Sultan papağanı çiftim yumurta yapmıyor.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enes153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes153

Forum Sakini
Merhaba.1-5 2 yıla yakındır bende olan bir erkek kuş var eş istedi aldık.Ne yazık ki dolandırıcı çıkan petshop bana yaşlı ve karaciğer yağlanması olan bir kuş verdiler ve ben bunu bilmediğim için özel bir bakım yapamadım. Allah'tan kuş ölmedi.Önceden bu kadar bilgili değildim.Neyse sonra yeni güzel 14-15 aylık eş aldım.Eş tutular fakat hala sorunlar var çiftleşiyorlar,birbirlerini koruyorlar birbirlerini sık olmasada kaşıyorlar ama erkek akşam üstğ ve sabah erken saatler haricinde dişiyi yuvaya sokmuyor.Artık daha iyiler günde 2-3 kere çiftleşme oluyor.Önceden bizden kıskandığı için yanına girdiğimizde vuruyordu eşine.Artık onlarda kesildi.birkaç gündür dişi agrasifleşti yuvalığa ilgisi biraz arttı.Yumurta olabilir mi?Ne zaman yumurta yaparlar yumurta yapmamalarının nedeni nedir?

Süreç doğru ilerliyor gibi görünüyor. Çiftleşme oldu ve yumurta oluşumu başlamışsa 4/10 gün içerisinde gelecekir

Oyla 0
Hocam.zaten eş geldikten 1 hafta sonra başladılar çiftleşmeye ama birşey göremedik.

Oyla 0
Erkeğin dişiye vurması eski eşinde çok feci durumdaydı.Yem değiştiremiyordum.O zaman bilmeyerek kızıştırıcı verdim.O da biraz tetikledi.Zaten çiftleşemiyorlardı çok haftada bir fln görüyorduk.Ama kızıştırıcıyı keser kesmez çok faydası oldu.Yeni eşi alındığından beri hiç vermedim.

Oyla 0
Süreç doğru ilerliyor gibi görünüyor. Çiftleşme oldu ve yumurta oluşumu başlamışsa 4/10 gün içerisinde gelecekir
İnşallah bir telaşları var gibi geliyor bana kuşlar bunu hisseder mi?Erkek deli gibi dişi yuvadayken girip girip çıkıyor zaten zamanının çoğunu erkek yuvada geçiriyor en başından beri.

Oyla 0
Sultan papaganlarinda böyle keyfi eslesmeler daha sık oluyor. Neredeyse her gün çiftleşen ve 3 ay yumurta birakmayan kuşlar duydum, forumda da bazi arkadaşlar vardi

Oyla 0
Geri