GülşahKandemir
Forum Sakini
İki hafta önce yalnız olan dişi kuşum için erkek muhabbet kuşu aldım. Adı Duman. Duman'da bir şey farkettim. İlk aldığımız zamandan beri (arada bir oluyor) sadece uçarken ve konduğunda vik vik diye içten bir ses çıkartıyor. Yeni geldiği için strestendir falan diye düşündüm. Ama az önce yine o sesi çıkardı ve bu sefer biraz daha şiddetliydi. Üretimhaneden alınan bir kuş bu. Yaklaşık bir buçuk yaşlarında. Dişi kuşumla hiç aynı kafese koymadım daha sadece dışarda anlaşmaları açısından birlikte saldım ara ara oynadılar. Duman normal haraketlerinde, uyurken bu sesi çıkarmıyor. Sadece uçtuğunda çıkarıyor. Normal mi, değil mi çok arada kaldım kaç gündür bu konuda. Solunum yolu rahatsızlığı umarım yoktur. Ses atamadım o anı yakayamadığım için. Bu arada daha önce eşi olan bir kuş muş. İlk geldiği günden beri çok korkuyor bizlerden. Sadece dişi kuşumla arada oynaşıyor. O ses dışında bir sorun sezmedim zaten. Dışkıları da gayet düzgün. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir bilmek isterim. Endişelenmeli miyim?