Strese Giren Sultan Papağanım

Hosmanoglu

iyikus.com Üyesi
7 aylık bir Sultan Papağanı sahiplendim erkek. Önceki sahibinde strese girip tüylerini epey yolmuş. İyileştirmek için neler yapabilirim.

Öncelikle resim yüklemeniz buradaki tecrübeli kişiler için cevap yazmayı kolaylaştırabilir.
Sultan papağanınız şu an sizden çok ilgi ve sevgi bekliyor. Biotin, B vitamini ve premiks mamalar ile aşırıya kaçmadan destekleyin. Bol bol konuşun, klasik müzik dinletin, yerini ve ortam ısısını sabitleyin. Üzerine çok gitmeden yavaş hareketler ile kendisine yaklaşın. Hemen elinize ve size alışmasını beklemeyin; bunlar için zorlamayın. Biraz zaman tanıyın yeni evine ve ortamına da uyum sağlasın. Kendisine ne kadar huzur duyabileceği sessiz ve yalnız kalıp gece de uyuyabileceği bir ortam sunarsanız o kadar çabuk toparlar. Bu arada veteriner kontrolü de düşünebilirsiniz. Şu an görmediğimiz için başka rahatsızlık vs konusunda fikir sahibi değiliz. Bu bağlamda veteriner de düşünmenizi öneririrm. Tam bir muayene ve kontrolden geçsin. Durumunda gözle görülür bir iyileşme ve rahatlama olmadan şu an yanına başka Sultan Papağanı almanızı önermem.

Oyla 0
7 aylık bir Sultan Papağanı sahiplendim erkek. Önceki sahibinde strese girip tüylerini epey yolmuş. İyileştirmek için neler yapabilirim.
Benim muhabbet kuşumda tüylerini yoluyordu. Artık resmen dayanılmaz bir hal almıştı. Geçen hafta veterinere götürdük veteriner bit olma ihtimaline karşı ensesine birkaç damla bir ilaçtan damlattı. Sonra bugüne randevu verdi İnşallah bugün tekrar gideceğiz kontrole. Veteriner hala tüylerini yolması devam ederse ilaçlı tedaviye başlayacağımızı söylemişti. Ve maalesef hala tüylerini yoluyor ama eskiye kıyasla daha az.
siz sorunu biliyorsunuz strese girdiği için tüylerini yoluyor dediniz yani bu durumda ona en iyi şekilde bakarak stressiz bir ortam hazırlarsanız bence tüylerini yolmayı kesebilir ama hala kesmezse bence veterinere götürün belki parazit yada bit vardır şunu söylemek istiyorum eğer stressiz bir ortamda bile tüylerini yollamaya devem ederse bence hiç geciktirmeden veterinere götürün. Bunu alışkanlık haline getirmesin

Oyla 0
Davranış konusunda acemi değilim. Ben bu kuşu bilerek aldım iyileştirmek için. Şuan tüy yolması bitmiş durumda. Bulunduğum ilçede veteriner kuşlardan anlamıyor. İşim gereği il merkezine de gidemiyorum. Sakin ortamı gıda takviyelerini sundum. Aklıma takılan durum şurası, bu kuş kanatlarını da yolmuş ve uçamaz durumda. Bu kanatlar mesela tekrar yerine gelir mi yoksa çekilmesi mi gerekir? Artık tüy yolmuyor.

Oyla 0
Geri