yardımcı olur musunuz? Annem ve babam kuşları çok seviyor kaybetmek istemiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba iyi forumlar
Muhabbet kuşum (dişi) normalde herhangi bir sıkıntısı yokken ilk başta doğum yapmakta zorluk çekti ama yumurtayı vucudundan attıktan sonra sanki hastalanmaya başladı.Solunum sıkıntısı çekiyor gibi ekte eklediğim seste ki gibi sürekli ses çıkarıyor nedenini çözemedim lütfen yardımcı olur musunuz? Annem ve babam kuşları çok seviyor kaybetmek istemiyorum.
Kısa bir video ve ek olarak farklı bir belirti görürseniz ekleyiniz.

Kısa bir video ve ek olarak farklı bir belirti görürseniz ekleyiniz.
dışkı görüntüsü ve hayvanın genel videosu ektedir.
Ekstra bir belirti olarak şunu söyleyebilirim videolarda az çok belli oluyor tüyleri farklı bir hâl alıyor.

Ekli dosyalar

dışkı görüntüsü ve hayvanın genel videosu ektedir.
Ekstra bir belirti olarak şunu söyleyebilirim videolarda az çok belli oluyor tüyleri farklı bir hâl alıyor.
Kuşun uçmaya fırsatı oluyor mu gün içinde. Solunum yolu enfeksiyonu olma ihtimali yüksek ama emin olmak gerekir. Beslenmesi ve hareket süresi konusunda detaylı bilgi verin ondan sonra yorum yapalım.

Kuşun uçmaya fırsatı oluyor mu gün içinde. Solunum yolu enfeksiyonu olma ihtimali yüksek ama emin olmak gerekir. Beslenmesi ve hareket süresi konusunda detaylı bilgi verin ondan sonra yorum yapalım.
Evet kuş günlük olarak kafes dışına çıkıyor ama son olaylardan sonra uçmak bile istemiyor kafesin üstüne çıkıyor geri giriyor beslenme konusuna gelince çalıştığımdan dolayı çok takip edemiyorum ama erkek kuş sanki dişiyi besliyor gibi sürekli ağzında yem taşıyıp dişiye veriyor.
Şuan her konuda isteksiz hayvan vitamin veriyorum yemlerini en kaliteli olanından alıyorum ama bu hasta olan 3.kuşum diğer 2 kuş sizlere ömür nedenini anlamış değilim biz mi bakamıyoruz diye düşünmekten kafayı yedim artık halbuki kendimden çok özen gösteriyorum

İşten gelince daha detaylı baktım beslenmede sorun yok ama hareket etmek istemiyor kafesin ağzı full açık ama hayvan hep kafeste duruyor

Yanlış yönlendirmek gibi olmasın ama dişi kuşlarda karaciğer hastalıkları çok fazla oluyor,benim kuşumunda dışkısıda böyle.Tahlil yaptır,röntgen çektir derim.Kuşa verdiğin yemlerin yağ oranına çok dikkat etmen gerekir,karaciğerin maalesefki tedavisi yok.Ben uğraşıp duruyorum,yarın solunum desteği vereceğim,senin kuşın çıkardığı ses hiç yok gibi.Allah uzun ömürler versin,tüylerinden fazla ömrü olsun.

Geri