Soru

batari2521

Forum Sakini
2 dişi muhabbet kuşu ve 2 kafes sahibiyim. (Erkek dişi diye almistim. İkiside dişi imiş) 3 aydir besliyorum. dişi kuşun biri cok aktif ve diger dişi kuşu epey gagaliyor. Tabiri caizse kafesin ağası gibi. Digerine yem yedirmez tunekte tutmaz vs vs. Bu yuzden ikinci Bir KÜÇÜK kafes alip iki dişiyi birbirinden ayırmıştım. Aktif olani buyuk kafeste digerini küçük kafeste .
Şimdi bir erkek aldim. 3 gun oldu. Sizler yaklasik 8 aylik oldugunu belirtmis idiniz.
Sorum şu. Çiftleştirmek istiyorum. Disi kusun hakim oldugu BÜYÜK kafesten cikardim. Her iki dişi kuşu KÜÇÜK kafese koydum. yeni aldigim Erkegi ise buyuk kafese. Dişinin yanina erkek atmak istemedim. Cunku aktif dedigim dişi kafese cok hakim.
Yeni aldigim erkegin buyuk kafese hakim olmasini bekleyip , BÜYÜK kafese hakim dediğim dişiyi, erkegin yanina atacagim. Bu dogru bir yaklasim olurmu es tutmasi için.

Sonuc. Es tutma sureci kisa olmasi acisindan disinin yanina erkek atilmaz. Erkegin yanina disi atilir cumlesi dogrumudur.

NOT. Kucuk kafese yuvalik takma imkani yok. Basit bir kafes. Bu yüzden eş olunacaksa buyuk kafes fiziksel olarak yeterli oldugundandir.

Benim bildiğim kadarıyla Erkeği belli bir süre kafeste tut içinde yuvalıkta olsun sonra dişiyi erkeğin yanına attın mı bu iş olur.. önce erkek kafesini sahiplenmesi gerekir ( Erkeğin tek olduğu kafeste yuvalık şart)

Oyla 0
Merhaba, yeni bir kafes alarak mantıklı olanı yapmışsınız. Umarım bu bekleme sürecinde birbirlerine zarar vermezler. Uyguladığınız yöntem aslında bir açıdan doğru lakin her zaman sonuç sağlamayabilir. Kuşların karakterleri ile alakalı bir durum. Kimi kuş eş seçmez, sakin huyludur kimisi ise ne yaparsanız yapın, hangi kafes olursa olsun didişmeye açıktır.

Oyla 0
Merhaba, yeni bir kafes alarak mantıklı olanı yapmışsınız. Umarım bu bekleme sürecinde birbirlerine zarar vermezler. Uyguladığınız yöntem aslında bir açıdan doğru lakin her zaman sonuç sağlamayabilir. Kuşların karakterleri ile alakalı bir durum. Kimi kuş eş seçmez, sakin huyludur kimisi ise ne yaparsanız yapın, hangi kafes olursa olsun didişmeye açıktır.
Cilgin bir disiye sahibim. Arada dışarı saliyorum cilgini. Kafesini degistim diye erkegin kafesine gidiyor. Erkekte disiyi gorunce tellerden çatıya cikiyor. Ama benim çılgın ayagini ısırıyor. Yan yana getirsem dovecek gibi. Hakimiyetini bozdugum icin cok sinirli :) bu kadar baskin karakterli kus gormemistim. Hocam cok hareketli bildigin gibi degil. :)

Oyla 0
Cilgin bir disiye sahibim. Arada dışarı saliyorum cilgini. Kafesini degistim diye erkegin kafesine gidiyor. Erkekte disiyi gorunce tellerden çatıya cikiyor. Ama benim çılgın ayagini ısırıyor. Yan yana getirsem dovecek gibi. Hakimiyetini bozdugum icin cok sinirli :) bu kadar baskin karakterli kus gormemistim. Hocam cok hareketli bildigin gibi degil. :)
Aynı bizim Fılii gibi kafesin sahibi sanki Buluta izin vermiyor salıncak yanlız bunun tünekler bunun mama veriyorum iki ayrı kaplarda kendi mamasını karıştırıyor bu sefer Bulutun mamasına dadanıyor onada yemesine izin vermiyor Bulut qaribimde onun yere dökdüklerini yemeye başlıyor)Bulutu elime almama izin vermiyor qaqalıyor sürekli onu yuvalık taktım ben kafese o zamanda Bi kenarda oturdu sanki zorla kocaya veriyorum bunu))bende çıkardım yuvalığı

Oyla 0
Aynı bizim Fılii gibi kafesin sahibi sanki Buluta izin vermiyor salıncak yanlız bunun tünekler bunun mama veriyorum iki ayrı kaplarda kendi mamasını karıştırıyor bu sefer Bulutun mamasına dadanıyor onada yemesine izin vermiyor Bulut qaribimde onun yere dökdüklerini yemeye başlıyor)Bulutu elime almama izin vermiyor qaqalıyor sürekli onu yuvalık taktım ben kafese o zamanda Bi kenarda oturdu sanki zorla kocaya veriyorum bunu))bende çıkardım yuvalığı
Ben hakimiyetine son verecegim onun. Bundan sonra erkek ne derse o:)

Oyla 0
Ben hakimiyetine son verecegim onun. Bundan sonra erkek ne derse o:)
hocam birleştirmeden önce 1 hafta kadar karantinaya alıp iç-dış parazit kürü yaparsanız iyi olur bence

hocam birleştirmeden önce 1 hafta kadar karantinaya alıp iç-dış parazit kürü yaparsanız iyi olur bence
Hocam kür olarak ne yapayim. Ne önerirsiniz

Oyla 0
Geri