Sultan papağanı beslenmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fidan

Forum Sakini
Sultan papağanım bayadır bende(5ay) ama yeni yeni farkediyorum kuşum sadece yem yiyor.Nasıl meyveye alıştırabilirim?
Bir de bunla alakasız ama habire kafesin altına iniyor her gün kafesın alt kısmını yıkıyoruz ama tellere yine dışkı yapışabiliyor bazen yiyormuş gibi yapıyor dışkıyı bazende alta inip dolaşıyor bir şeyler arıyor buna nasıl engel olurum ?Yanında olduğum zamanlar farklı bir ses çıkartıp(tahtaya elimle sürtüp) yukarıya çıkmasını sağlıyorum ama yinede inmesi hiç iyi değil mikrop taşıyor.

Sultan papağanım bayadır bende(5ay) ama yeni yeni farkediyorum kuşum sadece yem yiyor.Nasıl meyveye alıştırabilirim?
Bir de bunla alakasız ama habire kafesin altına iniyor her gün kafesın alt kısmını yıkıyoruz ama tellere yine dışkı yapışabiliyor bazen yiyormuş gibi yapıyor dışkıyı bazende alta inip dolaşıyor bir şeyler arıyor buna nasıl engel olurum ?Yanında olduğum zamanlar farklı bir ses çıkartıp(tahtaya elimle sürtüp) yukarıya çıkmasını sağlıyorum ama yinede inmesi hiç iyi değil mikrop taşıyor.
meyvenin üstüne yem serpip deneyin

Oyla 0
Bazı kuşlar tabanda zaman geçirmeyi seviyor. Bu nedenle normal bir davranış ancak dışkı yeme sorunu mineral/vitamin eksikliğiyle doğru orantılı.

Bir kaç yöntem var ancak kuşu iyi tanımak lazım. Neye düşer, neye düşkün?
Sevdiği eşyalara yakın konumlandırabilirsiniz ya da sevdiği farklı bir gıdanın yanına az oranda bırakıp yiyip yemediğini kontrol ediniz.

Oyla 0
Geri