Sonunda eş alıyoruz :) Tavsiyeler?

roadhouseblues

Veteran
Kuşum 10 aylık oldu.Epeydir eş alacaktım ancak hastaydı,iyileşmesini bekledim. Nihayet yarın eş almaya gideceğim.Eşi aldıktan sonra ne yapmalıyım, birdenbire aynı kafesi paylaşıcaklar,anlaşır/anlaşmaz bilmiyorum.Yeni gelecek kuşu kafeste ne kadar tutmalıyım vs yardımcı olursanız çok sevinirim

Tavsiyem;
-Alırken canlı,hoplayan zıplayan hareketli bir kuş seçin.
-Kuşu anatomik olarak inceleyin,tüylerinde problem,ishal,yarası beresi,ayağında gagasında mantar var mı,sağlıklı mı,emin olmadan almayın.
-En az 10 gün ayrı kafeste karantinaya alın,dışkılarını gözlemleyin.
-Kafesleri karşı karşıya koyun,elektrik alsınlar,heyecanlansınlar.
-Eğer bir problem yoksa dişiyi erkeğin olduğu kafese koyun.

Oyla 0
Yeni gelen kuşa tedbir amaçlı 2 hafta karantina yapmanız iyi olur. Bu süreçte yeni gelen kuşa kaliteli bir probiyotik takviyesi yaparsanız hem ortama daha hızlı alışır hem de dışkısında yer değişikliğinden kaynaklı anormalleşme riski minimuma inmiş olur. Tabii probiyotikten ayrı olarak elektrolit, multivitamin vs. eksik etmeyin.

Karantinanın sonunda, iki kuşu aynı odada salıp birbirlerini daha yakından tanımalarını gözlemleyin. Duruma göre de birleştirir yahut bir müddet daha ayrı tutarsınız.

Oyla 0
bence kuşunuzu da götürün eşini kendi seçsin
Bu söylediğinizin, karantina yapılması ile çelişkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğer eşini kendi seçecek olan kuşun konulduğu kafesin içinde hastalıklı kuş/kuşlar var ise salmaya koyulmuş olan sağlıklı kuşta hastalanabilir.

Oyla 0
ilave olarak

en az 5-10 dk inceleyin, karşı cinsle ilgileniyor mu bakın. petshoptan alacaksanız satıcının başınızda dikilip sizi yönlendirmeye çalışmasına izin vermeyin, yine de baskı yapıyorsa oradan çıkın. çok soru sorarsanız acemi diye kazıklamaya çalışır. kanatları kesik mi ayak parmakları tam mı kontrol edin. kafesin içinde bariz hasta kuşlar görürseniz uzak durun.

Oyla 0
Ek olarak;

Oyla 0
Geri