Sultan Papağanı Acil

Hasan Sarikaya

Yeni Üye
Selamun aleyküm . 4 ay önce ishal olmuştu veterinere gittik ve iyileşti ancak ötme ve hareket durumu hiç eskisi gibi olmadı . Şuan ise videolarini paylaştığım şekilde . Yem yiyor , su içiyor ama ses ve hareket yok denecek seviyede malesef . Yardım ederseniz sevinirim

18 Nisan 2021

Lütfen altına kağıt havlu koyup birkaç dışkı fotoğrafı paylaşımı yapın.

Hayvan titriyor gibi geldi bana. Bir de kanatları kesik. Bu şekilde çok fazla strese girer. Siz alırken de mi böyleydi bilmiyorum ama sultan papağanları çok sıcakkanlı kuşlardır. Kanatları kesilmeden bakıldığında hem sağlıklı hem de mutlu bir hayat süreceklerdir. Eğitilmek için, ailenin bir ferdi olmak için kanatlarını kesmeye gerek yoktur. Zaten o kadar uzun ve güzel kanatları var ki kim kıyıp da keser. Yazık.

Oyla 0
Kuşunuz oldukça rahatsız. Bir tarafı toplamışsınız ama bir taraftan başka bir rahatsızlık hala devam ediyor.

Oyla 0
IMG_20210418_104848.jpg
Lütfen altına kağıt havlu koyup birkaç dışkı fotoğrafı paylaşımı yapın.

Hayvan titriyor gibi geldi bana. Bir de kanatları kesik. Bu şekilde çok fazla strese girer. Siz alırken de mi böyleydi bilmiyorum ama sultan papağanları çok sıcakkanlı kuşlardır. Kanatları kesilmeden bakıldığında hem sağlıklı hem de mutlu bir hayat süreceklerdir. Eğitilmek için, ailenin bir ferdi olmak için kanatlarını kesmeye gerek yoktur. Zaten o kadar uzun ve güzel kanatları var ki kim kıyıp da keser. Yazık.

Oyla 0
Değerli yorumlarınız için teşekkürler . Hastalık belirgin olmadan önce uçuşu bozulmuş ve duvara kapıya cama çarpıyor diye kanatlarını kesmiştik . Şuan enerjisini biraz toplamış vaziyette ve adım atabiliyor ama kolay yorulup yine hemen uyku moduna geçecektir . Yem yemesi ve su icmesinde anormal bir durum olmasa da halsizlik çok ciddi seviyelerde.

Oyla 0
Tutulmalari, seyirmeleri gözlemleniyor maalesef. İlacın yan etkisi olabileceği gibi başka bir durum da söz konusu olabilir. İlaçtan önce d ve kalsiyum takviyesi vermeyi ihmal etmeyiniz

Oyla 0
Değerli yorumlarınız için teşekkürler . Hastalık belirgin olmadan önce uçuşu bozulmuş ve duvara kapıya cama çarpıyor diye kanatlarını kesmiştik . Şuan enerjisini biraz toplamış vaziyette ve adım atabiliyor ama kolay yorulup yine hemen uyku moduna geçecektir . Yem yemesi ve su icmesinde anormal bir durum olmasa da halsizlik çok ciddi seviyelerde.

Bu tür hastalık durumlarında kuşu açmamak en iyisi. Bir de kuş açık olduğunda camın önünde perde olduğundan emin olunmalı. Orada cam olduğunu anlayamadıkları için çarpıyorlar. Sultan papağanları gerçekten çok hızlı uçuyor. Önlem olarak illa ki kesilecekse de bu şekilde hiç uçamamasını yol açacak şekilde değil de en uzun kanat tüylerinden bir ya da ikisinin kesilmesi önerilir.

Çünkü uçabildiğini bildiği halde uçamayan kuşlar bu halde daha çok strese girer. Hastalık süresini uzaltmış olursunuz. Hele papağanlarda sırf ilgisizlik, ışık alamama, ortam değişikliği gibi hallerde bile stres olup tüy yolma özelliği varken, uçamıyor olmak konusu epey ciddi. Bol bol ilgi göstermenizi öneririm.

@Doğanay Y. Bey'in de dediği gibi d vitamini ve kalsiyum katkısı yapılmalı. Ayrı olarak güzel bir b vitamini de almanızı öneririm. Bu dönemde bol bol b vitamini içeren besinler, buğday çimlendirmesi verin. Stresi azalsın. Tüyleri kendine gelsin.

Kafesinizde kalamar kemiği de bulundurun mutlaka. Doğal bir kalsiyum takviyesidir. Versele Laga markasının calcilux ürünü de iyidir.

Vitamin markaları olarak Versele Laga, Nekton, Röhnfried, Refarm tavsiye edilir.

Dışkısı çok kötü değil lakin beyaz olması gereken kısım sarı renkte olduğu için şüphe uyandırdı bende. Diğer dışkılarında da leke var mı bilemem lakin başka bir ilaç kullanmadan önce düzenli probiyotik kullanımı da iyi gelebilir. Probiyotiği evde kendiniz yapabileceğiniz gibi yine yukarıda saymış olduğum markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Bu da yine kuş ürünlerinin tanıtıldığı başka bir link.

Ürünleri bölünmüş olarak grpet ve Akyol kardeşler sitelerinden edinebilirsiniz. Son günlerde Akyol kardeşler pek önerilmiyor. Ben de artık orasını tercih etmiyorum.

Oyla 0
Çok teşekkürler arkadaşlar . Vitaform ve yanında Turbo Start-K avian verdiyordum tabiki turboyu koktuğu için hic içmiyor ama söylediğiniz takviyeleri yarın alıp kullanmaya başlayacağız özellikle D , B vitamini ve kalsiyum fikirleri Çınar için çok uygun çünkü dün ayakta zor duruyordu bugün biraz daha iyi ama tabiki genel olarak hiç iyi değil . Gelişme olursa bilgilerinize tekrar başvuracağım . İlginiz için Çok teşekkür ediyorum .

Oyla 0
Çok teşekkürler arkadaşlar . Vitaform ve yanında Turbo Start-K avian verdiyordum tabiki turboyu koktuğu için hic içmiyor ama söylediğiniz takviyeleri yarın alıp kullanmaya başlayacağız özellikle D , B vitamini ve kalsiyum fikirleri Çınar için çok uygun çünkü dün ayakta zor duruyordu bugün biraz daha iyi ama tabiki genel olarak hiç iyi değil . Gelişme olursa bilgilerinize tekrar başvuracağım . İlginiz için Çok teşekkür ediyorum .

İsmi de kendisi de çok güzel çok geçmiş olsun ☺️

Oyla 0
Teşekkür ederim :) Şuan videodaki gibi değil . Yem yeme ve su içme durumu gayet iyi ancak normal bir sultan gibi kafese tırmanma , konuşma durumu yok 2 yemlik var ikisi arasında biraz ondan biraz bundan yiyor arada suyunu içiyor. 1 hafta sonunda tekrar yazacağım . İlgileriniz için çok teşekkürler ? İzmir'de gurbetteyken en yakın dostumdu şimdi ise oğlum gibi ☺️

Oyla 0
Geri