Sultan çifti, kafese yumurtlama hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cagimers
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cagimers

iyikus.com Üyesi
İyi akşamlar;
Sultan çiftim uzunca çiftleşmeden sonra 01.07 tarihinde 1. / 03.07 tarihinde 2. / 06.07 tarihinde 3. / 09.07. tarihinde de 4. yumurtasını tertemiz bi şekilde folluğa yumurtladı son iki yumurta 3 günde 1 gelmiş oldu ve kuluçkaya yatmaya başladılar.
Yumurtaların resmi ;

Sorun ve asıl sorum şu ki, 11.07 tarihinde gece eve geldiğimde kafeste bayağı dışkıya bulanmış ve kafes tellerine düşüp kırılmış bi yumurta buldum ( muhtemelen tünekten bırakmış)

Görsel ; sladocv.jpg

şuan hala kuluçkaya yatmaya devam ediyorlar dönüşümlü olarak sorun gözükmüyor fakat kafese yapılan bu yumurta bir sorun mudur?

Dişi genelde geceleri yuvadan çıkıp dışkısını yapıyor zannediyorum ki dışkısını yaparken yumurtada kaçtı.. Genelde rastlanabilecek bir durum mudur sağlıksal bir sorun mudur yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Öncesinde folluğa yumurtlamasa, belki bir sebepten dışarı yumurtlamış diyebilirdim. Çünkü benim başıma da geldi, yuvalıktaki folluğu almıştım yavrular için ve geri koymamıştım, farklı bir şey olduğunu düşünerek 2 tane yuvalık dışına yumurtladı, folluğu geri koyar koymaz şimdi 2 tane yumurtasını yuvalığa yumurtladı. Normalin dışında bir şey olduğunda hemen farklı bir tepki veriyor sultanlar, belki genel olarak kuşlardaki durum budur bilmiyorum. Eğer şimdi ki yumurtaların üstüne yatıyorlarsa bence bir problem yok.

Öncesinde folluğa yumurtlamasa, belki bir sebepten dışarı yumurtlamış diyebilirdim. Çünkü benim başıma da geldi, yuvalıktaki folluğu almıştım yavrular için ve geri koymamıştım, farklı bir şey olduğunu düşünerek 2 tane yuvalık dışına yumurtladı, folluğu geri koyar koymaz şimdi 2 tane yumurtasını yuvalığa yumurtladı. Normalin dışında bir şey olduğunda hemen farklı bir tepki veriyor sultanlar, belki genel olarak kuşlardaki durum budur bilmiyorum. Eğer şimdi ki yumurtaların üstüne yatıyorlarsa bence bir problem yok.
Teşekkürler hocam yorumlarınız için

Geri