Sultan papağanı alıştırma süreci

Fatmaguler

iyikus.com Üyesi
Merhaba sultan papağanım 3.5 aylık erkek. Arkadaşımın papağanıydı ama bize verdi. Geleli bugün 3.gunu. arkadaşımdan alırken dışarıda biraz rüzgar yedi arabaya koyana kadar. Arada hapsiriyor bizim duyduğumuz günde 2-3 defayi geçmiyor. Arada tüylerini kabartıyor titremesi oluyor. Ama titreme hep oluyormuş arkadasimdayken de. Bu neden olur ne yapmam lazım ? Bir sorum daha olacak, dün ilk defa dışarı çıkartmayı denedik. Daha önce hiç dışarı çıkmamış anlaşılan, korkuyor. Uçuyor ve konacağı yeri bilmiyor. Kendini vuruyor. Kendimize ve dışarı çıktığında konması gerektiği yeri falan nasıl öğretiriz. Kendini vurduğunda korkuyor çünkü ve bence canı acıyor :(((( lütfen yardımcı olun ilk kez kuş bakıyorum ve bilgim yok. Nasıl besleme yapmalıyım sadece yem ve ceviz verdim geldiğinden beri suyu da sadece içme suyu koydum herhangi bir vitamin vermedim ne yapmalıyım

Merhaba, stres kaygı sebepli titriyorlar
Yani hala güven sorununuz var olsa gerek. Ek olarak vücut ısısını dengelemek içinde titreme eğilimine giderler. Ateşli hastaliklar da da titreme gözlemlenir.
Zamanla kontrollü kafesten çıkartınız. Odada carpabilecegi cam yüzeyleri kapatınız. Beslenme konusu için mutlaka forumda ki konulari inceleyiniz

Yani hala güven sorununuz var olsa gerek. Ek olarak vücut ısısını dengelemek içinde titreme eğilimine giderler. Ateşli hastaliklar da da titreme gözlemlenir.
Zamanla kontrollü kafesten çıkartınız. Odada carpabilecegi cam yüzeyleri kapatınız. Beslenme konusu için mutlaka forumda ki konulari inceleyiniz
Çok teşekkür ederim. Cam yüzeylere değilde koltuklara ve kapıya çarpıyor. Biraz daha bize alışması lazım galiba..

Birde dün sadece 2 defa uçtu kendini vurduktan sonra kafesine geri koyduk. Kafesteyken nefes nefese kaldı aldığı nefes ile kendini sallıyordu. Böyle nefes nefese kalması normal mi

Geri