Sultan papağanı dışkı problemi, ayak ve gaga rengi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İremKnky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İremKnky

Yeni Üye
Merhaba
Birkaç hafta önce buraya çok sakin olduğunu düşündüğüm kuşumu atmıştım . Bir hafta kadar önce aldığım yere geri verdim. (Üreticiler ile konuştum kuşun büyük olduğunu alışmasının çok zor ve zahmetli olacağını söylediler)

Bir üreticiden annesinin bakmayı bıraktığı el beslemesi sultan aldım.Tüyleri bile tam değil 20200609_162949.jpg aldığım ilk hali. Şuan 66 günlük ibibik etrafı hariç çoğu tüyü toplarlandı. Fakat çok fazla kaşınıyor. Bu tüy çıkarmasından dolayı mı?

Asıl merak ettiğim şey dışkıları küçük ve çok sık 20200609_162926.jpg bugün banyo yaptırdıktan sonra böyle bir dışkı yakaladım. Diğer dışkıları böyle değil ancak sulu (şuan kafesine beyaz zemin koydum ilerleyen günlerde isterseniz dışkı örneği ekleyebilirim)
Kuşun yemesi içmesinde hatta bol bolsu bile içiyor. Fazla enerjik kafeste tutamıyorum bile diyebilirim.

Birde sormak istediğim başka bir şey var gagası ve ayaklarında leker var ve ayaklarındaki lekeler gün gün artıyor.
20200609_162904.jpg
20200609_162852.jpg
20200609_162826.jpg bunlar büyüdüğü için renk değişimi midir acaba?

Endişelenmem gereken bir konu var mı? Bağışıklığını yüksek tutmak için suyuna elma sirkesi eklemiştim geçen gün. Yavru olduğu için ağır gelir diye korktuğumdan yeni şeyler vermiyorum
Biraz uzun oldu sanırım. Şimdiden teşekkür ederim.

Tahmin edebileceğiniz gibi yem yeme evresine girmiş olması gerekir. Elle beslemeyi yavaş yavaş azaltıp, yeme yönlenmesi gerekir. Tabi kontrollü yapmanız lazım bunu. Aç kalmaması lazım. Öteki yandan banyo sonrası dışkılar anlık değişebiliyor ama bu şekilde devam ediyorsa hafif bozuk bir dışkı.
Ayak lekeleri ise genelde mutasyonla alakalı olabiliyor. Başka bir sebepten olduğunu bilmiyorum.
Elle besleme mamanızı hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz?

Tüy gelişimi sürecinde çok kaşınması normaldir. Ek olarak vilmectin türevi güçlü bir dış parazit ilacı kullanmanızı öneririm.
Dış Parazitler, Bitlerle Mücadele - Vilmectin

Oyla 0
Tahmin edebileceğiniz gibi yem yeme evresine girmiş olması gerekir. Elle beslemeyi yavaş yavaş azaltıp, yeme yönlenmesi gerekir. Tabi kontrollü yapmanız lazım bunu. Aç kalmaması lazım. Öteki yandan banyo sonrası dışkılar anlık değişebiliyor ama bu şekilde devam ediyorsa hafif bozuk bir dışkı.
Ayak lekeleri ise genelde mutasyonla alakalı olabiliyor. Başka bir sebepten olduğunu bilmiyorum.
Elle besleme mamanızı hazır mı aldınız yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz?

Tüy gelişimi sürecinde çok kaşınması normaldir. Ek olarak vilmectin türevi güçlü bir dış parazit ilacı kullanmanızı öneririm.
Dış Parazitler, Bitlerle Mücadele - Vilmectin
Sanırım eksik yazmışım Aldığımızda yeme düşmüştü şuan hazır yem yiyor (çekirdek gibi büyük sert yemleri kıramadığı için ayıklayıp veriyorum) meyve yediğimiz zaman falan gelip yemek istiyor küçük olduğu için zararlıdır diye vermiyorum vermeye başlamalı mıyım?
Endişelenmem gereken bir şey yok sanırım.İlginiz için tekrardan teşekkürler

Oyla 0
Geri