Solunum sıkıntısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alllze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alllze

iyikus.com Üyesi
3 yaşında muhabbet kuşum üç aydır solunum sıkıntısı çekiyor veteriner önerisiyle bir toz antibiyotik sonrasında da bayrtil kullandık buradan bir yetkilinin önerisiyle de iyot damlası kullandık bu süreçlerde geçti tekrarladı geçti tekrarladı ama tamamen düzeltemedim hala uykusunda nefes alıp verirken vik vik şeklinde uyanıkken ise hırıltılı insan nefesi gibi ses çıkartıyor ve ağzı açık nefes alıyor ara ara kullandığımız ilaçlar olsun iyot olsun geçirdi normale dönüp ötmeye başladı ama her seferinde bir iki güne tekrar sıkıntıları başladı kuyruğunda titreme hiç geçmiyor kakası normal

3 yaşında muhabbet kuşum üç aydır solunum sıkıntısı çekiyor veteriner önerisiyle bir toz antibiyotik sonrasında da bayrtil kullandık buradan bir yetkilinin önerisiyle de iyot damlası kullandık bu süreçlerde geçti tekrarladı geçti tekrarladı ama tamamen düzeltemedim hala uykusunda nefes alıp verirken vik vik şeklinde uyanıkken ise hırıltılı insan nefesi gibi ses çıkartıyor ve ağzı açık nefes alıyor ara ara kullandığımız ilaçlar olsun iyot olsun geçirdi normale dönüp ötmeye başladı ama her seferinde bir iki güne tekrar sıkıntıları başladı kuyruğunda titreme hiç geçmiyor kakası normal

tylosin tartarat ya da tilmikosin etken maddeli veteriner antibiyotik deneyebilirsiniz
Elimde cefaks antibiyotik var olur mu acaba solunum yolu için verildi

Karaciğere bakıldımı ? Kuşlarda karaciğer sorunları ve yağlanma içeriden organları sıkıştırır,akciğere baskı yapar.Böyle durumda solunumu geçiremezsin,karaciğer değerlerini normale döndürmen tohumdan pelet yeme geçiş yapman gerekir.bende buna benzer sorunlar yaşıyorum uçtuktan sonra fiyk fiyk ses yapıyor ardından aksırıyor,aksırırken etrafa sıvı saçıyor.Solunumun bir sürür sebebi var
•Karaciğer yağlanması (Akciğere baskı yapar)
•Genetik karaciğer yetmezliği (ömür boyu ilaç kullanması gerekir akciğeri baskılar)
•Nefrit (Böbrek hastalığı,akciğerlere baskı yapar.
•Alerji
•Ortamın hava kalitesi.
•Kafa üstünde yeni çıkan dikenimsi kırmızı tüy tüpçükleri (aksırma,baş ağrısı mide bulantısı yapar)
•Hava kesesi akarları
•Mantar

Bunların dikkate alınması ona göre ilaç kullanılması gerekir.

Karaciğere bakıldımı ? Kuşlarda karaciğer sorunları ve yağlanma içeriden organları sıkıştırır,akciğere baskı yapar.Böyle durumda solunumu geçiremezsin,karaciğer değerlerini normale döndürmen tohumdan pelet yeme geçiş yapman gerekir.bende buna benzer sorunlar yaşıyorum uçtuktan sonra fiyk fiyk ses yapıyor ardından aksırıyor,aksırırken etrafa sıvı saçıyor.Solunumun bir sürür sebebi var
•Karaciğer yağlanması (Akciğere baskı yapar)
•Genetik karaciğer yetmezliği (ömür boyu ilaç kullanması gerekir akciğeri baskılar)
•Nefrit (Böbrek hastalığı,akciğerlere baskı yapar.
•Alerji
•Ortamın hava kalitesi.
•Kafa üstünde yeni çıkan dikenimsi kırmızı tüy tüpçükleri (aksırma,baş ağrısı mide bulantısı yapar)
•Hava kesesi akarları
•Mantar

Bunların dikkate alınması ona göre ilaç kullanılması gerekir.
Tüy değişimi alerji hava kalitesi vs olsaydı anlardım 3-4yıldır benimle kuşum, solunum yolu enfeksiyonu için ilaç da kullandık oda kesin fayda etmedi geçti normale döndü tekrar başladı geriye diğer iç organlarıyla alakalı şeyler kalıyor veterinere de götüremiyorum hem kuşlardan pek fazla anlamıyorlar hem de üstüne çok fazla ücret çıkarıyorlar 2cc kadar baytril için 200tl aldılar bu süreçte ishal ilacı ekstra provitamin antibiyotik gibi şeylerle beşyüzü geçkin ücret ödedim . röntgen vb düşünemiyorum başka deneyebileceğim yöntem var mıdır eczane veya evden çözebileceğim yoksa kendi haline bırakmaktan başka çarem kalmayacak :(

Kuşu görebilir miyiz?
Dışkısını da
Ve bir de takviyeler dahil neler kullandığınızı yazar mısınız.
Veterinerin verdiği toz şeklinde bir antibiyotik ismini bilmiyorum ilk başlarda geçirmişti ama birkaç güne tekrar başladı
Baytril
İyot damlası
Suyuna da provitamin katıyordum ilaç kullanırken katmadım
Video eklemeye çalışıyorum 3sn ama büyük dosya diyerek kabul etmiyor

Veterinerin verdiği toz şeklinde bir antibiyotik ismini bilmiyorum ilk başlarda geçirmişti ama birkaç güne tekrar başladı
Baytril
İyot damlası
Suyuna da provitamin katıyordum ilaç kullanırken katmadım
Video eklemeye çalışıyorum 3sn ama büyük dosya diyerek kabul etmiyor
GÖRSEL YÜKLEMEK İÇİN:

hizliresim.com adresinden görsel linkini, açtığınız konuya kopyalayarak paylaşımda bulunabilirsiniz.

1- Yüklemek istediğiniz görseli seçin

Ekli dosyayı görüntüle 10378

2- Seçtiğiniz görsel yüklendikten sonra, çember içinde bulunan "yükle" simgesini tıklayın.

Ekli dosyayı görüntüle 10379

3- Yükle simgesini tıkladıktan sonra görseliniz başarılı bir şekilde hizliresim.com adresine aktarılacaktır. Bundan sonra yapmanız gereken sadece, çember içerisinde bulunan linki olduğu gibi kopyalayıp, sitemizde açtığınız konu içerisine yapıştırmaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 10380

KONUYA VİDEO EKLEMEK:

streamable.com adresine gidin ve "upload video" seçeneğini tıklayın. Yüklemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra yükleme işlemini başlatın.

Ekli dosyayı görüntüle 10381

Videonuz yüklenip işlendikten sonra, aşağıda ki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız. "Copy link" seçeneğini tıklayarak, kopyaladığınız linki açtığınız konu içerisinde paylaşabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 10382

Baytril solunum yolu enfeksiyonuna etki etmez
Tartaratı ise nefes yollarında ve bağırsaklardaki bakterisel enfeksiyonlarda ,
Doksisiklin etken maddeli ilaçlar olabilir.
Ama öncelikle hicbirsey kullanmadan toz antibiyotiğin adını öğrenin.

Geri