Sultan papağanı çifleşme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 893893
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

893893

iyikus.com Üyesi
İyi akşamlar. Bir çift sultan papağanım var evde hijyenik ortamdalar. Bayapı büyük kafesleri var.
Erkek diliden biraz küçük. Erkek 1 yaşına giriyor. Dişi ise 1.5 yaş civarında. Ben erkek yavruyu 25 günlük iken aldım bana bağımlı derece alışkın. Beni görmesipi günler susuyor hiç hareket etmiyor diyorlar. Dişi ise o da evcil ablamın 4 aylıkken alınmış o da ele alışkındı. Dişi çifleşme isteği oldu sürekli. Benşm erkek küçük diye biraz beklettim ama onda da çifleşme isteği görünce dişiyi getirdim. Yaklaşık 3 4 aydır aynı kafesteler. Dişi erkeği benimsedi ama erkek dişişiyi benimsemedi. Dişi sürekli yaklaşıyor kaşımak kendinş sevdirmek istiyor ama erkek sürekli ısırıyor geri itiyor kaçıyor yada ayaklarını ısırıyor. Üç dört gündür sişi kuyruğunu kaldırup güzel sesler çıkarıyor erkek dikkatini çekmeye çalışıyor ama erkek hiiçç oralı değil. Problem nedir sizce ne yapmalıyız

Merhaba, evcil kuşlarda eşleşme döngüsü biraz bozuluyor. İlgisini çekmesi için sizin biraz ilginizi azaltmanız gerekebilir. Yahut evde sevmediği biri varsa onun ilgilenmesi daha iyi gelebilir eşe yönlendirme açısından. Bunun haricinde beklemekten başka bir çözüm yok ne yazık ki :(

Oyla 0
Merhaba, evcil kuşlarda eşleşme döngüsü biraz bozuluyor. İlgisini çekmesi için sizin biraz ilginizi azaltmanız gerekebilir. Yahut evde sevmediği biri varsa onun ilgilenmesi daha iyi gelebilir eşe yönlendirme açısından. Bunun haricinde beklemekten başka bir çözüm yok ne yazık ki :(
Eşimi hiç sevmiyor eşimde uğraşıyor uzaklaşın diye de. Aynı gibi durum. Bir de başka odaya koymak işe yarar mı. Psikolojisi de bozulur mu

Oyla 0
Merhaba, evcil kuşlarda eşleşme döngüsü biraz bozuluyor. İlgisini çekmesi için sizin biraz ilginizi azaltmanız gerekebilir. Yahut evde sevmediği biri varsa onun ilgilenmesi daha iyi gelebilir eşe yönlendirme açısından. Bunun haricinde beklemekten başka bir çözüm yok ne yazık

Oyla 0
Ufak değişimlerle yönlendirilebilir. Kafes değişimi, kafes düzeninin farklılaştırılması, ortam değişimi gibi. Ama deneyerek sağlıklı bir çaba mı öyle anlayabiliriz. Bunlar öncelikle yapılan uygulamalardan bazıları.

Oyla 0
Ufak değişimlerle yönlendirilebilir. Kafes değişimi, kafes düzeninin farklılaştırılması, ortam değişimi gibi. Ama deneyerek sağlıklı bir çaba mı öyle anlayabiliriz. Bunlar öncelikle yapılan uygulamalardan bazıları.
Önerdiğiniz mama tarifi varmı şu havuçla vs yapılanlardan işe yarar mı

Oyla 0
Kuşların Beslenmesi kategorisini inceleyebilir misiniz? Bir çok arkadaşımın tarifi yer almaktadır.

Oyla 0
Geri